torstai 3. joulukuuta 2015

Joulukalenteri - Luukku 3: Tuunatut joulutortut


Mietin kyllä näitä tehdessäni, että aika kaukana on jo joulutortut näistä... Onhan näissä käytetty marmeladia ja voitaikinaa, mutta muoto ja makukin on eri. Käytin täytteenä mansikkamarmeladia, koska meillä lapset eivät juurikaan pidä luumuhillosta. Luumusose maistuu kyllä, mutta joulutortuissa ja muussa leivonnassa käytämme jotain muuta makua. Näistä teimme tällä kertaa myös erimuotoisia kuin perinteiset tähtitortut. Alla on vaihekuvaa näiden valmistuksesta. 

Joulutorttujen valmistuksessa kannatta pitää mielikuvitus mukana. Olen nähnyt tänä vuonna kaikenlaisia kukka-, enkeli-, tähti- sekä koiratorttuja. Tämä malli ristittiin meillä nyt "silmälasitortuksi". Näitä oli muuten helppo syödä, kun ovat pitkittäin tehtyjä. Tuunatut joulutortut
(16 kpl)

8 levyä voitaikinaa tai noin 1 annos itsetehtyä voitaikinaa
150 g paiston kestävää marmeladia (maun mukaan)
1 kananmuna voiteluun

Leikkaa jokainen sulatettu voitaikinalevy kahteen osaan tai kauli itse tehty voitaikina levyksi ja leikkaa neliöiksi. Laita jokaisen tortun keskelle teelusikallinen paistonkestävää marmeladia. Leikkaa vastakkaisiin kulmiin viillot alla olevien kuvien mukaisesti ja nosta ulommat reunat kiinni toisiinsa. Voitele tortut lasiin rikotulla kananmunalla, pullasutia apuna käyttäen. 

Paista 225 asteessa noin 15 minuutin ajan. Siivilöi torttujen päälle tomusokeria ennen tarjoilua.  

Vinkki! Jos haluat tehdä tortuista kukkia, niin tee sama leikkaus kaikkiin kulmiin ja nosta kaikista neljästä kulmasta keskelle.  


Kannattaa muuten katsoa tuo itsetehdyn voitaikinan reseptilinkki, sillä sieltä löydät herkullisesti tuunatut vaniljaiset joulutortut. Ne ovat todella herkullisia!


4 kommenttia:

 1. Odotan joka vuosi yhtä paljon tämän joulukalenterin alkua: aina on niin ihania reseptejä ja uusia ideoita kokeiltavaksi! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka mukava juttu! Toivottavasti löydät täältä monta kivaa jouluideaa ja reseptiä nyt joulunodotuksen aikaan! Kuljetaan yhdessä kohti joulua :)

   Poista
  2. Minulla sama juttu! Tätä on ilo seurata, kun on niin ajatuksella ja huolella tehty. :)

   Poista
  3. Voi kuinka kiva on lukea kommenttejanne! Kyllä tähän yritetään ainakin paneutua ja kai sekin kertoo jotain, että itse olen innoissani kalenteriluukkujen sisällöistä :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...