Tämän viikonlopun hitti – Taikapannari?

Kuvan kaltainen taikapannari on noussut hitiksi monessa maassa, ei ehkä vähiten somen vuoksi. No, Iltalehti nosti asian taas esille. Itsekin olen taikapannariin aikaisemminkin törmännyt, mutta eilen kiireen keskellä päätin ryhtyä vihdoin tuumasta toimeen… Valmistin lapsille tuon välipalaksi, mutta käytin reseptinä tätä austraalialaisen Thecooksroom:in reseptiä, jota kyllä hieman muokkailin. Kirjaan käyttämäni reseptin vielä suomeksi tähän alle.  Taikapannukakussa siis pannarimassa erottuu paistettaessa kerroksiin, kuten kuvasta näkyy. Päällikerros on selkeästi kakkumainen ja taas keskikerros jää vanukasmaisen pehmeäksi. Alimman ja keskimmäisen kerroksen raja ei ole aivan selvä, mutta kyllä tarkalla silmällä kolme kerrosta erottuu. Jos innostaa kokeilemaan, niin kurkkaa käyttämäni resepti alta! 

Taikapannari

Taikapannukakku

125 g voita

5 dl maitoa

4 kananmunaa (M-koko)

2 dl tomusokeria

1 rkl sokeria

1/3 tl suolaa

1 1/4 dl vehnäjauhoja

3 tl vaniljasokeria

 (kardemummaa, kanelia, sitruunan/appelsiinin kuorta)

Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Laita valkuaiset kulhoon suolan ja sokerin kanssa. Vatkaa vahvaksi vaahdoksi. Laita toiseen kulhoon keltuaiset ja tomusokeri. Vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuaisseoksen joukkoon voisula. Lisää vielä vehnäjauhot vaniljasokerin kanssa sekaan. Jos haluat maustaa pannukakkua, niin lisää tässä vaiheessa joukkoon kardemummaa, kanelia tai sitrushedelmän kuoriraastetta. Lisää  kädenlämpöinen maito joukoon ja sekoittele vispilällä valkuaisvaahto joukkoon muutamassa erässä – hellästi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun noin 18 x 30 cm vuokaan. Paista 150-170 asteessa noin 45 minuuttia. Anna pannukakun jäähtyä ennen paloittelua ja tarjoilua. 

Tarjoile hillon ja kermavaahdon kanssa! Minä leikkasin tarjolle saman kokoisia paloja ja laitoin hilloa palojen väliin. Päälle pursotin vielä kermavaahdosta ruusukkeet ja ripottelin kuivattuja ruusunterälehtiä kerman päälle. Nuo ruusunterälehdet olen ostanut Tallinnasta ja ne ovat tarkoitettu ruusuteehen, mutta sopivat myös leivonnaisten koristeluun. 

Vinkki! Suosittelen maustamaan pohjan jollain yllä olevilla vaihtoehdoilla. Taikapannarissa on paljon kananmunaa, joten muutoin kananmunan maku saattaa tulla pannarista läpi. Hyvää tämä on joka tapauksessa! Hauska ja hieman erilainen kokeilu!


Kommentoi

  1. Unknown says:

    Kiitos vinkistä, täytyy yllättää lapset taikapannarilla joku päivä 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Näin minäkin ajattelin pitkään, kunnes some yllätti ja kamalassa kiireessä innostuin kokeilemaan. Oli kyllä ihan helppo juttu, vaikka muutama kohta valmistuksesssa onkin.

  2. Leena-muori says:

    Kerrassaan mielenkiintoista! 😀 Laitan ehdottomasti mielen päälle. 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva juttu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close