Joulukalenteri – Luukku 9: Toffeeherkut suklaakuorrutuksella

Nämä englantilaista toffeeta muistuttavat kinuskilevyt ovat suosittuja ulkomailla. Toffee on ihanan maukasta ja suklaa-manteli kuorrute täydentää makua. Nämä ovat suussa sulavia herkkuja! Sopisivat hyvin tarjolle pikkujouluihin, jouluaaton pieneksi makean herkuksi tai vaikka kaverille lahjaksi. Kyllähän näitä voisi makustella ihan vaan pimeinä joulukuun iltoina, joulua odotellessa. 

Tässä alla minun reseptini näihin ihanuuksiin. Nämä sopivat varsin hyvin sellaiselle keittiöihmiselle, joka nauttii ihanasta toffeesta ja on hieman suurpiirteisempi… Levystä on nimittäin vaikea leikata tasaisia paloja, joten parempi tyytyä vain murskaamaan tuo levy esimerkiksi veitsen kärjellä. 

Toffeeherkut suklaakuorrutuksella

200g voita

2 dl sokeria

2 rkl vettä

2 tl glukoosisiirappia

50 g mantelirouhetta

noin 150 g tummaa suklaata

Mittaa kattilaan voi, sokeri, vesi ja glukoosisiirappi. Kuumenna seosta kannen alla 150 asteeseen. Kaada tämän jälkeen seos foliolla vuorattuun vuokaan (noin 33 x 22 cm) ja levitä esimerkiksi lusikan avulla koko vuoan leveydelle. Anna jähmettyä noin 10-15 minuutin ajan.

Sulata suklaa miedolla teholla mikrossa tai vesihauteessa. Levitä suklaa hieman jäähtyneen toffeelevyn päälle. Ripottele mantelirouhe suklaan päälle ja nosta vuoka jääkaappin noin tunnin ajaksi. Kun levy on jäähtynyt kunnolla, niin nosta toffeelevy pois vuoasta ja irrota folio ympäriltä. Leikkaa tai paina veitsen kärjellä toffeelevy paloiksi. 

Vinkki! Seuraa seoksen kuumentumista koko kuumennuksen ajan. Seoksen kuumenemisen nopeus voi yllätää. Näin on käynyt myös minulle, joten kokemuksen syvällä rintaäänellä tämän teille vinkkaan.

Alla vielä kuvia valmiista herkuista! 


Kommentoi

  1. Kaura says:

    Oi, ihana uusi vinkki syötäviin lahjoihin.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Nämä ovat minun makuuni liiankin hyviä… Tulee napsittua pala kerrallaan 🙂

  2. Nimetön says:

    Kuinkahan kauan nämä säilyvät? Ja säilytys huoneenlämmössä ja jääkaapissa? Herkullisilta vaikuttaa 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Minä olen säilyttänyt ihan huoneenlämmössä, niin pysyvät syöntilämpöisinä. Pidemmän aikaa säilyttäessä voi varmasti käyttää jääkaappia säilytykseen. Nämä eivät sula huoneenlämmössä vaan ovat parhaimmillaan silloin. Näissähän ei ole myöskään hyvin helposti pilaantuvia raaka-aineita, joten siinä mielessä säilyvät aika pitkäänkin. Mitään tarkkaa aikaa en osaa nyt sanoa sinulle säilyvyydestä.

  3. Ovatpa herkullisen näköisiä! Muutamalla aineksella hyvää 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Näin juuri! Nämä ovat rakenteeltaan aika jänniä. Napsahtavat painamalla poikki ja suussa sulavat, mutta ennen sitä muuttuvat sitkeiksi. Ihan parhaita minun makuuni, kun nuo kaikki ominaisuudet löytyvät.

  4. Nimetön says:

    Mikä funktio on glukoosisiirapilla, onnistuuko myös ilman sitä?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tuo glukoosisiirappi vaikuttaa makeislevyn rakenteeseen. Luulen, että nämä onnistuvat ihan hyvin ilman sitäkin, mutta rakenne voi olla erilainen. Käytän glukoosisiirappia, panimosokeria (jauhemainen glukoosi) tai maissisiirappia usein erilaisissa kinuskeissa ja toffeissa, koska se vaikuttaa positiivisesti rakenteeseen.

  5. Nimetön says:

    Herkullisen näköisiä ja makuisia kuvailusi perusteella! Onko sinulla joku lämpömittari, jolla massan lämpötilaa voi seurata tarkasti?uuten varmaan vaikeaa arvioida.

    1. Nimetön says:

      Miten se teksti nyt noin lähti? Piti lukea, että "Muuten varmaan vaikeaa arvioida."

    2. Pullahiiri/Taru says:

      Kannattaa siis käyttää läpömittaria, joka on tarkoitettu tähän tarkoitukseen. Itselläni on digitaalinen kinkkumittari, joka toimii myös tässä hommassa. Jos olet mittaria vasta hankkimassa, niin kannattaa silloin katsoa tarkkaan, että lämpötilamittarissa mittaa myös nämä korkeat lämmöt. Silmämääräisesti tuota voi toki arvioida niin, että sokeri hieman karamellisoituu, mutta on vielä kauniin vaaleaa. Jos menee tummaksi, niin lämpötila on noussut liikaa.

    3. Viikunakki says:

      Hei kiitti tuosta vinkistä, nytpä voisin kokeilla näitä vaikken mittaria omistakaan – toisikohan pukki, tulisi nimittäin tarpeeseen. ;D

  6. Laura L says:

    Kokeilin juuri tehdä näitä. Onko toffeen tarkoitus olla kovaa? Lämmitin seoksen 150-asteiseksi, ja seos muuttui tummemmaksi, kuin miltä sinun toffeesi kuvissa näyttää. Eli riittäisikö lämmittäminen esim. 140 asteeseen? Ja tosiaan, toffeeni muistuttaa daimia 😀 Kovaa on.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kyllä tuo on kovaa. Sen vuoksi lohkeaa paloiksi, kun veitsen kärjellä painaa. Kuvissa voi olla pieniä värieroja, riippuen kuvausvaloista yms. Lähinnä nuo kuumuudet vaikuttavat sokerin koostumukseen. Voit toki kokeilla matalammallakin lämmöllä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close