Juhannuksen raitapohjainen vadelmakakku

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ DRONNINGHOLM

Sain Dronningholmilta yhteistyön merkeissä kokeiltavakseni mahtavan määrän Täyttis-täytteitä. Omien kokeiluiden pohjalta voin sanoa, että nuo täytteet toimivat oikein hyvin nopeassa ja helpossa leivonnassa. Lisäksi Täyttis vadelmatäyte on täysin siemenetön. Tuo on tärkeä asia ainakin meidän perheessämme, koska kaikki eivät vadelman siemenistä pidä. Jos haluat saada sileän vadelmamoussen kakkuun ilman marjojen siivilöintiä eli paseerausta, niin kurkkaa herkullinen resepti tästä alta. Tuo vadelmamousse on valmistettu vieläpä ilman liivatetta.

Halusin yhdistää tähän kakkuun myös kääretortun eli kääriksen. Sain käärisidealla kakkuun tuon modernin raidallisen pohjan. Pohjan päälle levitetään kerros täyttistä ja sen jälkeen suikaleiksi leikattu pohja kääritään kakkuvuokaan sopivaksi. Alta löydät vielä reseptin, vaihekuvat sekä videon, josta näet tuon pohjan valmistustavan. 

Täyttis itsessään on jämäkkää, hieman marmeladimaista valmista täytettä, jota voit käyttää sellaisenaan kakkupohjien ja kääretorttujen täytteenä. Vatkaamalla Täyttiksen kerman ja tuorejuuston kanssa saat siitä herkullisen vaahdon. Täyttistä on myynnissä kolmessa herkullisessa maussa – sitruuna, vadelma ja mustikka. Tätä samaa reseptiä voit muokata helposti myös muihin Täyttis-makuihin. 

Jos sinä haluat päästä kokeilemaan ja maistelemaan näitä kaikkia Täyttis-makuja, niin kommentoi omat käärisideat tämän päivityksen kommenttiosioon. Kurkkaa arvonnan lisätiedot reseptin alta. 

Sinulla on myös mahdollisuus voittaa Dronnigholmin järjestämässä kilpailussa myös KitchenAid Artesan-yleiskone. Tuo KitchenAid-kisa käydään Instagramin puolella ja löydät tämänkin kilpailun lisätiedot tuosta reseptin alapuolelta!

Vadelmakakku raitapohjalla

Pohja

4 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

Täyte

4 dl kermaa

175 g maustamatonta tuorejuustoa

2 prk (á 300 g) Dronningholm Täyttis vadelmatäytettä

Koristeluun

1 dl vispikermaa

250 g tuoreita vadelmia

Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Sekoita hyvin ja levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 175 asteessa noin 12-15 minuutin ajan. Kumoa kakkulevy toisen leivinpaperin päälle. Irrota päälle jäävä leivinpaperi kakkupohjasta ja anna pohjan jäähtyä. 

Käännä jäähtynyt kakkupohja uudelleen varovasti ympäri ja leivitä pohjan päälle noin 2/3 purkkia Täyttis vadelmatäytettä. Leikkaa kakkupohjasta reunat pois ja leikkaa levy kaipeiksi (noin 3 cm leveiksi) suikaleiksi. Lähde pyörittämään suikaleita rullalle. Katso alla olevista vaihekuvista sekä videosta lisävinkkiä valmistustapaan. Pingota noin 18 cm vuoan reuna pohjan ympärille. 

Valmista vadelmamousse mittaamalla kulhoon vispikerma, tuorejuusto ja loput Täyttikset. Vatkaa seosta noin viiden minuutin ajan tai kunnes seos on paksua vaahtoa. Kaada vadelmavaahto pohjan päälle, tasoita pinta ja nosta kakku jääkaappiin viilenemään vähintään parin tunnin ajaksi. 

Poista kakun ympäriltä vuoan reunus. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota kermavaahto haluamallasi tavalla kakun reunoille. Laita tuoreet vadelmat koristeeksi kakun päälle.

