Helppo ja mehevä suklaapiirakka

Tämä suklaapiirakkaresepti valmistui minun ja tyttäreni yhteistyöllä ja tätä suklaapiirakkaa on leivottu meillä ensimmäisen kerran jälkeen jo muutamaan otteeseen. Minä suunnittelin reseptin, jossa oli toiveina tahmaisuus, suklaa, mehevyys ja pähkinät. Tällainen siitä sitten tuli – super mehevä ja herkullinen! Tämä on myös siitä hyvä, että se vain parani päivien kuluessa, joten tämän suklaapiirakan ennakkoon valmistaminen oikeastaan vain parantaa piirakan mehevyyttä. Niin, ja valmistus on hyvin helppoa! 

Tuon kuorrute on jo ennestään tuttu tästä reseptistä, mutta toki tässäkin hieman muunneltuna. Suklaakuorrute vaan on niin hyvää, että sitä voi käyttää kuorrutteena kakuissa, piirakoissa ja vaikka muffinsseissa – ihan missä vaan! Kurkkaa resepti ja kokeile! 

Helppo ja mehevä suklaapiirakka

Pohja

4 dl vehnäjauhoja

4 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl kaakaojauhetta

2 tl ruokasoodaa

120 g voita

2 kananmunaa

200 g kermaviiliä

2 1/2 dl kahvia

100 g hasselpähkinärouhetta

Suklaakuorrute 

200 g suklaata (tumma tai maitosuklaa)

200 g voita

1/2 dl kaakaojauhetta

1/2-1 dl tomusokeria

1 1/2 dl vispikermaa

noin 50 g hasselpähkinärouhetta

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Lisää kuivien aineiden joukkoon kananmunat, kermaviili sekä jäähtynyt kahvi ja voisula. Lisää vielä pähkinärouhe ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina noin 30 x 25 cm vuokaan leivinpaperin päälle. 

Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ennen kuorruttamista. 

Valmista kuorrute sulattamalla valitsemasi suklaa joko mikrossa tai vesihauteessa. Käytä mietoa tehoa, jotta suklaa ei pala. Notkista huoneenlämpöinen voi vatkaamalla sitä hetki. Lisää joukkoon kaakaojauhe sekä tomusokeri. Vatkaa sekaisin ja lisää sula suklaa joukkoon. Lisää lopuksi vielä kylmä kerma joukkoon ja vatkaa sekaisin. Levitä kuorrute pohjan päälle veitsellä tai lusikalla ja ripottele päälle loput pähkinärouheet. 

Leikkaa valmiiksi paloiksi ja herkuttele! 

Tässä alla vielä palakuva pienestä palasta, joka tuosta mehevästä piirakasta jäi yli. On hyvää! 

Enää muutama päivä ja Pullahiiren leivontanurkan joulukalenteri taas käynnistyy. Lupaan, että tarjolla on herkullisia reseptejä, kivoja lahjaideoita sekä jouluisia herkkutunnelmia! Kannattaa kurkkailla blogiin joulukuussa joka päivä (ihan jouluaattoon asti), niin saat olla mukana herkullisessa joulun odotuksessa. 

Minä en malta odottaa, että saan jakaa nämä jouluiset ideat teille!



Vanhoja joulukalentereita voit kurkistella täältä:



Joulukalenteri 2015

Joulukalenteri 2014

Joulukalenteri 2013

Joulukalenteri 2012

Joulukalenteri 2011

Kommentoi

  1. Roosa says:

    Ah mikä mehevä piirakka! <3 Osallistu tällä meidän blogin suklaa-haasteeseen: http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi/2016/11/marraskuun-haaste.html

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Oi, mikä ihana haasteaihe teillä onkaan 🙂 Sopisi minulle! Pitää käydä kurkkaamassa.

  2. Siiri / Pilkettä-blogi says:

    Kuulostaapa herkulliselta! 🙂

  3. Sirkku says:

    Tahmaisuus olis kyllä miunkin toive suklaapiirakassa. Pitää testata! Odotan myös joulukalenteria 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Juurikin näin. Tässä oli sellaista mehevyyttä, joka vain parani päivä päivältä. Minäkin odotan joulukalenteria, jotta pääsen valottamaan kaikkia ihania herkkuja ja ideoita teille lukijoille. Osa luukuista on jo valmiina ja osa vielä odottelee… Onneksi on jo hyvin suunniteltu, joten ei pitäisi paniikin iskeä viime tingassa.

  4. Dinner4u2 says:

    Aa, ihanan kuuloinen suklaaherkku. Tahmaisuus, mehevyys, suklaa ja pähkinät kuulostaa aivan täydelliselle yhdistelmälle. Oon aika varma, että tätä herkkua kokeillaan pian!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Jee! Kertokaa ihmeessä, jos kokeilette! Meillä tätä on tehty myös mokkapalakuorrutteen kanssa. Herkkua se on niinkin.

  5. Kermaruusu says:

    Suklaapiirakka maistuu aina, siihen ei koskaan kyllästy.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ei voi kyllästyä 🙂 Suklaa vaan on niin hyvää ja koukuttavaa.

  6. Hanna / Hannan soppa says:

    Ihanan kuuloinen suklaapiirakka! Ja wowzi – sulla on takana jo kunnioitettava määrä joulukalentereita! Mä stressaan täällä blogin ekan kanssa. Mitään viime hetken vinkkejä? 😀

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hahaa Hanna! Sama stressailu se taitaa olla täälläkin… Joka vuosi. Toki vuosi vuodelta paremmin valmistuneena hommaan 🙂 Niin ja sitten se, että niin monet ideat on tullut jo käytettyä vuosien aikana sekä Syötävät lahjat-kirjassani. Kivoja luukkuja luvassa joka tapauksessa. Innolla odotan myös sinun kalenteriasi.

  7. Unknown says:

    Jo on mehukkaan oloinen herkku, nam! En ole vielä kertaakaan uskaltautunut joulukalenterin tekoon, pelkään aikapulaa 😀 Onneksi voin fiilistellä teidän muiden luukkuja.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kyllä tuossa hommaa riittää, mutta on se antoisaakin. Ehkä Peggy uskaltaudut ensi vuonna mukaan? Fiilistele mukana 1.12. lähtien täällä blogissa!

  8. Saara says:

    Suklaa ja hasselpähkinä on kyllä niin oiva kombo !:) joulukalenteripuuhissa itse kukin 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kyllä on oikein kunnollinen combo 🙂 Odottelen joulukalentereita innolla. Ihana, että tuo idea on levinnyt.

  9. Unknown says:

    Hyi en tykännyt yhtään. Liikaa kahvin makua ja voimainen kuorrute
    ?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voi kuinka ikävä kuulla. Hyvä, kun jätit kommenttia! Tuo kahvi ei minun mielestäni maistu tuosta juurikaan läpi, mutta tuo on makuasia. Suklaa ja kaakao peittää kahvin aika hyvin pohjassa alleen. Toki tuo myös riippuu käytettävän kahvin vahvuudesta. Tuossa kuorrutteessa on kyllä voita, joten se ei ole välttämättä kaikkien mieleen, jos pitää kevyemmästä kuorrutteesta. Tuon kuorrutteen voi vaihtaa vaikka kaakaokermavaahtoon ja pohjaan tulevan kahvin voi myös vaihtaa esimerkiksi maitoon. Tästä voi tehdä monenlaisia makuvariaatioita!

  10. Nimetön says:

    Niin hyvää ! Kiitos ohjeesta. Tästä tulee meidän perheen luotto vieras tarjottava.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihana lukea kommenttisi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close