Joulukalenteri – Luukku 2: Pienet kinkkupiirakat

Koska suolaiset leipomukset jäävät jostain syystä täällä blogissa vähemmälle, olen oikein ajatuksella yrittänyt ottaa joulukalenteriin myös suolaisia leipomuksia mukaan. Nämä herkulliset kinkkupiirakat ovat hyviä tarjottavia esimerkiksi pikkujoulujen herkkupöytään suolaiseksi tarjottavaksi tai vaikka salaatin kassa syötäväksi. 

Pienet kinkkupiirakat

12 kpl

150 g voita

3 dl vehnäjauhoja

1/2 tl suolaa

2 rkl kylmää vettä

Täyte

120 g kinkkua

1/2 nippua persiljaa

100 g juustoraastetta

2 dl ruokakermaa

2 kananmunaa

mustapippuria

Pilko voi kuutioiksi ja lisää kylmänä monitoimikoneen tehosekoittimeen. Lisää joukkoon myös vehnäjauhot sekä suola. Pyöräytä tasaiseksi ja lisää kylmä vesi joukkoon. Sekoita seos tasaiseksi ja työstä käsin palloksi. Jaa taikina 12 muffinssipellin koloon ja painele, jauhoja apunakäyttäen, vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappin noin 10 minuutin ajaksi. 

Valmista täyte pilkkomalla kinkkusiivut ja persilja pieneksi. Sekoita kulhossa kinkut, persilja, juustoraaaste, kerma, kananmuna ja maun mukaan mustapippuria. Sekoita tasaiseksi. Jaa täyte muffinssipohjien koloihin. Nosta vielä noin 5-10 minuutin ajaksi kylmään ja paista 175 asteessa noin 20 minuutin ajan. Anna piirakoiden jäähtyä paiston jälkeen. Irrota piirakat pienellä lastalla tai muovisella veitsellä ja kumoa muffinssipelti alustalle, jolloin piirakat irtoavat. Nosta piirakat tarjoiluastialle. Voit hyvin lämmittää piirakoita ennen tarjoilua. 

Vinkki! Jos käytössäsi ei ole monitoimikonetta, voit valmistaa pohjataikinan myös nyppimällä voin, vehnäjauhot ja suolan keskenään. 

Vinkki! Nämä piirakat voit tehdä jo hyvissä ajoin ja lämmittää tarjoilua varten.

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Ihanaa, suolaista! Näitä voi tehdä viimeistään välipäivinä, jos haluaa hyödyntää kinkunjämiä.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Aina nämä suolaiset herkut jäävät vähemmälle. Katsotaan josko ainakin yksi kuullu saataisiin vielä lisää! Kinkun jämien hyödyntäminen on hyvä vinkki!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close