Tässä alla vielä video tämän kakun valmistamisesta ja varsinkin tuosta raitapohjan kasaamisesta. Kurkkaa video YouTube-tililtäni! 

Kaipaisitko lisää tämän kaltaisia ohjevideoita tänne blogiin? 

Vinkki! Tyttäreni teki vastaavan vadelmatäytteen äitienpäivänä äitienpäivän täytekakkuun ja kakku sai paljon kehuja. Tämä vadelmatäyte on erittäin helppo tehdä, että se valmistuu vähäisellä tiskillä myös veneessä tai mökillä.  

*****

Suuren kuvakavalgadin jälkeen palataan vielä aikaisemmin lupaamani arvontaan!

Kerro tämän postauksen kommenteissa minkälaisen kääriksen sinä loihtisit näillä Täyttis-tuotteilla (mustikka, sitruuna, vadelma). 

Arvon kaikkien yllä olevan ohjeen mukaisen kommentin jättäneiden kesken kolme Täyttis-tuotepakettia. Nyt on todella hyvät mahdollisuudet voittaa, kun on monta palkintoa jaossa. Tarkemmat arvontasäännöt löydät täältä. Arvonta suoritetaan sunnuntaina 25.6.2017, joten osallistumisaikaa on 24.6.2017 eli lauantai-iltaan asti. Jätä kommentin yhteyteen nimesi tai nimimerkkisi ja/tai sähköpostiosoitteesi, niin saan voittajat kiinni arvonnan jälkeen. 

Ja vielä se KitchenAid-kilpailu… Kannattaa kurkata Instagramissatuo Dronningholmin KitchenAid-kisa, jossa voit voittaa upean monitoimikoneen omaan keittiöösi. Luo upea kääristoteutus ja kurkkaa tarkemmat Instagram-kilpailun ohjeet täältä. Säännöt kilpailuun löydät täältä

Mahtavaa juhannusviikkoa teille kaikille lukijoille! 



Muista jättää kommentti, niin juuri sinä voit olla tuotepaketin onnellinen voittaja! 






Kaupallisessa yhteistyössä 



Dronningholm



Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Tekisin mustikkatäytteisen miehelleni 🙂
    [email protected]

  2. Unknown says:

    Täydellinen kesäkakku, raastan erilaisia kääretorttukakkuja ja leivonnaisia. Tekisin varmaankin kääretortun mustikkatäytteellä ja päälle valkosuklaakermaa ja tuoreita mustikoita, koristeltuna kedon kukkasin 🙂

  3. Marika says:

    Tekisin vadelmakääretortun minulle ja siskolle syntymäpäiväksi 🙂
    marika.kelha[at]gmail.com

  4. Nimetön says:

    Mustikka 🙂
    Pyritin[at]hotmail.com

  5. Nimetön says:

    Raikas sitruuna sopisi vaikka mihin!
    [email protected]

  6. anna s. says:

    Laittaisin tuoreita mansikoita ja kermavaahtoa 🙂
    [email protected]

  7. Kaura says:

    Kokeilisin tuota sitruunatäyttistä vaaleaan käärispohjaan, ja täyttäisin sillä ja lakuvaahdolla (vaniljakastike vaahtoutuva (1 dl) ja valio laku-sitruuna makurahka ydistettynä), koristeeksi lakukastiketta sekä kermaruusukkeita ja vähän lakupaloja.

  8. Nimetön says:

    Sitruunaa ehdottomasti ja vielä lemon curdia sen alle.
    Teija /katatei79[at]gmail.com

  9. Unknown says:

    Sitruunan ja vadelman makuiset leivokset unelmakääretortusta, päälle kermavaahtoa ja vadelmia omista pensaista.

