Pullahiiren leivontanurkka 9-vuotta – Oreo-Baileys juustokakku

Oreojuustokakku uunissa paistettavana versiona

Yhdeksän vuotta sitten eräänä lokakuisena iltana sain idean siirtää reseptikirjani perinteisestä vihko+kynä-mallista internetin blogimaailmaan. Blogit olivat silloin aika uusi juttu ja niitä ei juuri leivonnan tai ruoanlaiton puolella ollut – ei ulkomaisia, eikä varsinkaan kotimaisia. Näiden yhdeksän vuoden aikana on tapahtunut ihmeitä ja myös blogimaailma on kasvanut räjähdysmäisesti. Monta ihanaa leivonta- ja ruoka-aiheista blogia on tullut itsellekin seurattavaksi. Itselleni viime vuosi oli hyvin kuppikakkupainotteinen, niitä tuli leivottua helmikuussa 2015 julkaistua Kuppikakut-kirjaa varten. Sekin oli taas uudenlainen projekti, vaikka olikin jo toinen kirjani. Useita kymmeniä herkullisia reseptejä, makeita kuorrutteita, ihania täytteitä ja kauniita kokonaisuuksia.

Koen hyvin tärkeäksi innostaa ihmisiä leipomaan ja superiloinen olen aina silloin kun kuulen lukijoiden vievän omaa leivontainnostustaan eteenpäin jälkipolville. Tuntuu ettei leipominenkaan ole nykypäivänä ihan ”jokamiehentaito”, joten sitä kannattaa vaalia. Itse tekemällä saa aikaiseksi puhtaista raaka-aineista leivottuja ihanuuksia. Tietysti moni voi kysyä, että miksi leipoa? No, leipominenhan sinällään on jo mieltä rauhoittavaa ja muutoinkin rentouttavaa (tuen tämän ajatuksen omaan elämääni…). Miten mukavaa onkaan kun saa ilahduttaa läheisiä, omaa perhettä tai vaikka työkavereita herkullisella leipomuksella. Itse tehdyssä leivonnaisessa maistuu rakkaus. Kun lapset oppivat leipomaan ja laittamaan ruokaa, he myös oppivat mitä syövät ja miltä mikäkin raaka-aine näyttää ja maistuu. Kala ei siis näytä kalapuikolta tai maissi popcornilta kasvuvaiheessa. Oma intohimoni on tainnut tarttunut jälkipolviin, siitä olen hyvin iloinen.

Tähän alle laitan synttäreiden kunniaksi teille lukijoille herkullisen reseptin Oreo-Baileys juustokakkuun, joka maistuu herkulliselta. Tämä nousi heti yhdeksi juustokakkusuosikikseni. Kakku on aikuiseen makuun suunniteltu, vaikka pikkujouluja silmällä pitäen.

Laitoin tuonne päivityksen alaosaan vielä arvonnan, jossa voit voittaa ihanan leivonta-aiheisen palkinnon. Jätä kommentti ohjeiden mukaisesti tähän päivitykseen ja juuri sinä voit olla palkinnon voittaja.

Oreo-Baileys juustokakku
Oreo Baileys cheesecake

Pohja
120 g Oreo-täytekeksejä
50 g voita

Täyte
650 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (397 g) suklaista kondensoitua maitoa
1 dl Baileys likööriä
70 g Oreo-täytekeksejä
3 rkl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
4 kananmunaa

Päälle
Suklaaganache
60 g tummaa suklaata
60 g kermaa
2 rkl likööriä

Kermavaahto
2 dl vispikermaa
2 rkl Bailey´s likööriä
1 rkl tomusokeria
kaakaojauhetta

Murskaa pohjan keksit hienoksi rouheeksi ja sulata voi. Lisää voisula keksimurskan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Pingota irtopohjavuoan (noin 22 cm) pohjalle leivinpaperi ja painele keksimurska vuoan pohjalle.

Valmista täyte sekoittamalla vatkauskulhossa tuorejuusto, suklainen kondensoitumaito sekä likööri. Voit halutessasi kiehauttaa likööristä alkoholin pois ennen tuorejuuston joukkoon lisäämistä. Vatkaa nämä keskenään hyvin sekaisin. Murskaa Oreo-keksit täytettä varten. Sekoita perunajauho ja kaakaojauhe keskenään. Lisää Oreo-murska sekä kaakaoseos tuorejuustoseoksen joukkoon. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi kananmunat yksitellen joukkoon. Vatkaa jokaisen kananmunan jälkeen sen verran että kananmunat menevät hyvin sekaisin massaan, mutta älä ylivatkaa. Kaada tuorejuustomassa pohjan päälle ja paista 150 asteessa noin 1 tunti 20 minuutin ajan. Voit suojata kakun pintaa paiston aikana foliolla. Laita paiston jälkeen uuni pois päältä ja jätä kakku vielä noin 45 minuutin ajaksi jäähtyvään uuniin. Anna kakun jäähtyä ja nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin kakkuvuoassa. Kakku saa olla paiston jälkeen keskeltä hyllyvä. Näin lopputulos on ihanan pehmeä.

Irrota kakku seuraavana päivänä vuoasta ja siirrä tarjoiluastialle varovasti vuoan pohjaa ja leivinpaperia apunakäyttäen.

Valmista suklaaganache kiehauttamalla ensin likööri. Lisää joukkoon kerma ja kuumenna vielä höyryäväksi. Rouhi suklaa pieneksi rouheeksi veitsellä ja laita kulhoon. Kaada päälle kuuma kerma-likööriseos. Anna olla hetken ennen kuin sekoittelet seoksen tasaiseksi. Valmista sillä aikaa liköörikermavaahto vatkaamalla kerma liköörin kanssa vaahdoksi. Lisää kerman joukkoon tomusokeri ja lusikoi kermavaahto pursotuspussiin. Pursota kermavaahto kakun päälle, käytin pallotyllaa eli pyöreää pursotinterää. Sihtaa päälle vielä hieman kaakaojauhetta ja kaada haluamasi määrä hieman jäähtynyttä suklaaganachea kerman päälle.

