Kinuskinen Daim-juustokakku / Daim Caramel cheesecake (no bake)

Mitä jos tänä juhannuksena juhlapöytää koristaisi kinuskikakku? Tuoreita marjoja käytetään aika usein juhannuksen juhlaleivonnaisissa, mutta ikäväkseni kuulin uutisissa, ettei avomaan mansikat välttämättä kerkeä kypsymään näillä keleillä juhannuspöytään. Toki, jos marjat kypsyvät ajoissa, niin tämänkin kinuskisen Daim-juustokakun voi koristella kinuskin lisäksi vaikka tuoreilla mansikoilla. Mansikat ja kinuski sopivat oikein hyvin yhteen – herkullinen makupari. 

Tässä kakussa maistuu herkullisen kinuskitäytteen joukossa rapeat Daim-rakeet. Lisäksi kakku on helppo valmistaa ja laittaa vaikka pakastimeen juhannusta odottamaan – koristele kakku kuitenkin vasta ennen herkuttelua. Pakastamisen avulla saat juhannukakun vietyä esimerkiksi mökkiolosuihteisiin kylmälaukussa ja sulattaa keskikesän juhlaa varten jääkaapissa. Muista vaan ottaa kakku hyvissä ajoin sulamaan. 

Kurkkaa herkkuresepti alta ja leivo kakku! Pääset sinäkin maistamaan tätä herkkua! 

Daim-juustokakku

Daim-hyydykekakku

Daim cheesecake

(noin 12 hlölle)

Pohja 

200 g Digestive-keksiä

50 g voita

Kinuski

4 dl vispi-/kuohukermaa

2 dl fariinisokeria

2 dl hienoa sokeria

Täyte

400 g maustamatonta tuorejuustoa

5 dl vispikermaa

5 liivatelehteä

100 g Daim-rakeita

Koristeluun

1 dl vispikermaa

1 rkl sokeria

noin 50-100 g Daim-rakeita

Murskaa täytteen keksit hienoksi muruksi pakastepussissa tai leikkuuterällä varustetussa monitoimikoneessa. Voit myös käyttää kaupassa myytävää valmista keksimurskaa. Sulata voi ja sekoita se keksimurskan joukkoon. Painele keksimassa tarjoiluastialle 24 cm irtopohjavuoan reunan sisään. Jos haluat sileät reunat kakkuun, niin voitele vuoka öljyllä ja tomusokeroi ennen pohjan painelua, niin kakku irtoaa helposti vuoasta. Nosta pohja kylmään. 

Mittaa pinnoitettuun kattilaan kinuskiin tuleva kerma, sokeri ja fariinisokeri. Keitä seosta, kunnes kinuski on noin 110 asteista. Minulla keittämiseen meni noin 10 minuuttia. Kinuski kuohuu kiehuessaan, joten varaa tarpeeksi suuri kattila kinuskin keittämistä varten. 

Laita liivatelehdet likoon kinuskin keittämisen aikana ja anna liota noin 5-10 minuuttia runsaassa kylmässä vedessä. Kun kinuski on kiehunut tarpeeksi, mittaa 3 1/2 desilitraa kiehuvan kuumaa kinuskia varovasti kuumuutta kestävään mitta-astiaan. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kinuskin joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada loput kinuskit muovirasiaan ja nosta jääkaappiin. Nostele täyte hyvin sekaisin.

Vatkaa täytteen vispikerma vaahdoksi. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto ja lisää kinuski koko ajan vatkaten tuorejuuston joukkoon. Anna kinuski-tuorejuustoseoksen jäähtyä muutamien minuuttien ajan, jotta joukkoon lisättävä kermavaahto ei sula täysin lisätessä. Lisää jäähtyneen tuorejuuston joukkoon vispikerma. 

Kaada noin 1/3 täytettä pohjan päälle. Ripottele Daim-rakeita. Lisää vielä kerros täytettä ja Daim-rakeita. Lisää lopuksi vielä täytekerros Daim-rakeiden päälle. Nosta kakku ja yli jäänyt kinuski jääkaappiin vähintään neljän tunnin ajaksi, mielellään yön yli. 

Sulata koristelua varten ylimääräinen kinuski mikrossa tai kattilassa. Lusikoi notkea kinuski pursotuspussiin ja pursottele kinuski kakun päälle ja valumiksi reunalle. Vatkaa vielä koristeluun tarkoitettu vispikerma ja sokeri keskenään vaahdoksi. Pursota kermavaahto kakun päälle ja ripottele koristeeksi Daim-rakeita. 

Nosta kakku jääkaappiin tai suoraan tarjoilupöytään. 

Herkullista alkavaa viikkoa! Täällä on kohta tulossa Baileys-jäätelöä. Tuota herkkureseptiä kannattaa odottaa! Leivo tämä Daim-kakku ennen jäätelöreseptin valmistumista tai käy tutustumassa muihin herkullisiin jäätelöresepteihin. Voit myös kurkata Daim-kakun makuun sopivat kinuskiset kakkutikkarit täältä

Kommentoi

  1. Ansku/MoMo says:

    Oi kuulostaapa syntisen hyvältä 😛 Miten luulet, että kävisi jos liivatteen jättäisi pois? Sen toki voisi korvata suklaalla, mutta entäs jos sen vaan unohtaisi kokonaan..

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Jos haluat jättää liivatteen pois, niin tee tämä silloin isoon piirakkavuokaan. Epäilen, ettei pysy kakkuna kasassa ilman liivatetta.

  2. Nimetön says:

    Tein tämän veljenpoikani synttäreille, koska hän toivoi Daim-juustokakkua, ja kaikki rakastivat tätä!
    Erityisesti pidin ohjeessasi siitä, että Daim-rakeet lisättiin kerroksittain, eikä sekoitettu massaan. Sen ansiosta sain tehtyä pienen kaistaleen kakkua, johon ei tullut Daim-rakeita. Tuo pieni kaistale oli isälleni, joka ei pidä rapeista tai rouskuvista osista. Sain siis kakusta sellaisen, joka sopi nirsolle isälleni, mutta myös kaikille muille.
    Lisäsin kinuskiin hiukan suolaa, koska tykkään suolakinuskista, ja se toimi kakussa hienosti.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Oli ihanaa lukea kommenttisi! Mahtavaa, että pidit kakusta ja sait tällä reseptillä kaikki herkuttelijat tyytyväisiksi! Suolakinuski on hyvää, joten suolaa voi melkeinpä aina lisätä kinuskin joukkoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close