tiistai 12. joulukuuta 2017

Joulukalenteri - Luukku 12: Viiden minuutin karamellifudge - Five minutes salted caramel fudge


Minä törmäsin jo jokin aika sitten amerikkalaiseen reseptiin, jota kutsuttiin "viiden minuutin karamellifudgeksi". Päätin ottaa tuosta haasteen, koska resepti kuulosti aivan liian helpolta toteuttaa. Fudgen valmistus oli niin superhelppoa ja lupaukset suuria, että innostaahan se tällaista pientä yllytyshullua. Muuntelin kylläkin reseptiä suomalaiseen keittiöön sopivammaksi, joten tästä alta pääset katsomaan tämän minun versioni tuosta netissä kiertävästä superhelposta karamellifudgereseptistä.

Tämä fudge valmistuu täysin ilman liettä, joten tämän voi valmistaa vaikka pienten apureiden kanssa. Suola hieman tasapainottaa makeaa karamellista makua, mutta säännöstele suolaa varovasti - oman maun mukaan. Fudge on siis makeaa, joten tästä riittää pienempikin pala taltuttamaan makean himon. 

Tämän fudgen valmistaminen oli juuri niin helppoa, kuin ohjeissa annettiin ymmärtää. 
Helppo viiden minuutin karamellifudge
 - Salted caramel fudge


400 g valkosuklaata
1 tlk (397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa

(sormi)suolaa
suklaahippuja ja -tähtiä


Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla teholla. Kun suklaa on lähes sulanut, ota se pois mikrosta ja sekoittele niin, että suklaa on täysin sulaa. Lisää joukkoon karamellisoitu kondensoitu maito ja sekoita. Massa sakenee tässä vaiheessa. 

Lisää ripaus suolaa massan joukkoon ja lusikoi fudgemassa esimerkiksi suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan, joka kannattaa vuorata leivinpaperilla tai tuorekelmulla. Jos käytät leivinpaperia, öljyä sen pinta ennen fudgen kaatamista vuokaan.

 Tasoita pinta ja lisää vielä hyppysellinen suolaa päälle sekä suklaakoristeet. Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään mielellään seuraavaan päivään.  

Leikkaa kylmä fudge öljytyllä veitsellä sopiviksi paloiksi ja paketoi kauniisti. 

Säilytä fudge jääkaapissa. Se pehmenee helposti huoneenlämmössä.  

Lisäys 20.12.2017: Jos fudge tuntuu pehmeältä ja vaikeasti leikattavalta vielä seuraavana päivänä, niin odottele vielä yksi päivä. Fudge tekeytyy vielä helpommin leikattavaksi. Tämän reseptin kohdalla voi todellakin toivottaa makeaa joulua! 


6 kommenttia:

 1. Kuulostaapa helpolta ohjeelta! Täytyy ehdottomasti tehdä näitä joululahjaksi läheisille. Kiitos, kun jaoit tämän reseptin :)

  VastaaPoista
 2. Kuinka kauan säilyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat pääosin sokeria, joten aika hyvin säilyy. Ihan tarkkaan en osaa sanoa, mutta jääkaappisäilytyksessä ajattelisin, että ihan hyvin ainakin viikon säilyvät, ehkä jopa kaksi.

   Poista
 3. Näyttää herkulliselta :) löysin kaupasta kahdenlaista kondensoitua maitoa, toinen oli valmista "kinuskimaista" ja toinen juoksevaa. Tuleeko tähän tätä jälkimmäistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän tulee sitä karamellisoitua eli sitä kinuskimaista, paksumpaa. Sitä vaaleaa versiota voi sitten käyttää vaikka tähän reseptiin http://www.pullahiiri.com/2016/12/joulukalenteri-luukku-13-kahden-aineen.html

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...