Vinkki! Täältä löydät kuvan tuosta suklaisesta kondensoidusta maitotölkistä.

Suklaajuustokakku uunissa
Chocolate oreo cheesecake with Baileys

Pullahiiren leivontanurkka-blogin synttäriarvonta!

Jätä tähän alapuolelle kommentti ja kerro kommentissasi mikä olisi sellainen syötävä lahja, jonka sinä haluaisit antaa tai saada.

Erilaisia reseptejä ja ideoita syötäviin lahjoihin löydät täältä.
Kaikkien 10.11.2015 mennessä kommentin jättäneiden kesken arvotaan leivonta-aiheinen tuotepalkinto. 

Arvonta-aika on 4.-10.11.2015. Voittajan nimi/nimimerkki julkaistaan Pullahiiren leivontanurkassa 12.11.2015 mennessä. Arvontapalkinto lähetetään voittajalle Pullahiiren leivontanurkan toimesta. Jätä kommenttisi yhteyteen sähköpostiosoitteesi tai käy kurkkaamassa voittajat blogista arvonnan jälkeen. Voittajaa pyydetään ilmoittamaan sähköpostiosoite 15.11.2015 mennessä osoitteeseen [email protected], jos sähköpostiosoitetta ei ole kommentin yhteyteen jätetty.

Onnea arvontaan! 

Kommentoi

  1. Henna says:

    Mukana arvonnassa. Ihanan värisiä, kauniisti pakattuja macaronsseja olisi kiva saada:)
    [email protected]

  2. Nimetön says:

    Ihana lahja olisi piirakkavuoka, johon olisi leiponut jonkun herkullisen piirakan. 🙂
    – Saranna

  3. Nimetön says:

    Onnea synttärin johdosta:) Itsetehtyjä marmeladeja antaisin ja ottaisin. Sellaisia oikein kauniin värisiä ja aidon marjaisan tai hedelmäisen makuisia. Tai mitenkähän saisin aikaan salmiakkimarmeladia..
    Anneli

  4. Onnea ja lisää vuosia blogiin. Olisi ihana saada puolukkavaahtokarkkia. Olen joskus miettinyt että pitäisi tehdä, mutta ei ole ollut lämpömittaria jonka tiimoilta on jäänyt tekemättä.

  5. helena says:

    Onnea synttäreden johdosta! Kauniisti korstellut mini-piparitalot ovat minusta ihania lahjoja joulun aikaan. Niitä on kiva värkätä ja tietysti myö saada 🙂

  6. Celebration Treats 4U says:

    Paljon onnea blogisynttäreiden johdosta :)! Kunnioitettavan ajan oletkin jo blogia kirjoitellut, toivottavasti vuosia tulee vielä paljon lisää. Ruokalahjoja tuleekin paljon tehtyä ja niissä on kiva ottaa huomioon saajan henkilökohtaiset mieltymykset. Esim. lajitelma macaronseja kauniissa rasiassa olisi itsellekin mieluinen lahja ;).

  7. Nimetön says:

    Minä liputan leipälahjan puolesta. Vaikkapa ihana pähkinöillä ja siemenillä ryyditetty limppu.
    eehyttynen[at]gmail.com

  8. Elli-Noora says:

    Jokin makea purkkikakku kauniisti koristellussa purnukassa olisi mukava lahja, sekä antaa että saada 🙂
    ellipsi97[at]gmail.com

  9. Nimetön says:

    Onnea! Tämä on luotto paikka löytää hyviä ja toimivia ohjeita.
    Näin vastasyntyneen kanssa mikä tahansa syötävä lahja olisi ihana saada, mutta ehkäpä vaikka joku suklainen herkku.

    [email protected]

  10. Kaura says:

    Minä pitäisin esimerkiksi itsetehdystä ruisleivästä tai muusta vastaavasta lahjana. Hillot jne on tosi käteviä, kun niitä voi käyttää sitten itse leivontaan jossain vaiheessa. Oon tosi huono itse syömään mtn makeaa, että niistä en piittaa. Mutta käsintehty lakukin ois aika hyvä! 🙂 Onnea blogillesi. 🙂 lamerinquecit[at]gmail.com

  11. Nimetön says:

    Minusta olisi ihana antaa lahjaksi jonkinaisia herkullisia keksejä kauniissa purkissa! 🙂

    roosis18[at]gmail.com

  12. Unknown says:

    Itsetehdyt eri mauilla höystetyt vaahtokarkit olis aika pop. Mä viel epäröin oman blogin aloittelua.. jotenki se on ilman tietokonetta vähän haastava projekti vain toimia tabin kans vai kuvittelenko??.. �� onnea blogille

  13. Saturnina says:

    Onnittelut yhdelle kaikkien aikojen suosikkilblogeistani, hienoa että jaksat aina vain jatkaa! Minusta paras syötävä lahja on tietysti suklaa eri muodoissa, varsinkin itse tehdyt tryffelit ovat ihan huippuja! Saturnina2012[at]gmail.com

  14. Kakkuviikari says:

    Onnittelut ihanasta blogista! <3 Huippu lahja olisi esimerkiksi kakkuvuoka, herkullisella kahvikakulla!

  15. Unknown says:

    Onnittelut blogillesi! Kääräisen joululimpun pyyhkeeseen ja leipäkoriin. Mummolle piparkakkuja,kun ei niitä itse enää leivo. Rosmariini16[at]hotmail

  16. Nimetön says:

    Onnea blogista! 🙂 Ihana lahja olisi itsetehdyt karkit/konvehdit. [email protected]

  17. Nimetön says:

    Itsetehdyt karkit, joku ihanan makuinen siirappi tms. tai sitten jotain suolaista purkissa :). [email protected]

  18. Roosa says:

    Tuollaisia suklaasydämiä kun saisi, niin olisin myyty! <3 roosaarg[at]hotmail.com

  19. Unknown says:

    Mukana arvonnassa, konvehdit olisivat ihana lahja, itse tehtynä tietysti! Annikaeveliinai[at]gmail.com

  20. Onnea vaan täältäkin! Itsetehdyt lahjat aina parhaita ja makulahjat ihan huippuja. Makusiirapit ja -öljyt, hillot ja mehut. Leivonnaisetkin ok, mutta niissä on aina otettava säilyvyys huomioon…mutta esim. pikkujouluksi hyvät!

