Joulukalenteri – Luukku 1: Baileys-suklaamousse

Jihuu! Vihdoin saan aloittaa tämän vuoden joulukalenterin täällä blogissa. Saan paljastaa luukkuja, joita olen kasannut ja ideoinut pitkin loka-marraskuuta. Olen intoillut tästä jo pitkään, toivottavasti en ihan turhaan. Toivon, että joulukalenterin luukut antavat ideoita ja herkullisia makuja myös sinun keittiöösi! 

Tämä ihana Baileys-suklaamousse saa kunnian aloittaa tämän joulukalenterin. Suklaamousse sopii tarjottavaksi pienistä annosmaljoista vaikka pikkujouluissa tai hieman suurempina annoksina jouluruoan jälkkäriksi. Alkoholi on tässä keitetty pois, joten tätä on turvallista tarjota kaikille ruokailijoille.



Baileys-suklaamousse

(noin 6 annosta)

1 dl Suklaista Baileys-likööriä

3 kananmunaa

3 1/2 dl vispikermaa

1/2 dl kaakaojauhetta

300 g tummaa suklaata

1 1/2 dl sokeria

5 rkl vettä

Tarjoiluun kermavaahtoa ja suklaakoristeita

Kiehauta likööri ensimmäiseksi, jotta alkoholi haihtuu. Anna liköörin jäähtyä hetki. Erottele sillä aikaa kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Mittaa kattilaan liköörin lisäksi kolme keltuaista, yksi desilitra kermaa sekä kaakaojauhe. Kuumenna seos niin, että se sakeutuu. Nosta pois levyltä ja lisää joukkoon suklaa paloiteltuna. Sekoittele niin, että suklaa sulaa joukkoon. Nosta sivuun jäähtymään vaahtojen valmistuksen ajaksi.

Laita toiseen kattilaan sokeri ja vesi. Kuumenna sokerilientä 110 asteiseksi. Sokerilientä keittäessä kannattaa pitää kansi kattilan päällä, niin höyrystyvä vesi puhdistaa kattilan reunat ja sokerikiteet sulavat sokeriliemen joukkoon. Laita valkuaiset  vatkauskulhoon ja vatkaa ne vaahdoksi. Kaada kuuma sokeriliemi valkuaisten joukkoon ohuena nauhana, koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista noin 10 minuutin ajan tai kunnes vaahto on jäähtynyt. Sekoita valkuaisvaahto nostellen hieman jäähtyneen suklaaseoksen joukkoon. 

Vatkaa loput kermat vaahdoksi ja nostele kermavaahto suklaaseoksen joukkoon, niin että massasta tulee tasainen. Nosta mousse jääkaappiin parin tunnin ajaksi ja pursota sen jälkeen annoskulhoihin. Koristele suklaakoristeilla. Säilytä suklaamousse jääkaapissa ja tarjoile kermavaahdon kanssa. Lopputulos on niin herkullinen, että nämä kaikki vaiheet kannattaa tehdä!

Vinkki! Tähän käy hyvin myös tavallinen Baileys-likööri, jos tuota suklaista versiota ei ole tarjolla. 

Tällä reseptillä käynnistyi Pullahiiren joulukalenteri tänä vuonna. 

Voin jo tässä vaiheessa kertoa, että niin herkullisia juttuja on luvassa, etten malta olla hiljaa tulevasta… No, teippaan vaikka sormeni, etten etukäteen paljastele liikoja täällä blogissa 🙂 Niin on kivempaa myös teille lukijoille! 

Tule kurkkimaan täältä blogissa kalenterin luukut, niin saat valmistaa herkut ja käyttää ideat ensimmäisten lukijoiden joukossa. Seuraa myös Pullahiiren leivontanurkan Instagramia ja Facebookia. Sieltä voit saada vinkkejä tulevasta jo ennakkoon…

Tervetuloa mukaan tälle ihanalle joulunodotusmatkalle! 

Kommentoi

  1. Nanne - Elämää Koivurannassa says:

    Baileysiä löytyisi jääkaapista, joten tämähän on oikein oiva resepti… 😉

    Mukavaa alkanutta joulukuuta!! ♥

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hienoa, että raaka-aineetkin on jo valmiina 🙂 Nyt ei muuta kuin valmistamaan moussea!

  2. Sunday says:

    Tätä joulukalenteria onkin odotettu, miten ihana ja herkullinen aloitus! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva kuulla! Itsekin olen tänä vuonna ollut ajoissa luukkujen sisältöjen kanssa, joten nyt saan hieman nautiskella jo tehdystä työstä 🙂 Toivottavasti löytyy muitakin herkkuja sinun makuusi!

  3. Roosa says:

    Onpas mukava ruveta seuraamaan joulukalenteriasi, täältä löytyy aina niin kivoja reseptejä ja ihania kuvia! 🙂
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos Roosa! Mukava kuulla 🙂

  4. Nams! Kävisikö tämä kakun täytteeksi? Minkälaiseksi koostumus muuttuu jos on jääkaapissa kakun täytteenä yön yli? Kiitos ihanasta blogista!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hahaa, voin jo tässä vaiheessa ehkä hieman vihjata… Katso tuohon blogin oikeaan yläkulmaan (tai siis oikean sivupalkin yläosaan)… Vinkvink, kakku on tulossa, mutta älä kerro muille lukijoille 😉 Ei siis ihan täytekakkuna mutta jotain kakkua kuitenkin.

  5. anskusiili says:

    Toivottavasti on OK, että linkkailin blogissasi joulukalenteriisi! 🙂 Tämä on niin ihana että haluan minunkin lukijoideni löytävän tänne!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei! Kyllä linkkaaminen on oikein hyvä juttu 🙂 Kiva, jos sellaisia lukijoita löytää tänne blogiin, jotka eivät ole aikaisemmin blogia tai joulukalenteria löytäneet.

  6. Nimetön says:

    Kommentoin vasta tänään, mutta jihuu sanon minäki! Tää on yks parhaista asioista joulun odotuksessa, kiitos kalenterin eteen tehdystä työstä! Mousse pääsee kokeiluun, joko näin tai kakussa!

  7. Nimetön says:

    Mitä tuo kuuma sokeriliemi tekee mousselle, mikä sen fuktio siis on? Itselläni ei ole lämpömittaria ja mietin, voisiko vaiheen korvata jollain? 🙂 Tai antaako liemi jotain merkkejä koostumuksellaan tms, kun se on suurin piirtein oikean lämpöinen? 😀

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Liemi kuumentaa valkuaiset. Vaahdosta tulee ihanan ilmavaa marenkimaista. Mittaria tarvitaan siihen, ettet kuumenna sokerilientä liian kuumaksi, jolloin se kovettuu ja kokkaroituu valkuaisen joukkoon lisättäessä. Sokeriliemi oikean lämpöisenä on kirkasta ja kiehuvaa. Muutoin on aika vaikea antaa kuvailuja oikeasta lämpötilasta ilman mittaria.

    2. Nimetön says:

      Luulen, että onnistuin ilman mittaria! Ainakin valkuaisvaahto oli jämäkkää ja tasaista vielä sokeriliemen lisäyksen ja jäähtymisen jälkeen 😀 Tein tämän siis 1,5-kertaisena ja määrä oli juuri sopiva 24cm vuokaan, tuli melkein piripintaan. Nyt jännitän, että jähmettyykö kakku yön aikana, huomenna alkuillasta alkaa valmistujaisjuhlat, joissa tätä olisi tarkoitus tarjota 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close