Kahden kulhon porkkanapiirakka appelsiinikuorrutteella (pellillinen)

Tässä on oiva reseptivinkki tämän päivän herkkuhetkiin tai seuraavan leivontakerran helpoksi reseptiksi. Porkkanapiirakka on mitä maukkain ja mehevin, samalla myös hyvin suosittu leivonnainen. Se sopii hyvin niin myyjäispöytiin kuin hienompaankin juhlaan tarjolle. Tämä makea ja näyttävä leivonnainen luovii hyvin tarjoilusta toiseen. 

Tällä kertaa tein porkkanakakun piirakan muotoon. Piirakan puolittamalla ja nostamalla kerrokset päällekäin, saa piirakasta tehtyä kauniit leivokset. Paloittelemalla pellillisen piirakkaa, saa vaikka myyjäismyyntiin sopivaa tarjottavaa.

Jänöjussin aurinkoinen porkkanapiirakka

(noin 30 x 35 cm pellillinen)

500 g porkkanaa

100 g voita 

5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

1 tl suolaa

2 rkl kanelia

5 dl sokeria

1 1/2 dl öljyä

4 kananmunaa

1 dl appelsiinimehua

Kuorrute

300 g voita

300 g maustamatonta tuorejuustoa (suosittelen Philadelphiaa)

noin 300 g tomusokeria

3 tl vaniljasokeria

1 appelsiinin raastettu kuori

3 rkl appelsiinimehua

(kanelia)

Kuori ja raasta porkkanat pohjataikinaa varten. Sulata voi ja nosta sivuun jäähtymään. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja kaneli keskenään. Sekoita toisessa kulhossa sokeri, öljy ja kananmunat. Vatkaa käsin vispilällä ainekset hyvin sekaisin. Lisää voisula kananmunaseoksen joukkoon ja sekoita. Lisäile vielä kuivat aineet kanamunaseoksen joukkoon vuorotellen appelsiinimehun kanssa. Sekoita hyvin ja lisää lopuksi porkkanaraaste joukkoon. Sekoita massa lastalla tasaiseksi ja levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 180 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä painamalla cocktailtikku piirakkapohjaan. Jos tikkuun ei jää märkää taikinaa, on pohja valmis. Jos tikkuun jää vielä taikinaa, niin jatka paistamista noin viiden minuutin ajan ja tarkista kypsyys uudestaan. Nosta piirakkapohja jäähtymään ennen kuorruttamista. 

Vatkaa huoneenlämpöistä (pehmoista) voita yksinään hetken aikaa niin, että se vaalenee. Lisää joukkoon noin puolet tomusokerista ja vanijasokeri. Vatkaa hyvin. Lisää tuorejuusto joukkoon ja jatka vatkaamista. Maista kuorrutetta ja lisää maun mukaan tomusokeria. Pese appelsiini hyvin. Raasta sen kuori ja purista mehu. Lisää kuorrutteen joukkoon kuoriraaste ja appelsiini mehu. Sekoita hyvin. Nosta kuorrute noin 15-30 minuutiksi jääkaappiin ennen kuorruttamista. 

Levitä kuorrute jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Ripottele päälle vielä hieman kanelia koristeeksi. Nosta piirakka hetkeksi jääkaappiin, niin saat leikattua piirakasta siistejä paloja. 

Vinkki! Jos kuorrute viilentyy liikaa ennen levittämistä, niin anna sen lämmetä hetki huoneenlämmössä ennen piirakan kuorruttamista.

Jos haluat koristella piirakan sokerimassaporkkanoilla, täältä löydät YouTube-videon sekä reseptin sokerimassaporkkanoilla koristeltuun porkkanakakkuun

Kohta siirrytäänkin sitten juhlavaan helmikuuhun. Tulossa on ainakin Runebergin päivä, laskiainen ja ystävänpäivä. Meillä vielä omia perhe- ja sukujuhlia. Aina yhtä herkkupainotteinen helmikuu tulossa!

Ensi viikolla on luvassa Runebergin torttuja ja ystävänpäivävinkkejä! Kannattaa kurkkia kuvia ja tietoja ennakkoon Instagramista ja Facebookista!

Kommentoi

  1. Sarin kotona says:

    Näyttää hyvältä! Porkkanapiirakat on kyllä niin hyviä.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos Sari! Olen ihan samaa mieltä kanssasi. Kuppikakut-kirjassani on porkkanakuppikakkuresepti, jossa käytin myös ananasta tuomassa makeutta ja mehukkuutta porkkanan kanssa. On muuten hyviä nekin 🙂

  2. Nimetön says:

    Moikka Taru! Mitenköhän uskaltaisin lähteä muuntamaan ohjetta gluteenittomaksi? Laitanko vain saman verran gluteenitonta jauhoseosta vehnäjauhojen tilalle? T. Elska

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei, en ole kokeillut tätä reseptiä gluteenittomana, mutta uskoisin, että voit köyttää samassa suhteessa gluteenittomia jauhiseoksia. En kuitenkaan uskalla antaa tätä ohjetta tarkkana tietona, kunnen ole itse tuota kokeillut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close