Joulukalenteri – Luukku 14: Herkullinen kardemummakakku

Joulun aikaan maustellaan niin leivonnaisia kuin ruokiakin erilaisilla mausteilla. Niistä yksi käytetyin on kardemumma. Kardemummaa löytyy pullasta, piparkakkutaikinasta, kahvikakuista ja pikkuleivistä. Tämä ihana kardemumman tuoksuinen ja makuinen kakku valloittaa makuhermot.  Kardemumman maku kuuluu vahvasti jouluun. Meillä (varsinkin lapset) pitävät pullasta ja eikä vähiten kardemumman vuoksi. Niinpä myös tämä kahvikakku hupenee tarjolla olleessaan nopeasti.

Kardemummakakku

200 g voita

2 dl sokeria

 3 kananmunaa

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

1 1/2 tl kardemummaa

1 dl huoneenlämpöistä maitoa/kermaa

Koristeluun 

tomusokeria

(vettä)

Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon yksitellen kananmunat voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen huoneenlämpöisen maidon tai kerman kanssa. Sekoita taikina ja lusikoi se voideltuun (tarvittaessa myös leivitettyyn) noin litran vetoiseen vuokaan. Paista 175 asteessa noin 35-40 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt kakku tarjoiluastialle. Koristele vesi-tomusokeriseoksella tai kevyellä tomusokerihunnulla.

Kommentoi

  1. Mä kokeilin tätä ja oli kyllä ihanan pehmeä ja herkullinen kakku! 🙂 Taikina tuli mulla yli 1 litran vuoasta. Jouluksi teen uuden niin sen laitan sitten 1½ litraiseen vuokaan.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihana kuulla, että tuo on maistunut! Minun pitää mitata tuo oma vuoka uudestaan, jos siinä on jokin mittavirhe. Palaan kohta 🙂

    2. Pullahiiri/Taru says:

      Kävin mittaamassa. Kyllä tuo minun käyttämäni vuoka on hyvin lähellä yhtä litraa. Sinulla on nyt kohonnut kakku hienosti – kiva kuulla! Toki voi tuohon valita vaikka hieman suuremmankin vuoan, niin ei ainakaan tule yli vuoasta 🙂

  2. Raisa says:

    Ootko käyttäny tähän jauhettua kardemummaa vai rouhittua? Onko jotain eroa maussa?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voit käyttää kumpaa vain. Minun mielestäni ei ole suurta eroa. Toki jauhettu on aina hienompaa, joten ei tunnu hampaissa samalla tapaa, kuin joskus rouhittu versio.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close