Herkullinen suklaakakku suklaakiilteellä

Tässä vielä yksi herkullinen kakkuresepti äitienpäivään tai vaikka kesäjuhlia varten. Tämä herkullinen suklaajuustokakku suklaakiilteellä ja tuoreilla marjoilla maistuu jokaiselle suklaan ystävälle. Minä koristelin tämän suklaajuustokakun tuoreilla marjoilla, mutta yhtä hyvin kakun voisi koristella vaikka suklaalastuilla ja kaakaojauheella. Erilaisia koristelutapoja on monia, mutta nämä tuoreet marjat ovat yksi helpommista. Pienet ”kermavaahtopisarat” tasapainottavat mukavasti suklaista makua, mutta voit tarjota kermavaahdon vaikka erillisestä kulhosta.

Keräsin kaikki äitienpäivään liittyvät reseptit blogiin yhden klikkauksen alle. Täältä Äitienpäivä-kategoriasta löydät kaikki menneiden vuosien äitienpäiväreseptit. Kurkkaa sieltä esimerkiksi viime vuoden herkullinen mango-mandariinikakku tai erikoiset kukkaruukkumuffinssit valkosuklaisilla kukkapursotuksilla. Äitienpäivän täytekakun valmistukseen löydät kuvalliset ohjeet täältä ja täältä löydät kuvalliset ohjeet äitienpäivän hyydykekakun valmistamiseen. Gluteenittoman äitienpäiväkakun reseptin löydät täältä

Toivottavasti näillä ohjeilla valmistuu myös teidän perheelle herkullinen äitienpäiväkakku! 

Suklaajuustokakku

(noin 10 hlö)

Pohja

175 g vaniljatäytekeksejä(Domino, Oreo, Neo)

40 g voita

Täyte

4 dl vispikermaa

200 g maitosuklaata

3 liivatelehteä

300 g maustamatonta tuorejuustoa(Philadelphia)

2/3 dl tomusokeria

1/2 dl kaakaojauhetta

Kiille

1 dl vispikermaa

1 liivatelehti

100 g tummaa suklaata

Kermavaahtoa, marjoja

Murskaa täytekeksit hienoksi muruksi leikkuuterällä monitoimikoneessa tai muovipussissa murskaamalla. Sulata voi ja lisää voisula keksimurskan joukkoon. Voitele öljyllä noin 20-22 cm irtopohjavuoan reunus tai säädettävä irtoreuna. Ripottele öljyn päälle tomusokeria. Laita reunus tarjoiluastialle ja painele keksimurska kevyesti vuoan reunan sisään tarjoiluastialle.

Täältä löydät vielä tarkemmat ohjeet kakkuvuoan esivalmisteluun. 

Valmista täyte mittaamalla puoli desilitraa kermaa kattilaan. Laita liivatteet likoon runsaaseen kylmään veteen noin viiden minuutin ajaksi. Murskaa suklaa pieniksi paloiksi. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja lisää joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Ota kerma pois liedeltä ja lisää joukkoon murskattu suklaa. Hämmennä seosta niin, että suklaa sulaa kunnolla kerman joukkoon.

Vatkaa loput kermat vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto yhdessä tomusokerin ja kaakaojauheen kanssa. Lisää tuorejuustoseoksen joukkoon lämmin suklaakerma. Vatkaa hyvin. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Kaada täyte pohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin vähintään neljän tunnin ajaksi, mielellään yön yli.

Kun täyte on hyytynyt, valmista kiille mittaamalla kerma kattilaan. Laita liivatelehti likoon runsaaseen kylmään veteen noin viiden minuutin ajaksi.  Kuumenna kerma kiehuvaksi. Purista liivatelehdestä ylimääräinen vesi pois ja sulata se kerman joukkoon. Murskaa suklaa ja lisää se kuuman kerman joukkoon. Kun seos on tasaista, lusikoi se hyytyneen täytteen päälle.

Koristele kakku esimerkiksi kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla.

Näiden kuvien myötä toivotan teille kaikille blogini lukijoille oikein herkullista ja ihanaa äitienpäivää!


Jos kaipaat vielä viime hetken lahjaideoita, niin lukaise vielä alla olevat vinkit!

Viime hetken syötävät lahjaideat löydät täältä. Nämä kerkeät valmistamaan vaikka vielä tänään tai huomenna! Etiketit lahjapaketteihin löydät täältä. Syötävät lahjat-kirja on sitten täynnä erilaisia herkkulahjoja. 

Kurssilahjakorttejakin kerkeät vielä tilaamaan äitienpäivälahjaksi ensi syksyn kursseille. Laita nopeasti asiasta sähköpostia [email protected], niin saat paluupostilla lahjakortin! 

Seuraa Pullahiiren leivontanurkkaa myös täällä:

Pullahiiri myös täällä

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close