Pullapannukakku – Kardemummalla maustettu pannukakku

Tämä pannukakku sai alkunsa litrasta maitoa, jonka parasta ennen-päiväys oli jo mennyt muutama päivä aikaisemmin. Eipä sitä viitsinyt poiskaan heittää, joten näin laskiaispulla-aikaan, päätin tehdä pannukakun, joka maistuu kermavaahdon ja hillon kanssa ihan laskiaispullalta. 

Maustoin pannukakun kardemummalla ja sehän tuo jo itsessään pullan mieleen. Mikä huumaava tuoksu tästä tulikaan koko taloon. Pannukakku valmistuu vaivattomasti ja toimiikin pullan hätävarana. Yksi nuorisosta keksi tälle nimen ”pullapannukakku”. Suosittelen kokeilemaan. 





Kardemummalla maustettu pannukakku

(1 pellillinen)

50 g voita

1 l maitoa

8 dl vehnäjauhoja

4 kananmunaa

2 rkl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

2 tl kardemummaa

Sulata voi. Sekoita kaikki muuta ainekset kulhossa keskenään. Lisää lopuksi voisula joukkoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. 

Leikkaa paloiksi ja tarjoile hillon sekä kermavaahdon kanssa! Nopeaa ja helppoa – toimii jälkiruokana tai välipalana! 

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Hei! Tuleeko taikinaan oikeesti 8dl jauhoja? Tein muuten juuri pannaria välipalaksi ja tapana on laittaa ripsaus kardemummaa:) yleensä laitan kaurahietaleitakin vähän, noin 1dl tai alle. Tuo kivan rapeutta pintaan. Ja venhäjauhot korvaan toisinaan täysjyvävehnäjauhoilla. Pannari on siitä kiva kun sitä voi muutella makunsa ja mielensä mukaan:)

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kyllä tulee tuo määrä. Pannareita on tosiaan monenlaisia ja erilaisia reseptejäkin paljon tarjolla. Myös maustamiseen voi käyttää vaikka mitä. Itse juuri mietin, että voisi kokeilla vaikka porkkanaraastetta tuohon taikinan joukkoon. Tämä tällaisenaan hävisi kyllä nuorison suuhun hyvin nopeasti.

  2. Nimetön says:

    Ihmettelen tuota jauhojen määrää…itse tein eilen pannarin ja samalle nestemäärälle laitoin 3dl gluteenitonta jauhoa ja desin kaurahiutaleita..

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kyllä tuo on ihan oikein, toki sitä saa ihmetellä 🙂 Jauhojen ja munien määrää voi pannareissa muunnella lähes mielensä mukaan, niin saa juuri sellaisen pannukakun koostumuksen mikä on itselle paras. Ja tosiaan voi käyttää vaikka kaurahiutaleita tai erilaisia jauhoja pannaripohjaan. Gluteenittomat jauhot käyttäytyvät hieman eri tavoin, joten niiden menekki voi olla hieman erilainen yleensäkin leivonnassa, joten aina ei voi ihan tarkkaan muuntaa vehnäjauhojen ja gluteenittomien jauhojen määrää 1:1.

  3. Lotta / Syötävän hyvä says:

    Kardemumma sopii kyllä moneen, itse laitan sitä välillä jopa puuroon 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihan totta! Kardemummalla saa minkä tahansa maistumaan herkulliselta!

  4. Unknown says:

    Ihana pannari ja nuo kuvat 🙂 Jauhojen määrästä sanon minäkin..minäkin käytän tuohon nestemäärään 8 dl jauhoja, sillä tulee pannariin juuri sellainen koostumus kuin haluan. Kun mies saa päättää, niin laitetaan vaan puolet tuosta jauhomäärästä 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihana, että joku muukin pitää tällaisesta pannukakusta meidän perheen lisäksi 🙂 Onneksi tuota saa helposti muuteltua oman maun mukaan vaikka sitten vähempi jauhoiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close