Joulukalenteri – Luukku 14: Mustikka-valkosuklaakääretorttu marenkipohjalla (gluteeniton)

Miltä kuulostaa kotimainen metsämustikka ja herkullinen valkosuklaa yhdistettynä makeaan marenkiin? Minä käärin nuo rullaksi ja sain aikaiseksi mustikka-valkosuklaakääretortun. 

Valkosuklaa on rouhittu kermavaahdon joukkoon sattumiksi ja ja mustikat ovat sellaisenaan kermavaahdon joukossa. Aitoja makuja ja mikä parasta gluteenittomana! 

Mustikka-valkosuklaakääretorttu marenkipohjalla 

(gluteeniton)

Pohja

6 valkuaista

2 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta

3 tl vaniljasokeria

Täyte

4 dl vispikermaa

3 tl vaniljasokeria

70 g valkosuklaata

1 dl mustikoita

150 g marjamarmeladia

(nonparelleja, valkosuklaata)

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisäile sokeri vähitellen vatkauksen aikana. Siivilöi gluteeniton jauhoseos yhdessä vaniljasokerin kanssa parissa erässä paksun vaahdon joukkoon. Pursota tai levitä marenkivaahto leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. 

Kumoa marenkipohja paiston jälkeen leivinpaperin päälle ja irrota leivinpaperi marenkilevyn pohjasta. Levitä hieman jäähtyneen pohjan päälle marjamarmeladia (voit valta marjan makusi mukaan). Vatkaa kerma vaahdoksi yhdessä vaniljasokerin kanssa. Ota noin 1/4 kermavaahdosta erilleen. Rouhi valkosuklaa lopun kermavaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. 

Levitä marmeladikerroksen päälle valkosuklaalla maustettu kermavaahto ja ripottele mustikat kermavaahdon päälle. Jos käytät pakastemustikoita, niin ripottele ne jäisinä kermavaahdon päälle. Rullaa leivonnainen leivinpaperin avulla rullalle ja nosta tarjoiluastialle. Leikkaa molemmista päistä kapeat palat pois, tasaten rullan päät. 

Laita loput kermavaahdot pursotuspussiin ja pursota koristeeksi kääretortun päälle. Koristele halutessasi gluteenittomilla nonparelleilla. 

Huom! Muista aina tarkistaa, että kaikki käyttämäsi elintarvikkeet ovat täysin gluteenittomia! 

Tätä reseptiä on inspiroinut teini-iässä Pirkka-lehdessä ollut marenkikääretortun resepti. Tuo on jäänyt mieleeni, koska ystäväni leipoi sitä aikoinaan ja se nousi yhdeksi suosikiksemme. Muistelemme reseptiä lämmöllä vieläkin. Muistaakseni silloin käytimme täytteessä sitrushedelmiä, mutta tässä kääretortussa on nyt ihan oma makumaailmansa. 

Kommentoi

  1. Vaikuttaa herkulliselta! Pitääkö tämä tarjoilla heti vai kestääkö jonkin aikaa jääkaapissa ilman että marenki vettyy?

    Kiitos kivasta kalenterista ja hyvää joulunodotusta!!! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Säilyy jääkaapissa oikein hyvin pari päivää. Mukava, että kalenteri on viihdyttänyt!

  2. Anna says:

    Tein myös tätä tämän aamun lastenvaatekutsuille. Tämä sai kehuja myös: kokonaisuudessa maku oli hyvä (jätin tarkoituksella isoja valkosuklaapaloja) ja marenkipohjan rakenne loistava (omasta mielestä suutuntuma oli varsinkin kivan erilainen). Ehdottomasti myös suosikkilistalle gluteenittomien reseptien joukkoon =)

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos Anna, että jätit kommenttia! Tämä on todellakin hyvä gluteeniton vaihtoehto!

  3. Julia says:

    Voiko pelkät marenkipohjat tehdä jo aiemmin ja pakastaa? Tarkoitus siis olisi täyttää ne vasta hiukan ennen tarjoilua.

    1. Hei! Yleensä marenkipohjat voi tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen, mutta nyt kääretortun ollessa kyseessä, en ehkä tekisi niin. Kääretorttu pitää saada rullattua, joten sen vuoksi en tekisi tätä paljon aikaisemmin. Tavallisia marenkilevyjäkään ei tarvitse pakastaa, vaan ne säilyvät hyvin huoneenlämmössä – kuivassa ja pölyltä suojattuina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close