Joulukalenteri – Luukku 18: Suolaiset kasviskierteet nopeasti ja helposti

Jos voitaikinaa on tullut syötyä jo tässä vaiheessa ihan tarpeeksi joulutorttujen ja pasteijoiden muodossa, niin tämä on hieman erilainen versio suolaisiin paloihin. Olen aikaisemmin tehnyt näitä kinkku- ja juustoversioina, mutta nyt tein kasvisversion paprikalla, valko- ja ruohosipulilla. 

Nämä valmistuvat hyvin nopeasti sillä pohjan ainekset vain sekoitetaan keskenään ja taikina kaulitaan. Täytteen voi tehdä oman mielen mukaan, joten aina saa helposti mielensä mukaista tarjottavaa. Tarjoile näitä vaikka viikonlopun glögihetkellä. 

Kasviskierteet

(noin 12 kpl)

Täyte

1 rkl öljyä

180 g paprikaa

1 valkosipulin kynsi

hyppysellinen suolaa

1/2 tl mustapippuria

200 g paprika-chili tuorejuustoa

1 kananmuna

ruohosipulia 

Pohja

4 dl vehnäjauhoja

2 dl juustoraastetta

1 1/2 tl leivinjauhetta

200 g kermaviiliä

1/2 dl öljyä

(kananmuna)

Pilko paprika ja valkosipuli pieneksi. Mittaa kattilaan öljy. Kuumenna öljyä ja lisää joukkoon paprikat sekä valkosipuli. Kuullota muutaman minuutin ajan, niin että paprika hieman pehmenee. Rouhi joukkoon mustapippuria ja hyppysellinen suolaa. Kaada seos kulhoon ja lisää joukkoon tuorejuusto sekä kanamuna. Sekoita ja nosta sivuun jäähtymään taikinan valmistuksen ajaksi. 

Valmista taikina mittaamalla kaikki aineet kulhoon ja sekoittamalla lastalla tai käsin taikina kiinteäksi. Kauli taikina jauhoitetulla alustalla levyksi ja levitä päälle täyte. Pilko ruohosipuli täytteen päälle. Rullaa kuten kääretorttu ja leikkaa noin 2-3 cm levyisiksi paloiksi. Nosta leivinpapaperin päälle ja voitele vielä kananmunalla ennen paistoa. Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes kierteet ovat kypsiä. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. 

Nämä ovat erittäin herkullisia, joten jos tarvitset ideaa viikonlopun glögijuhlien tai pikkujoulujen tarjottaviin, niin tässä on resepti – ole hyvä!

Seuraa myös Pullahiiren leivontanurkkaa Instagramissa sekä Facebookissa

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Hei,
    kahdesti olen näitä nyt tehnyt ja kaipaisin vinkkejä miten näistä saa kuvien mukaisesti särmännäköisiä?
    Itsellä tahtoo rulla hajota ja levähtää sekä täyte tursuilee. Toisella kerralla nämä laitoinkin muffinsivuokiin. Missäkähän olisi eniten parannettava, taikinan koostumuksessa? Kaulitun levyn muodossa tai koossa? Käärityn rullan tiukkuudessa?
    Kiitoksia kekseliäästä ja kokeilevasta blogista! Lisää tällaisia pikkusuolaisten reseptejä!
    t:Jahnukaistenäiti

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei! Kiva, että olet näitä innostunut kokeilemaan. Minä olen tehnyt näitä useasti, joten ehkä voin joitakin vinkkejä antaa. Taikina kannattaa kaulia mahdollisimma ohueksi ja tasakokoiseksi. Täytteen määrää kannattaa kokeilla vaikka hieman vähentää, jos se tursuaa liikoja. Nämä ovat minun mielestäni pitäneet hyvin mallinsa aina. Muffinssivuoka voi myös helpottaa muodossa pysymistä, jos sen kanssa on ongelmia. Toki myös rulla saa olla tiukka. Oikeastaan luettelitkin jo tuossa omassa viestissäsi aika hyvin nuo erilaiset "ongelmat". Samalla taikinalla olen tehnyt näitä jo vuosia, joten koostumus pitäisi olla kyllä oikea. Jos tuntuu, että se on taikina, joka jää liian löysäksi, niin toki vehnäjauhoja voi hieman lisäillä.

  2. Nimetön says:

    Hei, voiko näitä pakastaa?Kärsiikö maku?Mietin näiden tekemistä juhlia varten pakkaseen.:)

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voi oikein hyvin pakastaa. Itsekin olen niin tehnyt. Raakapakastaminenkin onnistuu. Paisto sitten hieman kohmeisina, juuri ennen juhlia.

  3. Täyte oli melkosta litkua, eli suhteellisen hankala oli rullata käärölle. Tein mielestäni ihan ohjeen mukaan..? Millaista täyteen pitäisi olla? Kuvissa näyttävät oikein herkullisilta.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ei sen kyllä pitäisi litkua olla. Voisiko olla, että kuumat kasvikset olisivat pehmentäneet tuorejuustoa liikaa? Ainoa asia minkä keksin siihen, että täyte olisi litkua. Sen pitäisi olla lähes tuorejuuston paksuista, koska siihen lisätään kuullotettujen kasvisten lisäksi vain kananmuna. Jos näin on ensi kerralla, niin jäähdytä täytettä jääkaapissa vaikka pieni hetki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close