  21. Unknown says:

    Onnittelut blogillesi 🙂 itse haluaisin jonkun jouluisen herkun kuivat raaka-aineet ja ohjeen lasipurkissa. Minä taas antaisin mielelläni jotain valmiiksi tehtyä jouluherkkua. Nämä siksi, että mielelläni teen itse.

  22. Nimetön says:

    Onnea pitkästä blogiurasta, täällä onkin aina hyviä reseptejä! Tämä juustokakku menee varmasti kokeiluun, nam 🙂
    Tänä jouluna annan varmaan lahjaksi macaronseja kauniisti pakattuna! Itse voisin toivoa saaristolaisleipää..
    T.Sweety

  23. Nimetön says:

    Onnea synttäreiden johdosta. Mukana arvonnassa tietysti ☺
    taruliini73[at]gmail.com

  24. Aada-Suklainenkeskitie says:

    Konvehdit olisivat aivan ihana lahja, tai sitten isot suklaacookiet kauniissa rasiassa ☺ aada.ylikoski[at]gmail.com

  25. Nimetön says:

    Onnittelut 9vuotiaalle! Itsetehdyt hillo/marmeladi olisi kiva saada lahjaksi. Viime jouluna itse annoin lahjaksi itsetehtyä paholaisenhilloa, saaristolaisleipää ja rockyroad patukoita. mvettainen[at]hotmail.com

  26. Onnea ihanimman leivontablogin synttäreistä ja menestystä jatkoonkin!
    Serkkuni perhe sai juuri perheenlisäystä, ja heille haluaisin antaa lahjaksi upeita, erivärisiä Cake Popseja, jos vain osaisin niitä tehdä. Itse voisin toivoa samanlaisia Cake Popseja, ne kun ovat niiin hyviä! 🙂

  27. Nimetön says:

    Yksilöllisesti lahjan saajaa ajatellen koristellut pikkuleivät tai vaikkapa lajitelma erilaisia itse tehtyjä konvehteja. Myös sellainen purkki, jossa vain raaka-aineet ovat valmiina on kiva lahja, jos lahjan saaja tykkää leipomisesta. Silloin lahjan saaja saa myös itse päättää milloin haluaa vaikkapa tuoreita keksejä. [email protected]

  28. Mukana arvonnassa!
    salmiakki80[at]hotmail.com

  29. Itse on kiva saada ihan mitä vain syötävää herkkua jonka ystävä on tehnyt. Itse antaisin herkullisen juureen leivotun leivän joka on rakkaudella tehty 🙂

  30. Marika says:

    Onnea blogille! Tosi hyviä ohjeita täältä löytää!

  31. Nimetön says:

    Onnea ja kiitos ihanasta blogistasi! Täältä löytää aina ihania, takuu herkullisia ohjeita, kun haluaa kokeilla jotain uutta 🙂
    Itse annan lahjaksi itsetehtyä leipää esim. Saaristolaisleipää tai pikkuleipiä kauniissa lasipurkissa.
    pia.pyykkonen[at]gmail.com

  32. Tuire says:

    Ihana lahja olisi saaristolaisleipä ja joku herkullinen levite.

  33. Iidat says:

    Herkuttelijana paras lahja olisi lajitelma erimakuisia itsetehtyjä tryffeleitä ja tietysti kauniisti pakattuna 🙂 iida.toivola1[at]gmail.com

  34. Unknown says:

    mulle maistuis itsetehdyt tryffelit tai muut karkit, tai vaikkapa jouluteemalla maustettu suklaalevy!

  35. Nimetön says:

    Onnittelut ylivoimaiselle lemppariblogilleni!

    Itsetekemistä ja leipomista rakastavana pitäisin hirmuisesti "valmiiksi mitatut aineet purkissa" -tyyppisten lahjojen antamisesta ja saamisesta. Keksipurkki, muffinipurkki, sämpyläpurkki, kuivakakkupurkki… ranzukka[at]gmail.com

  36. Nimetön says:

    Onnittelut hienolle blogille! Itse annan lahjaksi kahvikakkuja tai pikkuleipiä.
    [email protected]

  37. Jotain keksejä voisin antaa nätissä pakkauksessa.

  38. Unknown says:

    Ihana blogi, kurssit varsinkin mukavia 🙂

  39. Katariina says:

    Itsetehty hieno piparkakkutalo olisi ihana,jouluinen lahja!

  40. Anna Mari says:

    Onnea blogille!
    Sinappi, karamellit ja kauniisti koristellut piparkakut ovat aina mieluisia lahjoja.

  41. Nimetön says:

    Macaronsseja tai kauniissa pikkupullossa itsetehtyä vaniljauutetta 🙂 -emppu

  42. Taija says:

    Minä haluaisin saada lahjaksi jonkun tekemän juustokakun. kun itse tekee niitä jatkuvasti niin olisi ihana kun joku muistaisi minuakin sellaisella.

  43. Nimetön says:

    Onnea 9-vuotiaalle, tää on mun lempiblogi! Mulle menee varsinkin kaikki suklaiset ja uudenlaiset leipomukset, joista saa itsekin ideoita. Juuri tein siskolle kihlajaislahjaksi macaronseja, ne on niiiin hyviä – ja nättejä!
    T. sirkku.poykko[at]hotmail.com

  44. Sanna says:

    Erilaisia suklaakonvehteja kasan 🙂

    SannaSorvo(a)gmail.com

  45. Nimetön says:

    Lahjaksi haluaisin itse tehtyjä raakapatukoita tai konvehteja 🙂
    idatraff[at]hotmail.com

  46. Nimetön says:

    Antaisin lahjaksi itse tehdyn hapanjuurileivän kauniisti paketoituna. Onnea! Terv. Hanna ([email protected])

  47. miuhailija says:

    Nam, mikä kakku! Tätä täytyy tehdä.

