maanantai 23. toukokuuta 2016

Jäätelölinna lastenjuhliin - homemade castle ice cream cake
Monen perheen kevään ja kesän juhlakauteen kuuluvat myös lasten syntymäpäivät. Täytekakku eivät välttämättä ole se lasten syntymäpäivän suosikki ja silloin tuleekin miettineeksi, mitä kakun sijaan tarjoaisi 
juhlissa. Mitä jos yllätätkin synttärisankarin ja juhlavieraat ihanalla jäätelökakulla? 

Jäätelökakku valmistuu kaupan jäätelöistä supernopeasti ja hyvin voit käyttää jäätelökakussa myös itsetehtyjä jäätelöitäOnhan jäätelökakku niin herkullista, että siitä pitävät kaikki! 

Tämä jäätelökakku sopii aika moneen teemaan ja koristeluilla sekä vuoan muodolla voit vaikuttaa lopputulokseen. Tuo minun linna-silikonivuoan olen ostanut tänä keväänä Lidlistä. Jäätelökakkua varten voit toki käyttää muitakin silikonisia kakku- tai leivosvuokia. Idea ei ole uusi, vaan olen käyttänyt samaa suklaalla kuorrutettua jäätelökakkuideaa jo vuosia. Tämä linnavuoka vaan jotenkin vaati kokeilua! 


Jäätelölinna lasten syntymäpäiville

300 g valkosuklaata
2 litraa jäätelöä oman maun mukaan
noin 200 g Oreo-täytekeksejä
mini Smarties-karkkeja

Sulata suklaa ja levitä se pullasutia apuna käyttäen kaksi litrasen silikonivuoan reunoille. Laita vuoka jääkaappiin ja anna sen jäähtyä hetken aikaa. Lisää vielä ohuisiin paikkoihin toinen kerros suklaata. Lusikoi hieman pehmennyt jäätelö vuokaan ja painele viimeiseksi keksit jäätelön päälle, kakun pohjaksi. Suojaa foliolla ja anna vuoan olla vähintään pari tuntia pakastimessa. 

Kumoa kakku tarjoiluastialle ja irrota vuoka varovasti kakun ympäriltä. Murskaa loput keksit hienoksi muruksi ja levitä murska linnan ympärille. Koristele vielä värikkäillä karkeilla. Minä tein vielä paperista, langasta ja cocktailtikuista viirin linnan katolle. 

Leikkaa kakusta palasia terävällä veitsellä.

Vinkki! Tämän kakun voi tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi pakastimeen, kunhan sen suojaa hyvin, ettei kakku ota pakastimesta makuja. 

Minä käytin appelsiinijäätelöä, koska halusin valita vaalean jäätelön valkosuklaan kanssa. Toki myös makupari valkosuklaa-appelsiini on herkullinen, joten se oli toinen syy. 
Aurinkoista viikkoa! 

Kurkkaa myös mitä kaikkea Pullahiiren leivontanurkassa tapahtuu näin juhlakauden käynnistyessä. Parhaita paloja löydät varsinkin Instagramista. Tiedot uusimmista blogipäivityksistä löydät Facebookista.
5 kommenttia:

 1. Ihan täydellinen idea! Olen järjestämässä kesällä lapselleni Ryhmä Hau -aiheisia syntymäpäiväjuhlia ja luun muotoinen jäätelökakku voisi olla aika ässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei muuta kuin metsästämään luun mallista vuokaa. Luulisin niitäkin löytyvän. Kiva, jos tämä antoi inspiraatiota!

   Poista
 2. Ooh, miten kaunis! Hyvä idea :) nyt täytyy kyllä hankkia ties minkä muotoisia silikonivuokia... :D Eevi

  VastaaPoista
 3. Moikka, lähteekö valkosuklaa helposti sitten irti vuuasta? Metsästin myös linnaa ja vihdoin ja viimein sen sain.. Ihmetyttää vaan et millä konstilla tuo lähtee irti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Hienoa, että löysit vuoan :) Tuo minun linnavuokani lähti kylmänä ihan "kuorimalla" pois kakun päältä. Eli ei ollut ongelmia. Alareunasta esimerkiksi portaiden kohta oli sen verran heikosti täytettynä, että siitä murtui pieni pala. Muutoin lähti aika helposti. Voi siihen ottaa vielä toiset käsiparit avuksi varuiksi.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...