Joulukalenteri – Luukku 4: Baileys-suklaamoussekakku

Ensimmäisestä kalenteriluukusta löytynyt Baileys-suklaamousse oli niin herkullista, että siitä oli pakko luoda vielä kakku. Tämä moussekakku on valmistettu täysin ilman liivatteita eli hyydyttäjänä toimii suklaa. Kun sain tämän kakun valmiiksi mietin hetken jaanko sitä edes täällä blogissa, kun lopputulos oli niin täydellinen. Tulin lopulta siihen lopputulokseen, että haluan jakaa nämä huippuhetket ja omasta mielestäni ihan parhaimmat huippureseptit teidän kanssanne. 

Itse tykästyin tämän kakun ulkonäköön niin paljon, että se komeilee myös tuossa tämän joulukalenterin linkkikuvassa tuossa oikealla sivupalkissa. Tuosta sivupalkin kuvasta pääset muuten suoraan lukemaan kaikki jo julkaistut joulukalenterin reseptit ja jouluideat.

Baileys-suklaamoussekakku

(8-10 henkilölle)

Pohja

225 g vaniljaisia suklaatäytekeksejä

70 g voita

Täyte

1 annos Baileys-suklaamoussea

Koristeluun

40 g kermaa

40 g tummaa suklaata

suklaakoristeita

Tarjoiluun kermavaahtoa

Murskaa keksit hienoksi murskaksi. Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon. Laita irtopohjavuoan reunus (noin 16 cm halkaisijaltaan ja noin 8 cm korkeudeltaan) tarjoiluastian päälle ja vuoraa vuoan reuna reunakalvolla (kts. vinkit alta). Painele keksimurska vuoan pohjalle ja noin 4 cm korkeudelle vuoan reunalle. Nosta pohja kylmään täytteen valmistuksen ajaksi. 

Valmista täyte Baileys-suklaamousseohjeen mukaan. Kaada valmis täyte pohjan päälle ja nosta kakku kylmään vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.

Ota hyytyneen kakun ympäriltä vuoka pois. Rouhi suklaa veitsellä pieneksi ja nosta kulhoon. Kuumenna kerma höyryäväksi. Kaada kerma suklaan päälle. Anna olla hetken ja sekoita kevyesti lusikalla. Anna seoksen jäähtyä hetki ja lusikoi tai kaada suklaaganache kakun päälle. Levitä lusikalla ohueksi kerrokseksi. Ripottele kakun päälle suklaakoristeita tai vaikka strösseleitä. 

Ota kakun ympäriltä vielä reunakalvo pois ja kakku on valmis tarjolle. Tarjoile kakku kermavaahdon kanssa. Säilytä kakku jääkaapissa.

Vinkki! Reunakalvoa voi ostaa leivontatarvikeliikkeistä. Se on läpinäkyvää kalvoa, joka pitää kakun hyvin vuoan sisällä ja säästää vuokaa sekä helpottaa kakun liikuttelua ja jättää kakkuun siistin reunan. Reunakalvon sijaan voi käyttää myös esimerkiksi leivinpaperia, mutta lopputulos ei ole yhtä siisti kuin reunakalvolla. Voit tehdä kakun myös suoraan kevyesti öljyttyyn ja tomusokeroituun irtopohjavuoan reunukseen, mutta tällöin voi olla, että pohja tarttuu vuoan reunaan kiinni. Tämän vuoksi suosittelen tämän kakun kanssa tuon reunakalvon käyttöä.

Vinkki! Suklaaganache valmistuu helposti kakun päälle, mutta viimeistelee kakun kauniisti. Voit lukea suklaaganachesta ja sen valmistamisesta lisää täältä

Pitää sanoa, että on kyllä todella ihanaa, kun olette käyneet ahkerasti ”availemassa” näitä joulukalenterin luukkuja. Jokainen tänne blogiin, Facebookiin tai Instagramiin jätetty kommentti tai sähköpostiin lähetetty viesti lämmittää mieltä.

Jatkakaa siis samaan malliin – paljon juttuja on vielä luvassa! Mennään yhdessä kohti joulua!

Kommentoi

  1. Satunnainen vierailija says:

    Näyttääpä hyvältä. Otan tuon moussen jälkkäriksi sunnuntaille, mutta tätäkin pitää kokeilla. Pidän siitä, että reseptisi toimii, niihin voi luotttaa ja ne vielä maistuukin hyvältä 😉

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Toivottavasti näin on tälläkin kertaa 🙂 Itse olen tätä pariin kertaan kokeillut ja hyväksi havainnut!

  2. Nimetön says:

    Onko vaniljaiset suklaakeksit esim. Dominoita? Tää on kyllä tosi kaunis ja maistuu varmasti ihanalta! Ite sain joskus äidin työpaikalta paketillisen kalvoja, mitä koulussa ainaki mun aikana käytettiin piirtoheittimen kans. Niitä käytän reunakalvoina.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Juuri esimerkiksi Dominot, Oreo tai vaikka Lidl:n Neot sopivat näihin oikein hyvin. Tummemmilla kekseillä tulee tummempi reunus eli esimerkiksi juuri Oreot tai Neot. Nuo piirtoheitinkalvot toimisivat varmasti hyvin, mutta niitä ei ole tarkoitettu elintarvikekäyttöön. Näin ollen en voi ohjeistaa niiden käyttämistä tai itsekään niitä myyntiin tuleviin tuotteisiin käyttää. Idea niiden käytössä on kuitenkin ihan sama.

  3. Nimetön says:

    Ajattelin tehdä tämän jouluksi, mutta kiireeltä välttyäkseni ajattelin tehdä tämän ajoissa ja pakastaa. Ei kai se siitä kärsi?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voisin kuvitella, että voi pakastaa, mutta en ole itse kokeillut…

  4. Nimetön says:

    Jos tekee 24cm vuokaan, voiko massojen määrää lisätä niin, että suhteet pysyvät samoina? Ajattelin 1,5 kertaisena tehdä, jotta saisin vähän korkeutta kakkuun, kun ei tuollaista 16cm vuokaa ole…

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tuo on varmaan aika sopiva lisäys. Toivottavasti kakku maistuu!

  5. Nimetön says:

    Oi kun hyvän kuuloinen kakku! Onko ihan helppo leikata vaikka reunat onkin valmistettu keksistä?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kuten tuosta leikkauskuvasta huomaa, niin ihan helposti sain palan leikattua ohut teräisellä veitsellä.

    2. Nimetön says:

      Kappas niimpä näkyykin. Kiitos kuitenkin vastauksesta!

  6. Annika says:

    Eikö Baileys mousseen tule yhtään liivatetta? 🤔 Pelkään nii kovin että lässähtää kun vuoan otan pois 🫣

    1. Tässä reseptissä suklaa hyydyttää moussen eli liivatetta ei tarvita. Jos haluat jämäkämmän moussen, niin toki liivatettakin voi lisätä.

  7. Annika says:

    Osaatko neuvoa kuinka monta liivatetta suosittelet? Haluun varmuuden vuoksi laittaa liivatetta 😅

    1. Hei, Niitä ei siis tähän tarvita, joten jos haluat varuiksi laittaa, niin ehkä pari voi lisätä. Katso kuitenkin tarkkaan, missä vaiheessa ne lisäät, ettei ne vaikuta mousseen muutoin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close