  48. Nimetön says:

    Onnea blogille! Itse tein muutama vuosi sitten sukulaisille joululahjoiksi saaristolaisleipää ja piimäkakkua, melko helppoja, eikä vaadi kylmäsäilytystä tms. Itse ehkä toivoisin jotain suolaista piirakkaa tai näin joulua odotellessa, omatekoista sinappia. Kaikki makeakin olisi tervetullutta (ja häviäisi täältä takuulla!), mutta nyt olisi tarkoitus vähän vähentää makean syöntiä. mikuliini (a) gmail.com

  49. Nimetön says:

    Onnea blogille! itsetehdyt konvehdit on kiva lahja antaa ja saada 🙂
    [email protected]

  50. Nimetön says:

    Onnea Blogille! 🙂 Itsetehdyt lahjat ovat parhaita, niistä saa iloisen mielen kaikille <3 Terv,Tanja (lehikoinen81[at]gmail.com)

  51. Ansku D says:

    9-vuotta on super pitkä aika , onnittelut ! Sulla on kyllä aiva huippu blogi 🙂

  52. Nimetön says:

    joku ihana kakku ois kiva saada ja miksei myös antaa lahjaksi. [email protected]

  53. Nimetön says:

    Suklaakeksejä kauniissa purnukassa olis kiva saada. Mukaan kivaan arvontaan
    .

    nelliina(@)yahoo.com

  54. Herkkusuu says:

    Onnea!

    Kiva olisi saada raakasuhklaata kivassa rasiassa

  55. Nimetön says:

    Paholaisenhillo on ollut tykätty lahja.
    Onnittelut!
    [email protected]

  56. Jatta says:

    Oho, s-postiosoite unohtui edellisestä kommentista! 😀

    Haluaisin joko antaa tai saada jotain itsetehtyjä suklaakonvehteja! Myös viime jouluna kokeilemani viikunahillo olisi kiva lahja. 🙂
    jatta.pietil[at]hotmail.com

  57. Hanna says:

    Kauniisti pakattu leipä 🙂 Paljon onnea!!!

  58. Onnea Taru :). Syötäväksi lahjaksi olisi ihana saada artesaanityyppinen herkkuleipä

  59. Nimetön says:

    Jouluksi ajattelin tutuille tehdä erilaisia suklaisia makeisia/konvehteja 🙂
    jennisole92[at]gmail.com

  60. Ennenkin on ajatuksissa nuo erilaiset keksipurkit vilahtaneet mielessä, ja nyt joulun lähestyessä olisi loistava tilaisuus kehittää konseptista jonkunlainen jouluisa versio 🙂
    sarasbakhorna[at]gmail.com

  61. Nimetön says:

    Mukana! Sini_su[at]hotmail.com

  62. Nimetön says:

    Itsetehtyä fudgea 🙂 Nami nami.
    koirahullu.wolf[at]gmail.com

  63. Nimetön says:

    Arvonnassa mukana. Suolainen piirakka kiinnostais saada. Onnea eteenpäinkin! Tv. Rinna

  64. Unknown says:

    Itsetehdyt konvehdit olisi kiva lahja ^^ Saada tai antaa. killer_whale93(at)hotmail.com

  65. Nimetön says:

    Olen jo muutaman vuoden blogiasi seuraillut. Erittäin hyviä reseptejä ja aivan ihania nuo itsetehdyt lahjat. Synttärionnea!
    mira . agren (at) hotmail . com

  66. Memma says:

    Kyllä se syötävä lahja olisi kakku. Onnea blogillesi! Merja ([email protected])

  67. Kakku 😀

    maya87(a)netti.fi

  68. MMiau says:

    Mikä tahansa syötävä lahja, joka on rakkaudella tehty, on mukava vastaanottaa. 🙂 Makeita herkkuja tulee itse tehtyä niin usein, että kaikkein mieluisin lahja olisi kuitenkin jokin "suolainen" herkku, esim. sinappi, mausteseokset, erilaiset leivät, piirakat, kalakukot ym.

    Hyvää syntymäpäivää blogillesi! Niin monta ihanaa reseptiä olen täältä löytänyt… <3

  69. Jack Bauer says:

    Onnittelut blogille ja blogin pitäjälle komeasta urasta! Mehän ollaan aloiteltu aika lailla samoihin aikoihin blogin pitäminen. 🙂 Paras syötävä lahja on tietenkin suklaata. Säilyvyyden takia lähtisin ihan vain sulattamaan suklaan ohueksi levyksi, esim. tummaa suklaata ja valkosuklaata kerroksina ja pinnalle voisi ripotella pähkinöitä tai Wiener nougat crushia.
    aripekkaojala[at]gmail.com

  70. Nimetön says:

    Itsetehdyt suklaakonvehdit! Niitä on mukava sekä saada että antaa.
    anu.maltari(a)gmail.com

  71. Nimetön says:

    Rocky road! Kokeilin tehdä sitä itse, mutta vaikka maku oli hyvä, ulkonäkö ei. Olisi ihana saada hyvää rocky roadia kauniissa rasiassa lahjaksi.
    miianblogi(at)suomi24.fi

  72. Nimetön says:

    Rocky road tai itsetehdyt konvehdit nätisti pakattuna 🙂
    jenni_r[at]hotmail.fi

  73. Miina says:

    Minulle maistuisivat jotkut keksit, joissa olisi suklaata ja pähkinöitä, nam!
    miina.kannisto(at)gmail.com

