Helpot ystävänpäiväleivokset (munaton ja gluteeniton)

Ystävänpäivä lähestyy – Jee! Taas on aika miettiä mitä ihanaa ja rakkaudentäyteistä leivonnaista voisi tarjota omille ystäville, työkavereille tai vaikka omalle perheelle. Tästä reseptipäivityksestä löytyy hyvä vaihtoehto munattomille ja gluteenittomille tarjottaville. Minulta kysellään erityisruokavalion reseptejä usein, joten tämä on taas yksi vastaus teidän lukijoiden toiveisiin. Nämä ystävänpäiväleivokset kasasin munattomasta ja gluteenittomasta kakkupohjasta. Tätä kakkupohjareseptiä voi hyvin käyttää myös hyydykekakun tai täytekakun pohjana.

Munattomat ja gluteenittomat leivokset

(6 kpl)

5 dl gluteenittomia jauhoja

2 dl sokeria 

1 1/2 tl leivinjauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

2 rkl vaniljasokeria

hyppysellinen suolaa

60 g voita

2 dl vettä

Täyte

noin 1 dl mansikka- tai vadelmahilloa

1 dl kermaa

2 tl tomusokeria

Kuorrute

3 rkl vettä

noin 2 1/2 dl tomusokeria

muutama tippa vadelma-aromia

pinkkiä elintarvikeväriä

(nonparelleja, strösseleitä, sokerimassakoristeita)

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lämmitä voi ja vesi kattilassa niin, että voi sulaa nesteen joukkoon. Lisää voiseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita massa hyvin sekaisin, älä kuitenkaan vatkaa. Levitä taikina pieneen paistovuokaan (noin 15 x 25 cm) leivinpaperin päälle ja paista noin 15 minuuttia 175 asteessa. Anna jäähtyä. 

Vatkaa kerma vaahdoksi yhdessä tomusokerin kanssa. Ota muotilla sopivia paloja kakkupohjasta. Katso, että saat paloja parillisen määrän. Levitä puolelle pohjista hilloa ja pursota kermavaahtoa päälle. Nosta päälle toinen (hilloton) kakkupohjan pala. 

Valmista tomusokerista, vedestä, vadelma-aromista ja elintarvikeväristä sokerivesikuorrute sekoittamalla aineet sekaisin. Lusikoi kuorrute jokaisen leivoksen päälle, levitä ja koristele nonparelleilla, strösseleillä tai sokerimassakoristeilla. 

Vinkki! Voit käyttää  kakkupohjaan veden sijasta myös muuta nestettä, esimerkiksi erilaisia mehuja tai maitoa. 

Vinkki! Maidottomaksi tämän saa vaihtamalla voin maidottomaan margariiniin ja jättämällä kermavaahdon pois. Toki kermavaahdon voi myös korvata maidottomalla vispillä. 


Muista tarkistaa, että käyttämäsi koristeet ovat munattomia ja gluteenittomia! 


Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Voiko näissä käyttää juoksevaa margariinia voin sijasta?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Itse en tuota juoksevaa margariinia ole tottunut käyttämään, joten en nyt tarkkaan osaa sanoa. Käyttäisin voita tai tarvittaessa maidotonta margariinia.

  2. Nimetön says:

    Voisikohan tällä taikinalla tehdä muffinsseja tai minimuffinsseja? Olisiko lopputulos yhtä mehevä kuin näissä oli? Tuli kyllä hurjan hyviä ja vielä gluteenittomia!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voi tehdä ja olen tehnytkin 🙂 http://www.pullahiiri.com/2014/03/allergialeivontaa-munaton-ja-maidoton.html Vaihdat vaan jauhot gluteenittomiksi, jos gluteenitonta tarvitset.

  3. Susanne says:

    Voiko näihin käyttää vanilja aromia vadelma aromin sijaan?
    Ajattelin laittaa hilloksi mansikkahilloa.

    1. Hei, Voit oikein hyvin käyttää vaniljauutetta, tai jättää makuaineen kuorrutteesta vaikka kokonaan pois. Mansikkahillo kuulostaa oikein herkulliselta.

      1. Ja siis vanilja-aromikin käy. Vastasin tuossa aikaisemmassa kommentissani vaniljauutteesta, mutta molemmat siis käyvät, jos haluat käyttää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close