Joulukalenteri – Luukku 21: Jäädytetty suklainen tuorejuustokakku


Vaikka tämä kakku on tarjoiltaessa kylmää, ei maku jätä ketään kylmäksi. Tällä kertaa makuraadin ikähaarukka oli 6-76 vuotta ja kaikki pitivät kakusta kovasti. Näin ollen voisin kuvitella tämän kakun olevan joulupöydän jälkiruokahitti. Kaikkien herkullisten jouluruokien jälkeen tämä jälkiruoka raikastaa ihanasti. 


Nyt lähestytään jo kovaa vauhtia kohti aattoa ja kalenterin luukkujakin on jäljellä enää kolme! Uskomatonta kuinka nopeasti tämä odotus on mennyt näitä kalenteriluukkuja tehdessä ja nauttiessa teidän ihanista kommenteista, kun olette valmistelleet herkullisia karkkeja sekä makoisia leivonnaisia. Toivottavasti nämä reseptit saavat hymyn myös monen teidän läheisten kasvoille. 




Jäädytetty suklainen tuorejuustokakku eli

suklainen jäätelökakku

Frozen chocolate-cheesecake


Pohja

170 g suklaatäytekeksejä (esim. Domino)

2 rkl öljyä


Täyte

3 dl vispikermaa

150 g maustamatonta tuorejuustoa

1 prk (397 g) suklaista kondensoitua maitoa

Suklaaganache 

40 g tummaa suklaata 

40 g kermaa

(piparminttukarkkeja)

Murskaa keksit hienoksi ja sekoita keksimurskan joukkoon öljy. Painele keksimurska 16 cm vuoan pohjalle ja noin 3 cm korkeuteen reunoille. Käytin pohjalle pingoitettua leivinpaperia sekä reunoilla reunakalvoa, joten kakku ei tarttunut vuokaan millään tapaa kiinni. Oli muuten myös helppo siirtää vuoasta tarjoilualustalle jäisenä.

Vatkaa vispikerma, tuorejuusto sekä suklainen kondensoitu maito keskenään vaahdoksi. Kaada massa vuokaan pohjan päälle. Nosta pakastimeen viilentymään ainakin noin kuuden tunnin ajaksi. 

Valmista suklaaganache. Murskaa suklaa hienoksi ja laita rouhe kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa höyryäväksi ja kaada kerma suklaarouheen päälle. Anna olla hetki ja sekoita tämä suklaaganache tasaiseksi. Kaada suklaaganache kylmän kakun päälle ja levittele nopeasti veitsen tai lusikan avulla. Murskaa piparminttutikut ja ripottele ne kakun reunalle ja tee kahdesta piparminttukepistä sydän kakun keskelle. Näin kakku on valmis. 

Nosta kakku huoneenlämpöön noin 15-20 minuuttia ennen tarjoilua, jotta kakku on parhaimmillaan tarjottavaksi. 


Vinkki! Kakun kanssa voi tarjoilla nokareen kermavaahtoa. Tämä tuli makuraadin ehdotuksena.


Tässä alla kuva tuosta suklaisen kondensoidun maidon purkista. 



Vielä muutama kuva tästä herkullisesta kakusta jouluisesti koristeltuna.




Tuota suklaista kondensoitua maito voi hyvin käyttää jäätelöönpirtelöön sekä täytekakun täytteeksikin


Kommentoi

  1. Unknown says:

    Mistä ihmeestä ostat tuota suklaista kondensoitua maitoa? En ole vielä koskaan löytänyt mistään suuremmastakaan marketista.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Meiltä löytyy ainakin lähimmästä Citymarketista leivontahyllystä, vehnäjauhojen vierestä. Samassa paikassa on myös muut erilaiset kondensoidut maidot. Toivottavasti löytyy teidänkin kaupasta! Kannattaa myös kysellä henkilökunnalta, josko he osaisivat neuvoa tuon tuotteen löytämisen kanssa. Helpottaa monessa käänteessä, kun pitää saada herkkua nopeasti valmiiksi.

  2. merjah says:

    Meidän kaupungista en onnistunut löytämään tuota suklaista kondensoitua maitoa… Mahtaisiko onnistua tavallinen kondensoitu maito + sulatettu suklaa -yhdistelmällä? Onko tuo suklainen maito semmoista kiinteämpää vai nestemäisempää? Millähän määrällä suklaata lähtisi kokeilemaan, osaatko antaa neuvoa?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Nyt en osaa auttaa kyllä tuohon, että toimisiko tuo suklaa+kondensoitu maito. Tuo suklaa versio on kyllä paksua eli ei tule itsekseen purkista ulos, tarvitsee lusikoida. Tekisin ehkä kinuskisen version sillä karamellisoidulla kondensoidulla maidolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close