  74. Nimetön says:

    Itse tehty suklaa tai keksit. 🙂
    katatei79[at]gmail.com

  75. Nimetön says:

    Keksejä kauniissa purkissa.
    mariah-79(at)suomi24.fi

  76. Nimetön says:

    Purkillinen pehmeitä suklaapikkuleipiä on oiva tuliainen. Mukaan voi liittää myös reseptin, jos vastaanottaja innostuu itsekin leipomaan pikkuleipiä.
    arjahelena74[at]gmail.com

  77. Unknown says:

    Itsetehdyt valkosuklaa-lime cookiet 🙂 nnammm annukka.herranen[at]hotmail.com

  78. Merja says:

    Oih, kaikki itsetehdyt syötävät lahjat lämmittävät mieltä, mutta olisi kiva saada tuoretta pullaa 🙂 oma ei ole ikinä hyvää 😉 toisille antaisin itsetetyjä pikkuleipiä.. ylipukkimerja[at]gmail.com

  79. Ilokseni says:

    Karjalanpiirakat! Aidot ja oikeat sellaiset ovat harvinaista herkkua 🙂
    ilokseni[at]gmail.com

  80. Alina says:

    Itse haluaisin saada pikkuleipiä kauniiseen purkkiin pakattuna tai vaikka pienen piparitalon joulunaikaan!

    alina.peltola[at]gmail.com

  81. Unknown says:

    Paras itsetehty lahja olisi varmaan joko perinteinen rocky road tai sitten itsetehty suklaafudget vaikka piparimuruilla ?

    Ja paljon onnea 9-vuotiaalle!

    marja.e.puustinen (at)luukku.com

  82. Nimetön says:

    Haluaisin saada gluteenittoman vuokaleivän, jossa pähkinöitä…tuija

  83. Tuija says:

    Itsetehdyt makeiset tai keksit kauniissa rasiassa.

  84. Nimetön says:

    Annan mieluiten lahjaksi itse tehtyjä kinuskisia suklaa-pähkinäfudgeja suolaripauksella 🙂 -Oukka

  85. Nimetön says:

    Olisi ihana saada tuoreita hyviä sämpylöitä tai lanttukukkoa..:)
    Emmaliina

  86. Unknown says:

    Haluaisin antaa lahjaksi jotain missä kädenjälki näkyy. Ei mitään "täydellistä" vaan esim. omin kätösin pyöriteltyjä tryffeleitä laitettuna kauniisiin purkkeihin ja laittaa niihin itse askarrellut kortit/etiketit. Itse syötävässä, sekä ulkoasussa voisi näkyä lahjan saajan persoonaa, värin ja maun muodossa. -Anni

    sutinen.anni[at]gmail.com

  87. Ehdottomasti antaisin lahjaksi kauniiseen pakettiin pakattuja ihanan suussa sulavia keksejä! 🙂

    ihaniteposti[at]gmail.com

  88. Annabrander says:

    Tänä vuonna suunnittelin tekeväni eri makuisia fudgeja! 🙂 Niistä saa helposti useammalle lahjan ja jokainen saa monenmakuisia maisteltavia 🙂 Joskus olemme myös antaneet taatelikakkuja. Nekin ovat olleet kuulemma kovin mieluisia lahjoja 🙂

  89. Laura L says:

    Minulle mieluisia lahjoja ovat itse tehdyt konvehdit. Muille olen antanut vohveliainekset purkissa, konvehteja ja vienyt kakkuja jo hieman ennen joulua.

    lappalainen67[at]gmail.com

  90. mustakissa says:

    Paljon onnea ihanalle blogillesi!
    Minä mielelläni annan ja myöskin tykkään saada leipä-lahjoja. Tänä vuonna jouluksi syntyy gluteiinitonta näkkäriä moneen talouteen. Se on niin hyvää, että menee ihan napostellessa. Myös perinteinen joululeipä on ihana lahja.

    Olen kanssasi siitä ihan samaa mieltä, että on hienoa saada jälkikasvu innostumaan ruoanlaitosta ja leivonnasta. Olen niin ylpeä esikoispojastani, joka on oikea mestari laittamaan edullista ja hyvää ruokaa ja myös leipoo itse. Hän 22 vuotias ja asuu jo omillaan. Tytär muutti myös juuri ensimmäiseen kotiin ja isoveli on jo ohjeistanut, miten ruokamenoissa voi itse tekemällä säästää:)

  91. Unknown says:

    Tänä vuonna ajattelin jos tekisin fudgeja tai piparkakkutaloja joululahjaks. On mukavwmpaa tehdä itse lahjat kuin ostaa valmiina.
    Onnea blogillesi 🙂

  92. Nimetön says:

    Minä ilahtuisin isosta rasiallisesta suklaakeksejä 🙂
    [email protected]

  93. Nimetön says:

    Osallistun arvontaan. Kaikki itse tehdyt lahjat ovat mieluisia antaa ja saada.

    Kiitos ohjeista, monia olen tehnyt.

    MaaritN

  94. Pullis says:

    Onnea! Itse olen ollut mukana lukemassa blogiasi jo kauan. Mukan ollaan arvonnassa!
    Meidän taloudesta lähtevistä ruokalahjoista ehdottomasti suosituin on ollut itse leivottu saaristolaisleipä. Aina tulee paljon kiitosta!

  95. Jossu says:

    Itsetehdyt (siemen)näkkärit! 🙂 Tuoreet sämpylätkin ovat aina yhtä tervetulleita 🙂
    johanna.rosenberg(a)gmail.com

  96. annap says:

    Mikä tahansa syötävä itse tehty lahja on ihana, mutta erityisen hauskoina pidän tällä hetkellä tee se itse -lahjoja, joissa on esim. kakku- tai cookie-ainekset kauniissa purkissa. Lahjan saaja pääsee herkullisen leivonnaisen lisäksi pienellä vaivalla nauttimaan myös tekemisen riemusta ja paistamisesta leviävästä ihanasta tuoksusta. Puhumattakaan siitä kutkuttavasta tunteesta, jonka vielä hyllyllä odottava kaunis herkkupurkki saa aikaan. 🙂 anna.peraaho@Hotmail com

  97. Onnea 9-vuotiaalle! Kaikki itsetehdyt syötävät lahjat ilahduttavat. Erityisen paljon ilahtuisin konvehdeista, niitä itsekin tehneenä arvostaisin niiden takia nähtyä vaivaa.

