Perjantain makeat suklaakuppikakut

Tästä kuukaudesta tuntuu nyt tulevan oikea kuppikakkukuukausi, mutta ei kai se mitään haittaa. Onhan kuppikakut niin ihania ja niitä on nopea valmistaa.  Valmistamalla kuppikakuista eri makuisia versioita, saat tehtyä helposti monenlaista tarjottavaa juhlapöytään tai buffet-myyntiin. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tämän kuukauden uusia kuppikakkureseptejä , Minttusuklaakuppikakkuja sekä vadelmakuppikakkuja

Nämä ihanat suklaamuffinssit ovat ”vastaisku” näille vadelmakuppikakuille. Resepti on muokattu tuosta vadelmakuppikakkujen reseptistä suklaiseksi versioksi. Näissä kohtaa kostea ja mehevä muffinssipohja sekä täyteläinen ja hyvin suklainen kuorrute.



Suklaamuffinssit

(11 kpl normaaleja/9 kpl isoja)

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

2 1/2 dl sokeria

1 tl ruokasoodaa

1/2 tl suolaa

2 tl vaniljasokeria

1 kanamuna

2 1/2 dl maustamatonta jogurttia

1 dl öljyä

Kuorrute

200 g maitosuklaata

200 g voita

1/2 dl tomusokeria

1/2 dl kaakaojauhetta

1 1/2 dl kermaa

(suklaarouhetta tai -hippuja)

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kananmuna, jogurtti sekä öljy. Sekoita hyvin ja jaa muffinssivuokiin. Tavallisiin vuokiin näistä tulee noin 11 normaalikokoista muffinssia. Hieman isompiin vuokiin (kuten kuvassa) valmistuu muutama vähemmän. Ohuita paperisia muffinssivuokia käytettäessä, kannattaa käyttää myös muffinssipeltiä tukemassa leivonnaisia kohoamaan kauniisti ylöspäin. Paista muffinsseja 175 asteessa noin 15-20 minuuttia, muffinssien koosta riippuen. Nosta muffinssit jäähtymään paiston jälkeen ritilälle. 

Sulata suklaa kuorrutetta varten. Notkista huoneenlämpöinen voi kulhossa vatkaamalla. Lisää joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe ja vatkaa hyvin. Lisää hieman jäähtynyt suklaa ja jatka vatkaamista. Lisää kylmä kerma, koko ajan vatkaten. Kun seos on hyvin sekaisin, on se valmis pursotettavaksi jäähtyneiden muffinssipohjien päälle. Koristele halutessasi suklaarouheella tai -hipuilla. 

Nämä kuppikakut kannattaa tarjoilla huoneenlämpöisinä, jolloin maut ovat niin muffinssipohjassa kuin kuorrutteessakin parhaimmillaan.

Vinkki! Voit myös käyttää tummaa suklaata kuorrutteeseen niin halutessasi.

Ihania kuppikakkureseptejä, maukkaita kuorrutteita sekä monia koristelu- ja täyttövinkkejä löydät Kuppikakut-kirjastani, joka on myynnissä niin kirjakaupoissa kuin suurissa marketeissakin. Kirjan löydät nettimyynnistä mm. Prismasta ja Adlibriksestä

Lisää blogin kuppikakkureseptejä löydät täältä

Oikein maistuvaa viikonloppua! 

Minun viikonloppuni meneekin mukavasti leivonta- ja koristelukursseilla. Käy kurkkaamassa täältä lisää viikonlopun ohjelmastani!

Kommentoi

  1. Sarin kotona says:

    Näyttää ihanilta!
    Mukavaa viikonloppua sinulle!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos 🙂 Mukava viikonloppu tiedossa kurssien merkeissä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close