Vapun herkkuvinkit ja gluteenittomat munkit helposti pullataikinasta

 

Vappu sen kun lähestyy, vaikka sitä ei ihan ilmojen puolesta uskoisikaan. Tämä päivä on alkanut aika keväisesti täällä etelässä, mutta tällä viikolla on tullut vettä, räntää ja rakeita vuorotellen, toki aurinkokin on välissä vielä pilkahdellut. Jos sää on pistänyt pääsi pyörälle, niin kurkkaa tästä alta vinkit vapun herkkuihin. 

Simajuoma nopeasti

Vapun herkulliset reseptit löydät yhdellä klikkauksella täältä. Jos sima ei ole vielä käymässä, niin nappaa mukaasi pikaisen simajuoman ohje. Jos tuntuu, ettet kerkeä laittamaan munkkitaikinaa ennen vappua, niin kokeile silloin näitä herkullisia kiireisen emännän rahkamunkkeja. Ne ovat erittäin suosittuja! Tiedän monen lukijan valmistaneen pikamunkkeja jo monena vuotena peräkkäin. Taikina valmistuu muutamassa minuutissa ja paistokin onnistuu aika nopeasti. 

Jos taas haluat tehdä hiivapohjaiseen munkkitaikinaan tehtyjä munkkeja tai munkkirinkilöitä, niin löydät pehmeiden ja herkullisten munkkien reseptin täältä. Näissä hillomunkeissa maistuu juuri minun mielestäni vappu parhaimmillaan. 

Brunssille voit valmistaa vaikka rapeita vohveleita ja raikasta hyydykekakkua. Suolaiset herkut löydät täältä. Suolaisista herkuista valmistaisin picnicille herkullisen lihapiirakan ja lohiwrapit.

Jos vappuherkkujen tulee olla gluteenittomia, niin kurkkaa gluteenittomien pikamunkkien resepti. Ne maistuvat ihanasti sitruunalle, mutta halutessaan sitruunan voi jättää myös pois. Jos haluat valmistaa gluteenittomat munkit hiivapohjaisesta taikinasta, mutta epäilet gluteenittoman hiivataikinan onnistumista, niin voit käyttää munkkeihin myös gluteenitonta pakastepullataikinaa. Kokeilin itse ja se kyllä toimii yllättävän hyvin. Kuvassa vappujuomana on ihana vaalea mansikkasima.

Helpot gluteenittomat munkit

Gluteenittomat munkit pullataikinasta

450 g gluteenitonta pakastepullataikinaa
noin 1 l öljyä
hienoa sokeria

Ota pullataikina sulamaan huoneenlämpöön noin 4-5 tunnin ajaksi tai sulata jääkaapissa yön yli. 

Vaivaa taikina pötköksi ja leikkaa 6-8 osaan. Pyöritä palloiksi ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Nostata pullia lämpimässä paikassa noin 30-40 minuutin ajan. Minä käytin nostattamiseen lämmintä (hieman huoneenlämpöä lämpimämpää) uunia. 

Kaada öljy pieneen kattilaan ja kuumenna noin 160-170 asteiseksi ja paista muutama munkki kerrallaan öljyssä noin 1 1/2 – 2 minuuttia/puoli. Käännä ympäri ja paista toinen puoli. Nosta munkit pois kuumasta öljystä esimerkiksi reikäkauhalla ja valuta ne talouspaperin päällä muutaman minuutin ajan. Kierittele lopuksi sokerissa. 

Näin munkit ovat valmiit ja keittiö siisti, kun selvisit ilman vatkauskulhoja ja mittoja. Tuoksu ja maku on kuitenkin vappuinen! 

Vinkki! Voit halutessasi täyttää munkit hillolla. Pursota hillo täyttöterällä (laitetaan pursotuspussiin) valmiisiin munkkeihin ennen sokerointia tai sen jälkeen.

Herkulliset hillomunkit gluteenittomasti vappuun
Gluteenittomat vappumunkit

Muista vielä maanantaihin asti oleva kirja-arvonta! 

Osallistu siihen täällä 1.5. mennessä!  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close