  98. Suvi7 says:

    Paljon onnea pitkästä matkasta!
    Itsetehty suklaa tai toffee olisi kiva lahja. Itse tykkään, että ei anneta mitään krääsää, vaan käyttöön tulevaa. Syötävä lahja tietysti edellyttää, ettei vastaanottaja ole nirso ja tuntee vähän hänen makumieltymyksiäänkin ehkä…

  99. Hukkakukka says:

    Onnea!
    Itsetehdyt suklaajoulukonvehdit olisivat ihana joululahja. 🙂
    sopeutuja(at)hotmail.com

  100. Marianne S. says:

    Suurenmoiset Onnittelut Pullahiiren 9-v blogille! Ihania reseptejä on vuosien varrella tullut täältä saatua ja hyviksi koettu. Kilpailuvastaus: Olisi ihanaa valmistaa joululahjaksi erilaisia karkkeja, leipiä ja pullakransseja 🙂

  101. Teija says:

    Ihania suklaiset keksit kauniissa peltirasiassa olisi kiva saada lahjaksi.
    hamalainentm[at]gmail.com

  102. Kolmekymppine. Virkkausintone. Martta. says:

    Maustettuja manteleita!!

  103. Nimetön says:

    Onnea Pullahiiri! Luottoblogi josta haen inspiksiä ja ohjeita, kiitos. Lahjaksi olisi ihana saada itse tehtyjä nameja, esim. fudget tai konvehdit.

  104. Unknown says:

    Itse tein viime vuonna perheelle lahjaksi karkkeja ja sinappia ja ne olivat erittäin pidettyjä, ja niitä oli mukava tehdä. Kyseinen lahja olisi myös ihana vastaan ottaa.
    [email protected]

  105. Unknown says:

    Raaka suklaata.

  106. Herkullisen näköinen! Ja onnea blogin synttäreiden johdosta <3

  107. Willa Wäinölä says:

    onnea 🙂 mukana arvonnassa 🙂 sundvkata[at]gmail.com

  108. Heidi Vuorimaa says:

    Onnea blogin synttäreiden johdosta, on ehdottomasti lempparini leivontablogeista ja rakastan ottamiasi valokuvia :). Näin raskausviikolla 34 ihan ehdoton lemppari leivottu lahja olisi joku raikas juustokakku!

  109. Nimetön says:

    Onnea blogille! Mä teen joka joulu sinappia ja annan sitä lahjaksi sukulaisille. Yksi joulu sain siskolta hänen tekemää raakasuklaata ja kyllä oli hyvää �� AnuHoo.

  110. Nimetön says:

    Onnea…ja hienoja nää ohjeet vaikka ei kaikkia kerkii tekemään niin ihan saaha ideoita…kiitos…

    1. Nimetön says:

      anteeks unohin puumerkit T:EB

  111. Unknown says:

    Itse aion tänä vuonna ilahduttaa ystäviä ja sukulaisia itsetehdyllä joululimpulla ja siihen kylkeen glögipullo ja/tai jotakin hyvää juustoa 😉

  112. Onnea! Tykkään tehdä lahjaksi erilaisia fudgeja tai konvehteja. Viime vuosina olen tehnyt useasti esim. valkosuklaa-turkinpippurikonvehteja! Nam!

  113. Unknown says:

    Ihana lahja olisi saada esim.Keksipurkkiainekset. Lahjan antajan kanssa voisi yhdessä leipoa. onnea blogille! assi.heino[at]gmail.com

  114. miisap says:

    Viime vuonna tein joululahjaks ystäville ja sukulaisille piparilyhdyt, joissa oli led-tuikku sisällä. Ne olivat mielestäni kiva lahja antaa. Itse haluaisin saada jotain suklaista, esim. itse tehdyt suklaakonvehdit 🙂
    [email protected]

  115. Vanitysixx says:

    Onnea synttärien johdosta! 🙂 suklaiset makeiset tai piparit kauniissa purkissa olisi ihana lahja saada tai antaa.
    vanitysixxie[at]hotmail.com

  116. Unknown says:

    Ihana lahja olisi saada itsetehtyjä makeisia 🙂 Ropponenjaana[at]gmail.com

  117. Unknown says:

    Onnittelut ♡ kaikki herkullinen ja todellakin missä suklaata mukana olisi kiva saada ja antaa myös lahjaksi 🙂 ♡ tykkään kovin makeasta ♡
    -kati
    (kati.peralahti[at]gmail.com)

  118. Nimetön says:

    Jotain suklaista…itsetehtyjä nameja esim. 🙂 Ja vielä kun ne olisi nätissä paketissa / rasiassa, niin se olisi enemmän kuin kivaa !

  119. Nimetön says:

    Red velvet -juustokakku isossa, läpinäkyvässä jalallisessa lasimaljassa tai perinteinen tuohikorillinen sämpylöitä ja/tai korvapuusteja! t. nimimerkki Lasipuusti

  120. Unknown says:

    Onnittelut! ihana jouluinen juustokakku olisi hyvä. t. Maikki liitäinen

  121. Nimetön says:

    Onnittelut 🙂 itsetehty karkkilajitelma olis kiva saada.
    eija.raatikainenkauppi[at]gmail.com

  122. Päivi leipoo says:

    Paljon onnea Taru! Kuten tuosta tekstistäsikin kuultaa läpi – juuri puhuimme kursseillasi käyneiden kanssa – olet iloinen ja pirteä ja teet tärkeää työtä leivontataitojen ja hyvän mielen edistämiseksi! Jaksat neuvoa aina ystävällisesti..kiitos paljon siitäkin!