  10. Nimetön says:

    Vadelmaa ja siihen lisäksi suklaata ehdottomasti! askelia[at]hotmail.fi

  11. Nimetön says:

    Tosi kivan näköinen kakku! Menee ehdottomasti kokeiluun, mustikka- tai vadelmatäytteellä 🙂 tästäkin voisi tehdä "kerroskakun" eli tehdä toinenkin täyte päälle tai tehdä spiraaliksi. Toinen täytteistä voisi olla soveltaen vanilja. Tehdä leveämpään tai korkeampaan vuokaan. Ja tietty kauniit koristelut.

    Sinulla muutenkin ollut aina todella hyviä reseptejä, koskaan ei ole tarvinnut pettyä.

    sanna.s.93[at]hotmail.com

  12. Nimetön says:

    Herkullisia! Vadelman puoleen kääntyisin 🙂
    matsalikka[at]gmail.com

  13. emppi says:

    Jahas, edellinen kommenttini taisi hävitä jonnekin bittiavaruuteen, mutta kirjoitanpa uudestaan.
    Ihana tuo sinun luomuksesi! Nam c: Minä kokeilisin tuota sitruunaa omaan leipomukseeni. Sitä olenkin koittanut metsästää täältä Perämeren perukoilta huonoin tuloksin.
    Emmi /emmi.henniina[at]gmail.com

  14. Nimetön says:

    Lettukakkuun olen laittanut vadelmaa ja mustikkaa, päälle runsaasti limekermarahkaa ja mansikoita.
    -Airiina-

    aiholapp at uusikaupunki.fi

  15. jansu says:

    Vau!<3 Itse kokeilisin vadelmaa, sillä se on kaikkien suosikki meidän perheessä!:)
    janette.mertanen[at]hotmail.com

  16. Hilda Hissu says:

    Haluaisin kokeilla seuraavaksi jotain raikasta yhdistelmää, jossa olisi esimerkiksi sitruunaa 🙂
    [email protected]

  17. Unknown says:

    Ihana tuo pohja ! Tekisin sitruunalla ja raakalakritsi-jauheella, joka on tämänhetkinen suosikkini 🙂
    anna.hockerstedt[at]gmail.com

  18. Nanna says:

    Raikas sitruuna kuulostaisi hyvältä 🙂 Voisihan siihen vielä laittaa mustikkaa sekaan.
    nannaliini10[at]gmail.com

  19. Sallikka says:

    Kokeilisin tehdä vadelma-suklaa-muffineja 🙂
    matsalikka[at]gmail.com

  20. Nimetön says:

    Mustikkakääris ois mun makuun! 🙂
    Jonna
    sypa.blog[at]hotmail.com

  21. Suklaapossu says:

    Leipoisin raikkaan vadelma-sitruunakääriksen 🙂

    suklaapossu.leipoo[at]gmail.com

  22. Nimetön says:

    Voisin tehdä makean pannarirullan vaniljajätskillä ja vadelmatäyttiksellä!
    Hantsu, hantsukissa[at]gmail.com

  23. Nimetön says:

    Tekisin kääriksen vadelmatäyttiksellä, mansikalla ja kermavaahdolla. Koristelisin kermavaahdolla ,tuoreilla marjoilla ja suklaakoristeilla. SN

  24. Tuuli says:

    Tekisin raikkaan sitruunaisen kääriksen 🙂
    jaksaviela[at]gmail.com

  25. Nimetön says:

    Sitruuna on suosikkini ja tietysti lakritsaa mukaan. Anneli

  26. Tekisin kääretortun vadelma-täyttiksestä 🙂 lisäksi laittaisin kermavaahtorahkaseosta sekä tuoreita vadelmia ja tummaa suklaata 🙂 enni.heikinmaki[at]gmail.com

  27. Nimetön says:

    Vadelma tikrutin[at]gmail.com

  28. Nimetön says:

    Mustikka kääretortun tekisin. Lisäisin vielä oikeita mustikoita, mustikka täyteen ja rahkaa rullan sisälle. Palottelisin valmiiksi paloina muffinsi vuokiin ja joku kiva kermapursotus vielä päälle, tadaa! S.vesterinen[at]hotmail.com

