Ystävänpäivä – Herkulliset keksit ystävälle

Nämä herkulliset murokeksit sopivat hyvin näin ystävänpäivään ja ovat lisäksi hyvin helppoja valmistaa. Keksit voi koristella vaikka pikeeripursotuksin tai dippaamalla pikeeriin. Voit ripotella vielä pikeerin päälle nonparelleja, painaa pikeeriin sydänkarkin tai tehdä pikeerikuvioita pursottamalla kaksivärinen pursotus murokeksien päälle.

 Toki murokeksit maistuvat myös ilman koristeluja, mansikkamarmaladilla täytettyinä tai jopa ihan vain sellaisenaan ilman täytteitäkin. Muotoja voi itse valita oman piparkakkumuottivalikoiman mukaisesti. Sydän vaan sopi tällä kertaa tähän päivään oikein hyvin. 

Murokeksit ystävänpäiväksi 

Keksit

150 g voita

2 dl tomusokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 dl kylmää vettä

Pikeeri

1 valkuainen

1 rkl vettä

noin 4 dl tomusokeria

(elintarvikeväriä) 

mansikkamarmeladia

Pilko kylmä voi tehosekoittimen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Lisää joukkoon tomusokeri, vehnäjauhot sekä leivinjauhe. Pyöräytä seos tasaiseksi muruksi ja lisää lopuksi koneen pyöriessä kylmä vesi joukkoon. Kaada taikina kulhoon ja muodosta siitä käsin pallo. Kääri taikina kelmuun ja nosta taikina vähintään 15 minuutin ajaksi jääkaappiin. 

Kauli taikina leivonta-alustan päällä levyksi. Käytä apuna venhäjauhoja. Ota piparkakkumuoteilla taikinalevystä kuvioita. Nosta kuviot uunipellille leivinpaperin päälle. Paista keksejä 175 asteessa noin 12 minuutin ajan. 

Valmista koristelupikeeri vatkaamalla valkuainen, vesi ja tomusokeri keskenään. Jos seos on liian paksua, löysennä vedellä. Jos seos on liian löysää lisää tomusokeria. Lisää halutessasi elintarvikeväriä koko pikeeriin tai ota erilleen pieni määrä värjäämätöntä (valkoista) pikeeriä.

Koristele puolet pikkuleivistä pursottamalla pikeeriä pikkuleiville tai upottamalla puolet pikkuleivästä pikeeriin. Voit pursotella kuvioita toisen värisellä pikeerillä. Anna koristelun kuivua. Levitä koristelemattomien pikkuleipien päällä ohut kerros marmeladia ja paina koristeltu pikkuleipä päälle. 

Pakkaa kauniisti ja anna ystävälle tai herkuttele ystävän kanssa!

Vinkki! Sydänkuvioinin saat tehtyä pursottamalla tasaisen ja tuoreen pikeerin päälle toisella värillä pieniä pisteitä ja vetämällä cocktailtikulla pisteiden läpi, jotta kuvaksi muodostuu sydän. 

Vinkki! Marmorikuvion saat sillä, että pursotat tuoreen pikeerin päälle toista väriä viivoina ja vedät kaikkien viivojen yli cocktailtikulla. 

Nämä pikkuleivät tekivät kauppansa jo ennen ystävänpäivää, joten jotain kivaa keksitään vielä tällekin päivälle! 

Vinkkiä muihin ystävänpäivän leipomuksiin löydät täältä.

Kommentoi

  1. Dinner4u2 says:

    Kauniita keksejä! Mä aina ihailen muiden upeita tuotoksia, itse en ole mikään keksien koristelija, vaikka minusta juhlissa on ihan parhaita kahvipöydän koristajia kauniisti koristellut keksit ja pikkuleivät. Marmorikuviointi on tosi nätti ja olipa yllättävän helppo tehdä! Kiitos vinkistä!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Nämä on tosiaankin helppoja koristelutekniikoita, joissa onnistuu jo aika pienet lapsetkin. Helppoa, kun vaan ymmärtää kuinka tuo tehdään. Ja on kyllä toisaalta näyttäväkin esimerkiksi kakkujen tai juuri pikkuleipien päällä.

  2. Lotta / Syötävän hyvä says:

    Onpa suloisia keksejä! Aikamoinen homma vaan koristella käsin jos näitä tarjoilee vähän enemmän 😀 Toisaalta se voi olla ikäänkuin meditatiivinen keskittymisharjoitus myös.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Nämä on niin helppoja koristella, ettei näihin niin kamalasti aikaa mene. Pienempi piiperrys on sitten asia erikseen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close