    1. Päivi leipoo says:

      Se syötävä lahja voisi olla vaikka foccaccia tai brittiläiseen tapaan teeleivät, hillopurkki ja kermavaahto.

  123. Nimetön says:

    Itsetehdyt karkit ja suklaat kauniissa lasipurnukassa ja suklainen joulukakku siinäpä olisi ihanat joululahjat.
    t. [email protected]

  124. Unknown says:

    Onnea blogille!
    Ne "tee-itse-lisää vain xxx-purkit" on kivoja vaikka just kekseistä, lättyainekset on myös kiva laittaa purkkiin.

  125. Unknown says:

    Paljon onnea blogille!!
    Itse tehnyt suklaakonvehtit. Ne veisin tuliaiseksi lapseni perheelle synttäreille.
    Terveisin Sirpa Minkkinen

  126. Laura Parkkonen says:

    Itse tehdyt karamellit, nekut tai fudget. 🙂
    laura.parkkonen(at)hotmail.com

  127. Hensa82 says:

    Macaronsit, fudget ja konvehdit olisivat kiva syötävä lahja, sekä antaa että saada 🙂
    Onnittelut pitkästä blogiurasta

  128. Jenni says:

    Itsetehdyt keksit ja konvehdit on ihania lahjoja 🙂
    ameliarose211[at]gmail.com

  129. Konvehdit kelpaisi, tai oikeastaan aivan kaikki mikä on rakkaudella tehty ♥

    kaapiolinna(at)gmail.com

  130. Itsetehdyt suklaakonvehdit ?
    Mukana myös arvonnassa!
    salmiakki80[at]hotmail.com

  131. Unknown says:

    Söpösti koristellut piparit on mun lemppari lahjoja, niitä on myös kiva tehdä jouluksi! 🙂 [email protected]

  132. Unknown says:

    Itsetehdyista marja- ja hedelmäviinoista löytyykin juuri sopivasti omena-kaneli-vaniljalikööriä tähän reseptiin (soveltaen), joka näyttää jo kuvissa olevan todellista joulun odotukseen sopivaa ja suunmukaista lusikoitavaa herkkua. Itse toivoisin saavani suklaakuorrutteisen taatelikakun hyvien ja rauhallisten kahvihetkien kanssa nautittavaksi. [email protected]

  133. Nimetön says:

    Leivän juuri tai "hätävarapurkki", missä on esim muffinien aineet tyylillä lisää vain neste. Hillalle[at]gmail.com

  134. mallu says:

    Itsetehdyt karkit ym on ihania ?

  135. Onnea!
    Itsetehdyt leivät kauniisti korissa, on upea ja herkullinen lahja!

  136. Unknown says:

    Sinulla on mahtava blogi,seuraan mielelläni 🙂 Ja tuo palkinto olis kiva!

  137. Riksu says:

    Jotain ihania fudgeja voisin antaa ja toki saadakin! Tai macaronsit olisi itselle myös mieluinen lahja.

  138. Eewis4 says:

    Jouluiset kuivakakut muutamilla makeisilla. <3

  139. Onnea blogille! Täältä olen saanut monia hyviä leivontaideoita!
    Joululahjaksi toivoisin saavani itsetehtyä, herkullista glögiä ilman lisäaineita.

  140. Unknown says:

    Itse tehdyt konvehdit 🙂
    avahva[at]gmail.com

  141. Hippohiiri says:

    No mikä tahansa maistuisi kyllä. Sanotaan vaikka hillot, leivät ja konvehdit. <3

    hippohiiri[at]gmail.com

  142. Jaana M / My life says:

    Onnea! Ihana juustokakku! Mukana arvonnassa 🙂

  143. Marjo says:

    Mukana arvonnassa. Minusta on ihanaa antaa ihmisille erilaisia kahvikakkuja. Kokeilen erilaisia reseptejä mieluusti, ja koska kaikkea en toki voi syödä itse laitan hyvän kiertämään 🙂 mummolle vein tällä viikolla gluteenitonta taatelikakkua, ja naapurit löysivät postilaatikostaan uusimman suklaakeksiresepti-kokeiluni tulokset 🙂

  144. Amanda says:

    Onnea blogille! Minun mieleeni ovat kaikki erityisen sukulaiset lahjat, fudget ja muut! Oikeastaan kaikki itsetehty lämmittää sydäntä kovasti, vaikkakin yleensä minä olen se joka väkertelee muille hilloja eikä toisin päin!

  145. Leipoo sukkasillaan says:

    Onnea Taru ja kiitos inspiroivasta blogista ja ohjeista 🙂 Joku vinkeä fudgeherkku maistuisi.

  146. Nimetön says:

    Onnea kovasti! Paljon ihania reseptejä ja parasta että olet pitänyt sivusi blogi-muotoisena vaikka vuosien mittaan on tullut kaikennäköistä muutakin toimintaa mukaan. 🙂

    -Anne the Cloudberry inspiration-

    vink, vink marjakerrassaan mistä ihania herkkuja saa… 😀

  147. Unknown says:

    Minulle maistuisi itsetehty puolukkajäätelö. : )

  148. päivi varvikko- metsämäki says:

    Tämä on ihan mun lemppari blogi, onnea�� Joku super ihana kakkuvuoka olis kyllä kiva. �� [email protected]

  149. Unknown says:

    Aivan ihana blogi ? ihania konvehteja/makeisia olisi saada ja myös antaa näin jouluna. koivisto.ak[at]gmail.com

  150. Nimetön says:

    Vielä mukaan arvontaan :). Itse tykkään antaa lahjaksi erilaisia pieniä, naposteltavia makeisia esim suklaatryffeleitä. Itse ilahdun kaikesta itseleivotusta.
    Terkuin nimimerkki tryffeli

  151. Nimetön says:

    Itsetehdyt konvehdit, hillot tai keksi/muffinssi ainekset purkissa olis mun mielestä kiva lahjaidea 🙂
    -ane

