Keväiset vadelmakuppikakut ja uudet keittiötarvikkeet

YHTEISTYÖSSÄ ELLOS              

Leila´s sweet home collection leikkuulauta, astiapyyhe sekä nuolija. 

Koska vietän paljon aikaa keittiössä, on ihana saada kevättä myös keittiön puolelle uusien keittiötekstiilien sekä leivontavälineiden myötä. Pari viikkoa sitten tuli laitettua uudet verhotkin keittiön ikkunaan, joten valoa ja raikkautta on luvassa. Minä olen ihastunut  Leila Lindholmintiedättehän sen flirttailevan ruskeasilmäisen tv-leipurin – keittiötuotteisiin jo aikaisemmin. Jokin amerikkalainen vivahde tuotteiden ulkonäössä ja toiminnassa varmasti vetää puoleensa. Päästessäni tutustumaan Elloksen uuteen keittiövalikoimaan ensimmäisten joukossa loppusyksystä, tein heti huomion, että näitä Leila´s General store-tuotteita on nyt saatavilla kattavasti myös Ellokselta. Tein tilauksen Elloksen nettikaupassa eräänä maanantai-iltana ja saman viikon torstaina sain tekstiviestin, että paketti on noudettavissa noin 200 metrin päässä olevasta Valintatalosta.Isompi paketti lähetettiin erillään, mutta sekin tuli vielä saman viikon perjantaina. Vähän oli kyllä hämmästyneet fiilikset, kun muistelin Ellos-tilausta parinkymmenen vuoden takaa. Silloin paketti ei ollut ihan viikon sisällä tilauksesta odottamassa postissa noutoa… Näin ne ajat muuttuvat! 

Nyt löydät tuolta reseptin alta vielä alekoodit, joilla saat hyvät alennukset suuresta osasta Elloksen tuotteita. Kannattaa kurkata alekoodit mukaan tuota alta! 



Nämä keväästä inspiroituen valmistetut vadelmakuppikakut leivoin kahvihetkeä varten, jotta saataisiin jotain pientä ja makeaa herkkua tarjolle. Itse olen siirtynyt kevätvaihteelle nyt myös leivonnassa. Lunta ja jäätä sekä pientä pakkastakin on vielä ulkona, mutta aurinko alkaa oikeasti jo lämmittämään ja tuomaan valoa päivään. Alta löytyy resepti ja ohjeet näihin kauniisiin ja herkullisiin kuppikakkuihin. Ihana tarjoilla herkut kauniisti aseteltuina. 

Keväiset vadelmakuppikakut

(11 kpl)

Muffinssit

3 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

3/4 tl ruokasoodaa

1/2 tl suolaa

3 tl vaniljasokeria

1 kananmuna

2 1/2 dl maustamatonta jogurttia

1 dl öljyä

Täyte

vadelmahilloa

Kuorrute

3 valkuaista

5 rkl sokeria

3 rkl vettä

200 g voita

noin 2 dl tomusokeria

maun mukaan vadelma-aromia

elintarvikevärejä

Mittaa muffinssien kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää joukkoon kananmuna, jogurtti sekä öljy. Sekoita tasaiseksi ja jaa 11 muffinssivuokaan. Parhaimpaan lopputulokseen pääset käyttämällä muffinssipeltiä tukemassa paperisia muffinssivuokia. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla, painamalla tikku muffinssien keskelle. Jos tikkuun jää märkää taikinaa, niin jatka paistamista noin viisi minuuttia ja tarkista tilanne uudestaan. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, on muffinssit kypsiä. Nosta valmiit muffinssit ritilän päälle jäähtymään. 

Ota jäähtyneistä muffinsseista keskeltä pala pois esimerkiksi omenaporalla tai ihan veitsellä leikaten. Täytä kolo vadelmahillolla. 

Valmista kuorrute mittaamalla valkuaiset vatkauskulhoon ja lisää joukkoon 1 rkl sokeria. Mittaa kattilaan vesi ja loput sokerit. Laita valkuaiset vatkaantumaan vispilällä ja kuumenna samalla kattilassa sokerivettä 116 asteiseksi. Suosittelen pitämään kantta kuumennuksen ajan kattilan päällä, jotta vesihöyry sulattaa mahdolliset sokerikiteet kattilan reunoilta. Kaada kuuma sokeriliemi valkuaisten joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Vatkaa kunnes marenki on jäähtynyt. Vaihda mielellään lapavatkain koneeseen ja lisää huoneenlämpöinen voi pienissä erissä marengin joukkoon. Vatkaa seos hyvin sekaisin ja lisää vielä maun mukaan tomusokeria sekä vadelma-aromia. Lisää lopuksi halutessasi elintarvikeväriä. Jos seos menee rakeiseksi, jatka vatkaamista, kunnes se muuttuu sileäksi ja pursotettavaksi. 

Laita kuorrute pursotuspussiin ja pursota kauniisti kuppikakkujen päälle. Käytin pursotukseen avonaista tähtityllaa (Wilton 1M) sekä v-aukkoista lehtityllaa.




Minulle oli positiivinen yllätys, kuinka laaja valikoima kodintuotteita ja jopa kodinkoneita Elloksella on tarjolla. Jäätelökone lähtikin tilaukseen, joten jatkossa meillä on luvassa jäätelöä ihan omasta takaa. Ei tarvitse noutaa jäätelöä enää kaupan pakastealtaasta, vaan saadaan oman maun mukaiset jäätelöherkut tehtyä ihan itse. Jäätelökokeiluista kuulette vielä… 🙂

 Lisäksi valikoimista löytyy kaikkea vaatteista huonekaluihin. Kannattaa kurkata myös kodin aletarjonta. Tuo minun käyttämäni ja kuvissa näkyvä Ditto-tarjoiluastia löytyy aika edukkaasti roosan värisenä (11.98 €) juuri tuolta. Nyt siitä saa vielä puolet pois hinnasta alla olevalla alekoodilla.  

Nyt sinulla on mahdollisuus saada 6.3.2016 asti:



 20 % alennus Elloksen tuotteista käyttämällä koodia 335426. Katso tarkemmat ohjeet alta.

20% alennusta tilauksestasi – koskee myös huonekaluja! Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisustustarvikkeita, sisävalaisimia, tapetteja, mattoja ja huonekaluja. Alennus on voimassa 6.3.2016 asti, ja sen voi käyttää vain kerran. Pienin toimitettava tilaus on 25 euroa. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Design by -tuotteisiin eikä Ei alennusta -tuotteisiin.



tai 



50 % alennus Elloksen ale-tuotteista käyttämällä koodia 335712. Katso tarkemmat ohjeet alta.



 
50 % alennus koskee uutta tilausta Elloksen ALE-valikoimasta. Alennus koskee alehintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja (punaiset hinnat). Alennus on voimassa 6.3.2016 asti. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Design by -tuotteisiin eikä Ei alennusta -tuotteisiin. 




Yhteistyössä Ellos

Seuraa Pullahiiren leivontanurkkaa myös:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close