Aurinkoisen juhannuksen reseptivinkit

Kyllä se vaan on niin, että ainakin tällä hetkellä juhannukseksi luvataan aika aurinkoista ja lämmintä keliä melkein koko Suomeen – ja melkein koko juhannukseksi. Ihana olla ulkona nauttimasta poikkeuksellisen ihanasta juhannussäästä. Nyt on aurinkoisen juhannuksen reseptivinkit tarpeen!

Meidän perhe on ollut useana vuonna reissussa juuri juhannuksen aikaan, mutta tänä vuonna reissu siirtyi syksylle ja saammekin nauttia oman mökin rauhasta. Juhannus on ainakin minulle kesän huippuhetkiä ja ehkä parasta niin, että saa rentoutua oman perheen kanssa. 

Keräsin tähän alle muutamia eri tyyppisiä makeita kakku- ja leivotareseptejä, jotka soveltuvat hyvin juhannuksen viettoon ja muihinkin ihaniin kesäpäiviin. Monet reseptit valitsin juuri sillä tavoin, että ne voi valmistaa vaikka tänään ja viimeistellä juhlintapaikassa. Näin ollen pääset esimerkiksi mökillä tai veneessä hieman helpommalla, mutta saat nauttia itse tehdyistä leivonnaisista. 

Makeat leivonnaiset

Suoman paras mansikkakakku

Suomen paras mansikkakakku on jo ihan nimeltään sellainen, että sen on pakko kuulua tähän listaan. Tuo mansikkakakkuni sain noin hienon tittelin noin 10 vuotta sitten, osallistuessani kyseisellä reseptillä Helsingin Sanomien mansikkakakkukilpailuun. Sen jälkeen olen kutsunut ihanaista mansikkakakkua tuon tittelin myöntämällä nimityksellä. Siinä maistuvat tutut maut, kermavaahto sekä kesän kotimainen mansikka, joista muodostuu täydellinen mousse täytekakun väliin. 

Yhden kulhon marjapiirakka (pellillinen)

Yhden kulhon marjapiirakka on niin helppo leivonnainen, että sekin kuuluu tähän listalle jo helppoutensa vuoksi. Piirakkaan voi hyvin käyttää joko pakasteen viime kesän marjat tai kerätä luonnosta kypsät mansikat, mustikat, vadelmat – mitä vaan syötäviä marjoja kesän aikana luonnosta löydät. Ihan juhannukseksi ei taida löytyä kuin mansikoita, mutta niilläkin valmistuu herkullinen piirakka. 

Mango-mandariinikakku mansikoilla

Sitruunahyydykekakku

Hyydykekakkuista valitsin nuo yllä olevat sitä varten, että niissä maistuvat raikkaat hedelmäiset maut ja kakkujen koristeluun voi hyvin käyttää herkullisia tuoreita mansikoita. Hyydykekakut ovat myös siinä mielessä hyviä kesälomaherkkuja, että ne voi valmistaa hyvissa ajoin pakastimeen valmiiksi ja ottaa ne mökille, veneeseen tai retkelle mukaan jäisinä. Näin ne kestävät hyvin kuljetuksen ja sulavat mukavasti tarjolle. 

Minttusuklaakakku

Hedelmäisten kakkujen lisäksi halusin nostaa tähän listalle tämän herkullisen minttusuklaakakun, joka on noussut omaan top10-listalle, jos ei jopa ihan kärkeen. Tämä poikkeaa hieman muista marjaisista ja hedelmäisistä leivonnaisista, mutta kyllähän suklaa kuuluu aina herkkulistalle mukaan! 

Marenkikakku / Marenkikranssi

Marenkikakku on meidän perheen suurimpia suosikkeja. Tämä sopii tähän listalle erinomaisesti sekä makunsa, että helppoutensa puolesta. Vaikka marengin valmistaminen uunissa vie aikaa, on kakku helppo valmistaa, koska marengin voi leipoa vaikka viikkoja etukäteen. Joskun on jopa sellainen tunne, että marenki vain paranee odotellessaan. Kakun voi kasata juuri ennen tarjoilua helposti hillolla, kermavaahdolla ja marjoilla. Tämä sopii viljattomana myös hyvin gluteenittomaan ruokavalioon. Voit tehdä marengista myös marenkitriflen tapaan.

Marjakääretorttu valkosuklaaganachella

Kääretorttu on helppo ja nopea valmistaa vaikka yllätysvieraille. Tässä kääretortussa maistuu marjat ja herkullinen valkosuklaa. Mikä ihana makuyhdistelmä. 

Mansikkabrita

Myös britakakku on joka kesäinen leivottava. Siinä yhdistyy täytekakku ja marenki mukavalla tavalla. Täytteeksi sopii vaikka raparperihillo tai mikä muu hillo yhdessä kermavaahdon kanssa. Niin ja tietysti ne ihanat kotimaiset marjat! 

Suolaiset vinkit

Näiden makeiden herkkujen lisäksi löydät blogista myös suolaisia leivonnaisia.  Erilaiset herkulliset suolaiset piirakat löydät täältä. Leivät ja sämpylät-kategoriasta löydät hyvät reseptit niin aamiaissämpylöihin kuin hampurilaisiin. Erilaisia ruoka- ja juhlapöytään sopivia salaatteja löydät täältä. Jos haluat kahvipöytään suolaista herkkua voileipäkakkujen muodossa, niin kurkkaa reseptit ja koristeluideat täältä

Näiden reseptien myötä haluan toivottaa teille kaikille lukijoille oikein herkullista ja rentouttavaa juhannusta! 

Nautitaan kesästä, läheisistä sekä herkuista! 

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Hei, kiitos vinkeistä. Marenkikakku tulee varmasti ainakin tehtyä, sopivasti valmis gluteeniton ohje. Samalla kysyisin onko sinulla hyvää esim. marjapiirakan ohjetta, johon sopisi puolukka? Niitä on vielä pakkasessa vaikka kuinka paljon ja uusia jo metsässä tulollaan:)
    Hyvää juhannuksen aikaa. T: Anneli

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Muistaakseni minulla on ainakin pullaresepti, jossa olen käyttänyt puolukoita. Toisaalta kyllä puolukkaa voi käyttää hyvin myös esimerkiksi blogista löytyvään yhden kulhon marjapiirakkaan, joka muotoutuu lähes makuun kuin makuun. Tuossa on makeuttakin aika mukavasti ja sinällään hyvin kypsyneiden puolukoiden kanssa sopiikin hyvin ihan sellaisenaan. Toki puolukat voi käyttää vaikka tomusokerin kautta, niin tulee extramakeutta vielä. Meillä herkuteltiin juhannuksena juuri marenkikakulla 🙂 Se on niin ihanaa!

  2. Aurinkokujalla says:

    Olipas siinä herkkua kerrakseen.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kyllä niitä herkkuja riittää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close