  29. Unknown says:

    Juhannukseksi teen tälläisen kääretorttukakun, mutta mustikkatäyttiksestä. Ja päälle reilusti raikkaita pensasmustikoita. fanni.ingi[at]hotmail.com

  30. Nimetön says:

    Ajattelin juuri testata sitruunatäyttistä ja tehdä juhannuskakkua.
    [email protected]

  31. Siinatar says:

    Vadelmatäytteisen kääretortun juhannukseksi perheelleni =). Mukaan kivaan arvontaan!
    siinatar[at]gmail.com

  32. anmarkar says:

    Mun kääris muotoutusi charlotte russeksi. Käärikseen tulisi vadelmatäyttistä ja kakun sisällä olisi kesäinen kuningatartäyte.
    akareinen[at]hotmail.com

  33. Tanja says:

    Sitruuna-vadelma kääretortun. Muutaman tuoreen vadelman/ mansikan hakisin omasta puutarhasta täyttisten lisäksi kääretorttuani maustamaan. Sulatettua suklaata vähän kääretortun päälle. Ja tuoretta minttua koristeeksi.
    [email protected]

  34. Mustikka/kermavaahto kääris.. Nam! Vois kokeilla ekana…sitten vadelma ja sitruuna kääristä. Kaikki menisi kokeiluun!
    emmiina67[at]hotmail.com

  35. Nimetön says:

    Sitruunaa ja tuoreita mansikoita.
    allitalvikki[at]gmail.com

  36. riikuska says:

    Laitaisin vadelma-täyttistä ja jäisiä mustikoita sekä kerma-rahkaa. Kääris on parhaimmilmaan seuraavana päivänä. Mun kuningatar-kääris. 🙂 arjenpieniailoja[at]gmail.com

  37. Nimetön says:

    Kiitos vinkeistä, tämä tuli oikeaan saumaan, edessä on tyttären juhliin kakkujen teko ja sain tästä nyt ohjeet! Vadelmainen täytekakku se on!��
    Terveisin Roosa
    ( roosa.lindholm at gmail.com )

  38. MinttuMaaria says:

    Sitruunainen mansikoilla voisi olla ihanan raikas ��
    minna.korppinen[at]gmail.com

  39. Nimetön says:

    Rakastan sitruunaa joten ehdottomasti tekisin siitä.
    taruliini73[at]gmail.com

  40. Unknown says:

    Synttärikakuksi vois kokeilla mustikka ja vadelmatäytekakkua. Koristelu tuoreilla marjoilla ja täytteeseen sekaan myös tuoreita marjoja. Silja.aa.manninen[at]gmail.com

  41. Nimetön says:

    Vadelma 🙂
    hennalep[at]outlook.com

  42. Nimetön says:

    Kyllä menis testiin toi vadelma,siitä jotain ihanaa tytön 5-vuotis synttäreille,ehkä tuoreita mansikoita ja mustikkaa 🙂
    aksu_85[at]hotmail.com

  43. Pullahiiri/Taru says:

    Nyt on arvontaan osallistumisaika loppunut ja arvontakone käynnistyy arpoen kolmelle voittajalle herkulliset tuotepaketit. Kaikille voittajille ilmoitetaan vielä henkilökohtaisesti arvonnan voitosta. Kiitos kaikille osallistumisesta tähän arvontaan!

  44. Nimetön says:

    Onko tuo päällismousse miten jämäkkää, kun ei tule ollenkaan liivatetta ja pysyy noin nättinä pinnalla?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei! Tuo on herkullisen pehmeää, mutta pysyy kyllä hyvin kasassa. Kannattaa vatkata vaahto mahdollisimman paksuksi, noin viiden minuutin ajan sähkövatkaimella. Jääkaapissa vaahto vielä jähmettyy. Kurkkaa tuosta ylempää video, niin näet koostumuksen vielä paremmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close