Joulukalenteri – Luukku 5: Triofudget kolmessa värissä

Nämä ihanat kolmiväriset fudget maistuvat herkullisilta ja näyttävä hauskoilta sopien niin syötäviksi lahjoiksi kuin tarjolle joulupöytään. Suklaan ja mintun makuyhdistelmä on niin jouluun sopiva, että suosittelen kokeilemaan. 

Tämä kolmivärisyys on ollut hyvin suosittua tänä syksynä ja talvena esimeriksi kakuissa. Kolmensuklaan kakun löydät täältä ja vanilja-vadelmakakun löydät täältä. Erilaiset väriyhdistelmät näyttävät herkullisilta ja myös aika luonnollisilta. Tähän fudgeen voi käyttää toki muitakin väriyhdistelmiä kuin tämän minun valitsemani valko-pinkki-ruskean. Idea näihin lähti, kun näin saman tyyppisiä herkkuja jossain nettikuvassa ja innostuin heti valmistamaan fudgen tähän tyyliin. Idea ei siis ole omani, mutta toteutus on. 

Triofudge

(noin 30-40 palaa)

2 prk (á 397 g) kondensoitua maitoa

300 g tummaa suklaata

650 g valkosuklaata

pinkkiä elintarvikeväriä

noin 2 rkl piparminttuaromia

karkkikeppejä

Jaa kondensoitu maito kolmeen osaan. Lisää kuumuutta kestävään kulhoon 1/3 osa kondensoidusta maidosta ja paloittele tumma suklaa joukkoon. Nosta kulho vesihauteeseen ja sekoittele niin että suklaa sulaa. Levitä massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 25 cm x 20 cm).

Laita toiseen kuumuutta kestävään kulhoon loput kondensoidut maidot ja paloittele valkosuklaa joukkoon. Sekoittele kunnes suklaa sulaa joukkoon. Jaa valkosuklaaseos nopeasti kahteen osaan ja sekoita toiseen kulhoon lisäksi piparminttuaromi sekä pinkkiä elintarvikeväriä haluamasi määrä. 

Sekoita hyvin ja kaada pinkkimassa tumman fudgemassan päälle astiaan. Levitä lopuksi vielä valkosuklainen massa pinkin massan päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Näissä tekovaiheissa kannattaa olla ripeä, jotta fudge ei pääse jähmettymään ennen levitystä. Jos näin käy, niin lämmitä massa uudestaan levitettäväksi. Murusta karkkikepit ja ripottele fudgen päälle mahdollisimman nopeasti, jotta murska tarttuu pintaan kiinni. Nosta fudge jääkaappiin ja leikkaa viilentyneenä paloiksi. 



Lisää erilaisia makeisreseptejä ja -ideoita löydät täältä.

Herkullista lauantaita! 

Huomenna juhlitaan Suomen Itsenäisyyttä sinivalkoisin värein!

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Voi apua miten hyvän näköistä ja kuulosra! Pakko kyllä testata. Onnistuuko, jos tumman suklaan maitosuklaaseen? En oikein välitä tummasta…

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava kuulla! Onnistuu ihan samalla tapaa maitosuklaalla.

  2. Nimetön says:

    onko tuo kondensoitu maito jo valmiiksi karamellisoitua vai ei…että hankin oikeaa laatua…Tuija

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihan vaan makeutettua tiivistemaitoa eli karamellisoitua.

  3. Unknown says:

    Kokeilinkin jo ohjetta ja hetkullisia olivat! Kuinkahan kauan nää säilyy hyvänä? 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mukava lukea kommenttisi 🙂 Itse olen säilyttänyt kylmässä näitä noin viikon ajan.

  4. Nimetön says:

    En vielä kokeillut, mutta tänään voisi hakea puuttuvat ainekset ja tehdä näitä. Herkullisen näköisiä! Jos onnistuu, niin pääsee lahjoiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close