  152. Tiinatuuli says:

    Olen vähän miettinyt linssikeitto-aineksia purkissa. Olen laittanut itse lahjaksi monet keksiainekset ja kerran amerikkalaisten pannareiden ainekset. Molemmat ottaisin mieluusti itsekin vastaan 😛

  153. Unknown says:

    kuivakakut, piparkakkutalot ja kuuset, koristellut piparit, rocky road, jouluisat muffinit..
    Heidykorhonen[at]gmail.com

  154. Sansane says:

    Tietysti jotakin herkullista hyydyke- tai juustokakkua, NAM! 🙂

  155. Heidi/Mustikkasuu says:

    Yleensä minä olen perhe- ja tuttavapiirissämme se, joka antaa varsinkin joulunaikaan lahjaksi itse leivottuja kakkuja, pikkuleipiä, erilaisia namuja kuten rocky roadia ja leipiä tai limppuja. Mikä tahansa itse rakkaudella tehty lahja ilahduttaisi, mutta raakakakkuja tai -suklaata olisi erityisen ihana saada lahjaksi, sillä en ole itse perehtynyt vielä kovin paljonkaan niiden valmistamiseen! 🙂 ♥ mustikkasuuleipoo[at]gmail.com

  156. RiinaQ says:

    Kiitän ihanasta blogistasi! Olen itse 14v tyttö ja leipomisesta ja ruoanlaitosta ihan älyttömästi vuoden aikana innostunut ja seuraan monia kymmeniä leivontablogeja 🙂 sun blogi on whdottomasti yksi lemppareista! 😀 mutta juu mukana arvonnassa ollaan ja ois ihana saada/antaa jotain ihania itsetehtyjä suklaasydämiä tai konvehteja esim jouluisilla tai raikkaill mauilla terästettynä :3
    Rk002812[at]gmail.com

  157. Unknown says:

    Minusta itse tehdyt makeiset olisi ihana syötävä lahja!
    [email protected]

  158. Nimetön says:

    Syötäväksi lahjaksi toivoisin erilaisia konvehteja, maukkaita juustokakkuja tai kauniita pikkuleipiä ��
    piituvilliina47[at]gmail.com

  159. maarit hotanen says:

    Onnea blogille!Itse antaisin esim.saaristolaisleipää.Kiva olisi saada itse tehtyä hilloa,sinappia….
    Ruokalahjoja on kiva saada ja antaa 🙂
    Maarit

  160. Kiitos ihanista ohjeista olen seurannut sinua jo kauan,tosin välillä olit minulta myös hukassa . Ruoka lahjan joka olisi ihana saada hmmm niitä on paljon pikkelsseistä sinappiin ja makeisista leipomuksiin , kaikki käy �� [email protected]

  161. Nimetön says:

    Niin hyviä reseptejä ja kauniita kuvia blogissasi. Voisin antaa lahjaksi vaikkapa itse tehtyjä karpalomarmeladimakeisia. Kun vain ehtisin tekeen, [email protected]

  162. Unknown says:

    Ihanaa syntymäpäivää ja kiitos ihanista resepteistä, jotka saavat aina veden kielelle! Syötävä lahja, jonka antaisin sekä vastaanottaisin ilomielin olisi joulua silmällä pitäen ehdottomasti jouluinen taatelikakku omalla yllättävällä tvistillä! 🙂

  163. Päivi / Inkiväärihillo says:

    Onnea merkkipäivän johdosta! Mieluinen ruokalahja itselleni olisi saaristolaisleipä, niitä olen myös ystävilleni antanut 🙂 inkivaarihillo[at]gmail.com

  164. Unknown says:

    Kakku näyttää herkulliselta :p

  165. Maija says:

    Itse antaisin mieluiten lahjaksi jonkun makean leipomuksen tai sitten vaikkapa karamellisoituja manteleita. Jos taas saisin ruokalahjan joltain, niin erityisen iloinen olisin itse savustetusta kalasta tai kotitekoisesta hillosta.

  166. Freesia says:

    Joulu on taas tulossa, joten erilaisten leipomusten teko lisääntyy 🙂 sabrina.heikio[at]gmail.com

  167. Pullahiiri/Taru says:

    Kaikki nämä tähän päivään mennessä laitetut nimellä tai nimimerkillä varustetut kommentit ovat mukana arvonnassa. Jokaiselta nimeltä/nimimerkiltä huomioidaan vain yksi ääni, joten jos on tupla kommentteja, niin joko poistan ne (jos mahdollista) tai hyppään aina toisen kommentin yli. Ensimmäinen kommentti on se arvontaan osallistuva kommentti. Myös nimettömät tai nimimerkittömät kommentit jäävät arvonnasta pois, koska kommenttia ei pystytä yhdistämään henkilöön.
    Onnea arvontaan! Arvonnan voittaja ilmoitetaan blogissa huomenna! Terveisin Taru

  168. Käytätkö jtn vuu'an reunoissa, jotta kakun saa kauniisti irroitettua paistamisen ja jäähtymisen jälkeen?
    Mielelläni leivon tryffeleitä lahjaksi 🙂 ..suklaan rakkaana ystävänä herkullinen suklaaleivos ei koskaan ole huono lahjaidea itselleni 😉

    1. Pullahiiri/Taru says:

      En käyttänyt. Vuoan reunat voi öljytä tai niihin voi laittaa leivinpaperisuikaleet suojaamaan, jos haluaa. Toki nuo leivinpaperisuikaleet voi tehdä reunasta hieman röpelön, joten mielummin ehkä öljyisi vuoan, jos pelkäät ettei kakku irtoa vuoasta. Esimerkiksi silikonisella lastalla tai veitsellä voi nuo reunat käydä läpi ennen irrottamista.

  169. Nimetön says:

    Muuttuuko maku valtavasti jos käyttää oreon tilalla dominoa tai lidlin "oreo"keksejä? 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voit käyttää myös noita versioita. Kakun nimi vaan muuttuu – ja maku ihan hiukan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close