Mehevä ja täyteläinen Pätkiskakku

Minun täytyy taas myöntää, että ihan parhaimpia makupareja on minttu ja suklaa – tuo taitaakin olla selvää niille, jotka ovat blogiani pidemmän aikaa seurailleet. Pätkis-tryffeleissä on ihanan täyteläinen maku ja se maistuukin tämän kakun täytteessä. Kakku sopii erinomaisesti kakkubuffet-pöytään tai vaikka äitienpäivään tarjolle. 

Tämä kakku on myös hyvin helppo valmistaa ja kakun leipominen sujuu vaikka alakouluikäisiltä lapsilta. On kokeiltu meidän 7-vuotiaan kanssa. Pientä apua voidaan tarvita joissain kohti, mutta varsinkin kakkupohjan valmistus on helppoa. Seuraa vain ohjeita lisäämällä kulhoon kaikki tarvittavat raaka-aineet ja sekoittaa hyvin. Lopputulos on niin herkullinen, että myös aikuisten kannattaa kokeilla tätä reseptiä! Pohjana tässä on yhden kulhon muffinsseista tuttu suklaapohja sekä ihana Pätkiksistä valmistettu täyte.

Mehevä ja täyteläinen 

Pätkiskakku

(noin 8-10 henkilöä)

100 g voita

3 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta

2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

2 dl maitoa

Täyte

140 g Pätkis-tryffeleitä

2 dl kermaa

200 g voita

1/2 dl tomusokeria

1/2 dl kaakaojauhetta

(Koristeluun marjoja, karkkeja, sokerimassakoristeita tai suklaata)

Sulata voi ja nosta sivuun jäähtymään hetkeksi. Mittaa kulhoon kaikki kuivat aineet ja sekoita. Riko kuivien aineiden joukkoon kananmunat ja lisää maito. Lisää vielä hieman jäähtynyt voi joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Pingota noin 18-20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat öljyllä. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kakku saa jäädä hieman kosteaksi sisältä. Näin se pysyy ihanan mehevänä. Nosta kakku pois uunista ja anna jäähtyä.

Mittaa kattilaan pätkikset sekä 3/4 dl kermaa. Kuumenna miedolla lämmöllä niin, että Pätkikset sulavat kerman joukkoon. Siirrä hetkeksi sivuun jäähtymään. Vatkaa voi kulhossa ja lisää joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Vatkaa hyvin ja lisää vielä Pätkis-kermaseos. Jatka vatkaamista ja kaada lopuksi loput kylmät kermat joukkoon koko ajan vatkaten. Kun täyte on tasaista, voit täyttää ja kuorruttaa kakun. 

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta alin pohja tarjoiluastialle. Levitä noin 1/3 täytettä kakkupohjan päälle. Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle ja levitä uusi kerros täytettä kakkupohjan päälle. Nosta kolmas pohja päälle ja levitä loput täytteet kakun kuorrutteeksi. Koristele marjoilla, karkeilla, sokerimassakoristeilla tai vaikka suklaalla. Kuorrutteen voi myös pursottaa kakun päälle. Voit tarjoilla kakkun heti täyttämisen ja kuorruttamisen jälkeen. 

Vinkki! Jos säilytät kakkua jääkaapissa ennen tarjoilua, niin muista ottaa se hyvissä ajoin huoneenlämpöön, niin kakun lämpötila on herkutteluun optimaalisin. Kyllä tämä kakku maistuu kylmänäkin, mutta mehevin se on huoneenlämpöisenä. 

Vinkki! Tämän kakun pohjan voi paistaa jo edellisenä päivän ja leikata kolmeen osaan jäähtyneenä. 

Mukavaa helatorstaita jokaiseen kotiin! 

Kommentoi

  1. Nanne - Elämää Koivurannassa says:

    Tämä kakku menee testiin Äitienpäivänä!! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Toivottavasti maistui 🙂

  2. Nimetön says:

    Hei, kakku osui silmään pohtiessani lakkiaisissa tarjottavaa. Mitä luulet, säilyykö kuorrute hyvänä, jos kakku viettää yhden yön kokonaisuudessaan valmiina jääkaapissa ja syömme vasta seuraavana päivänä?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Säilyy. Kannattaa vain suojata hyvin jääkaapissa ja ottaa hyvissä ajoin huoneenlämpöön pehmenemään.

  3. Nimetön says:

    Kauanko tekemisessä kestää suurinpiirtein? :))

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Pohjan teet paistovalmiiksi varmaan 10 minuutissa. Siihen päälle paisto ja jäähdytys. Kuorrute valmistuu myös noin 10-15 minuutissa ja koristeluun sitten se aika minkä haluat käyttää. Aktiivista työaikaa ei mene paljon.

  4. Nimetön says:

    Moikka.Ihanan tuntuinen/näköinen tämä Pätkis kakku!Uusi tuttavuus minulle vielä. Aion leipoa sitä. Mutta haluaisin vaihtaa tuon täytteen esim.tuorejuusto-kermavaahto juttuun.. Voisitko antaa jonkun vinkin/ohjeen sellaisesta täyte vaihtoehdosta? Tykkään tuorejuustosta. Kiitos,jos ehdit vastata.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei! Kiitokset viestistäsi! Voit toki vatkata maustamattomasta tuorejuustosta ja kermasta kuorrutteen. Lisää siihen vaikka kaakaojauhetta ja tomusokeria. Jos haluat minttua mukaan, niin siihen voisi ehkä lisätä myös sulatettua Pätkistäkin. En ole itse kokeillut, mutta ei olisi mahdottomuus. Tämä kuorrute ja täyte on tällaisenaan kyllä superhyvää ja sopii juuri tämän kakun täytteeksi ja kuorrutteeksi. Suosittelen kokeilemaan myös tällaisenaan.

  5. Nimetön says:

    Moikka.Ihanan tuntuinen/näköinen tämä Pätkis kakku!Uusi tuttavuus minulle vielä. Aion leipoa sitä. Mutta haluaisin vaihtaa tuon täytteen esim.tuorejuusto-kermavaahto juttuun.. Voisitko antaa jonkun vinkin/ohjeen sellaisesta täyte vaihtoehdosta? Tykkään tuorejuustosta. Kiitos,jos ehdit vastata.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voi ei, näin tämän viestisi vasta nyt… Pahoittelen! Voisin kuvitella, että Pätkistä voisi sulattaa pieneen kermamäärään ja vatkata sen jälkeen tuorejuuston joukkoon. Lopuksi sitten vatkattu kermavaahto sekaan ja siinä voisi olla yksi täytevaihtoehto.

  6. Nimetön says:

    Hei, jos vuoka on n.24cm halkaisijaltaan, paljonko reseptiä tulisi suurentaa? 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ehkä 1 1/2 tai 2 kertaisena sanoisin. Kannattaa muistaa, että paistoaika ei ole silloin aivan sama kuin tässä reseptissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close