Kermalikööriä kolmella tapaa – Baileys kuppikakut

Nämä kuppikakut olisivat varmasti monien juhlien vetonaula! Näissä löytyy nimittäin Baileys-likööriä kolmella tapaa. Tuo Balileys-likööri on yhdistetty ihanaan kaakaopohjaan ja täyteläiseen suklaakuorrutteeseen. Mitä sinun ystäväsi sanoisivat tästä pienestä, makeasta herkusta? Uskon, että omassa ystäväpiirissäni nämä saisivat suuren suosion.

Tässä reseptissä löytyy kermalikööriä pohjasta, kuorrutteesta sekä koristelusta, joten eihän se voi olla huono – No, ei todellakaan! Tykkään käyttää likööreitä leivonnassa erilaisissa muodoissa. Linkkaan tuonne reseptin alle muutamat omat liköörileivontasuosikit. Niistä aika moni voisi sopia juuri pikkujouluihinkin. Lisäksi muuten kermalikööriä voi tehdä itsekin. Resepti siihen löytyy tekemästäni Syötävät lahjat-kirjasta. 

Kannattaa kurkata tämän reseptin lisäksi myös blogissa oleva kilpailu. Kilpailussa voit voittaa tuotepalkinnon yhdessä Mokkapala-kirjan kanssa sekä kisan huipennuksena arvotaan vielä upea KitchenAid-sähkövatkain

Baileys-kuppikakut

(noin 48 kpl)

Muffinssipohjat

120 g voita

2 1/2 dl sokeria

2 kanamunaa

1 dl kaakaojauhetta

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl ruokasoodaa

1 dl maitoa

1 dl Baileys-kermalikööriä

Kuorrute

1 dl Baileys-kermalikööriä

200 g voita

1 dl tomusokeria

1/2 dl kaakaojauhetta

100 g maitosuklaata

100 g tummaa suklaata

1 1/2 dl vispikermaa

Baileys-ganache

1/2 dl Baileys-kermalikööriä

1 rkl kermaa

100 g tummaa suklaata

Mittaa pehmeä voi ja sokeri vatkauskulhoon. Vatkaa ne hyvin sekaisin. Lisää kananmunat yksitellen edellisiin, voimakkaasti vatkaten. Sekoita maito ja Baileys keskenään ja lämmitä seos huoneenlämpöiseksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja sekoita ne vuorotellen hieman lämmitetyn nesteen kanssa voi-sokeriseoksen joukkoon. Jaa taikina noin 48 minimuffinssinvuoan koloon, joissa on pienet paperiset muffinssivuoat. 

Paista 175 asteessa noin 12-15 minuutin ajan. Anna muffinssien jäähtyä ennen kuorruttamista. 

Valmista kuorrute. Kiehauta likööri ja nosta sivuun jäähtymään. Vatkaa huoneenlämpöinen voi yhdessä tomusokerin ja kaakaojauheen kanssa. Sulata suklaat mikrossa tai vesihauteessa miedolla lämmöllä. Lisää sulatettu suklaa joukkoon ja vatkaa hyvin. Lisää joukkoon vielä hieman jäähtynyt likööri ja lopuksi vispikerma kylmänä joukkoon. Vatkaa seos voimakkaasti. 

Lusikoi kuorrute pursotuspussiin, jossa on käytössä haluamasi tylla eli pursotusterä. Pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. 

Valmista halutessasi vielä Baileys-ganache kuumentamalla Baileys kiehuvaksi. Pilko suklaa kulhoon ja kaada kuuma Baileys-likööri suklaan päälle. Anna olla muutaman minuutin ajan ja sekoita kunnolla. Jos suklaa ei sula kokonaan, niin käytä kulhoa mikrossa muutamien sekuntien ajan. 

Koristele kuppikakut halutessasi Baileys-ganachella ja sokerikoristeilla.

Vinkki! Voit valmistaa samalla reseptillä myös isompia muffinsseja. Muista silloin vain pidentää paistoaikaa tarpeen mukaan. Jos sinulla on vain yksi minimuffinssipelti käytössäsi, niin  voit paistaa muffinssit kahdessa erässä. 

Blogin suositut likööriherkut

Mansikka-vaniljahyydykekakku Pople-liköörillä

Minttupiirakka eli Heinäsirkkapiirakka

Itsenäisyyspäivän malja

Baileys-hyydykekakku

Mojito-juustokakku

Blogin joulukalenteri käynnistyykin sitten perjantaina 1.12.2017. Luvassa on paljon herkullisia reseptejä, leivontavinkkejä sekä reissutunnelmaa makumatkoilta. 

Pysy mukana myös Facebookissa ja Instagramissa

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Missä vaiheessa Bailey's lisätään muffinssipohja taikinaan? Sitä ei sanota ohjeessa. -Katja

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei Katja! Hyvä huomio. Se sekoitetaan tuon maidon kanssa, mutta sen voi kuumentaa kiehuvaksi etukäteen, jos haluaa poistaa alkoholin siitä varmuuden vuoksi. Kiitos, kun jätit kommenttia asiasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close