Retroilua – Marjakääretorttu valkosuklaaganachella

Tuntuu, että retroilu on suosittua tällä hetkellä. Niinpä meillä pyöräytettiin taas pitkästä aikaa oikea retroherkku eli kääretorttu. Kääretorttu, joka on niin tuttu herkku omasta lapsuudesta. Taitaa se olla tulevaisuudessa tuttu myös omien lasten lapsuudesta, koska olen kuullut tällä hetkellä yläkoululaisten keskuudessa olevan ”kääretorttubuumin”. Koulussa leivotaan kotitaloustunneilla kääretorttuja ja nuoret leipovat kääretorttuja vielä itsenäisesti kotioloissakin. Ihan mahtavaa! 

Tässä alla on minun tämän hetkinen suosikkireseptini kääretorttuun. Makuja voi varioida eri hilloilla, tahnoilla ja kreemeillä. Halutessaan kääretorttua voi myös hieman kostuttaa, jos kääretortun haluaa tarjota hieman kosteampana versiona. Suurta kostuke määrää kannattaa kuitenkin välttää, koska muutoin kääretortun kasassa pysyminen voi vaarantua. Meillä on tällä kertaa makuina marja-valkosuklaaganache. Tämä ohje on hyvä 60 cm leveään uuniin eli tästä riittä isommallekin syöjämäärälle. Kääretortun riittävyyttä ei pysty laskemaan samalla tavoin kuin täytekakun, koska kääretortun täytteet ovat niin paljon vähäisemmät. Niinpä sanoisinkin tästä riittävän noin kymmenelle herkuttelijalle. 

Marjakääretorttu 

valkosuklaaganachella

Pohja

5 kananmunaa (L-koko)

200 g sokeria

100 g vehnäjauhoja

100 g perunajauhoja tai maissijauhoja

Täyte

noin 2-3 dl marjahilloa

Valkosuklaaganache

145 g valkosuklaata

55 g kermaa

(tuoreita marjoja ja kermavaahtoa)

Mittaa kananmunat ja sokeri vatkauskulhoon ja vatkaa ne paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Sekoita hyvin ja levitä sokerikakkutaikina/kääretorttutaikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (noin 30×58 cm). Paista 175 asteessa noin 12-15 minuuttia. Levitä pöydälle leivinpaperi ja kumoa kääretorttupohja sen päälle. 

Poista pohjasta leivinpaperi. Levitä hillo pohjan päälle. Nyt voit itse valita, kummalle puolelle hillon levität. Itse tykkään jättää tuon paistossa pohjalla olleen puolen päälle, koska se on pinnaltaan tasaisempi. Kääri kääretorttu tiukasti rullalle, aloittaen kapeasta päästä. Pyöritä ja käytä leivinpaperia apuna, jotta saat kääretortusta tiiviin. Leikkaa päistä palat pois ja nosta kakku jääkaappiin valkosuklaaganachen valmistuksen ajaksi. 

Rouhi valkosuklaa muruksi ja laita se pieneen jälkiruokakulhoon. Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi ja kaada se valkosuklaarouheen päälle. Anna olla hetken ja sekoita, kun suklaat ovat hieman sulaneet. Kun ganache on tasaista, anna sen jäähtyä hetki ja kaada sen jälkeen seos kääretortun päälle. Itse halusin hieman valumia kääretortun sivuihin. 

Koristele kääretorttu tuoreilla marjoilla ja tarjoile kermavaahtonokareen kanssa.

Vinkki! Koska tässä kääretortussa ei ole maitotuotteita, voi tämän kääriä heti paiston jälkeen rullalle. Jos käytät esimerkiksi kermavaahtoa täytteessä, pitää kääretorttupohjan olla jäätynyt, jotta kermavaahto ei sula. 

Kommentoi

  1. Kaunis ja raikkaan näköinen kääretorrtu! Kääretortut on mun mielestä ihan parhaita, kun niitä voi muokata maun mukaan…ja on usein monen mieleen 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos Raita 🙂 Juuri näin! Minä teen siis kääretortut samalla reseptillä kuin sokerikakkupohjatkin ja toimii oikein hyvin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close