Marmoripintainen joulukakku

Marmoripintainen joulukakku maistuu ihanasti piparkakulta. Se on koristeltu näyttäväksi helposti sokerivesikuorrutteella. Pinnan koristelussa voit käyttää omaa mielikuvitusta ja valmistaa marmoripinnan niillä väreillä ja kuvioilla, jotka parhaiten sopivat oman (joulu)juhlasi teemaan.

Muistan itse omasta lapsuudesta ja nuoruudesta, kun äitini koristeli erilaiset piirakat ja kakut juuri tällaisella helpolla, mutta näyttävällä marmorikuorrutuksella. Niinpä tämä koristelu on minulle hyvin tuttu ja kotoisa.

Kurkkaa alta resepti piparkakunmakuiseen kakkuun ja yllätä lähipiirisi tällä pehmeällä piparkakulla. Voit käyttää tämän kakun maustamiseen edellisestä luukusta löytynyttä piparkakkumaustetta

Marmoripintainen joulukakku

Kakkupohja

3 kananmunaa

2 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl piparkakkumaustetta

100 g voita

1/2 dl maitoa

Kuorrute

4 1/2 dl tomusokeria

vettä

elintarvikeväriä

Vatkaa kananmunat ja sokeri keskenään paksuksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe sekä piparkakkumauste keskenään. Mittaa kattilaan voi pieninä paloina yhdessä maidon kanssa. Kuumenna miedolla teholla niin, että voi sulaa maidon joukkoon.

Lisää vaahdon joukkoon parissa erässä vuorotellen voi-maitoseosta sekä siivilöiden jauhoseosta. Lisää viimeisenä eränä jauhoseosta. Sekoita vielä taikina lastalla tasaiseksi.

Pingota 18 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat öljyllä. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 35 minuutin ajan, tai kunnes kypsä. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Paina tikku kakkupohjaan, jos siihen ei tartu märkää taikinaa, on kakku kypsä. Jos tikkuun tarttuu märkää taikinaa, jatka paistamista noin viiden minuutin jaksoissa ja tarkista kypsyystilanne uudestaan. 

Anna kakkupohjan jäähtyä ennen kuorrutteen valmistamista.

Valmista kuorrute sekoittamalla vedestä ja tomusokerista paksu kuorrute. Mittaa tomusokeri kulhoon ja lisäile vettä ruokalusikallinen kerrallaan joukkoon. Kuorrutteen tulee olla paksuudeltaan sellaista, että se levittyy kauniin tasaiseksi pinnaksi kakun päälle, mutta ei valu liikaa reunoja pitkin. Jos kuorrute on liian löysää, lisää tomusokeri. Jos taas kuorrute on liian paksua, lisää nestettä. 

Ota eroon pari ruokalusikallista valkoista kuorrutetta, jotka värjäät valitsemillasi elintarvikeväreillä. Minä käytin punaista ja turkoosia elintarvikeväriä. Lusikoi värillinen kuorrute pieniin pakaste- tai pursotuspusseihin ja leikkaa pieni aukko pussin kulmaan.

Kumoa jäähtynyt kakku tarjoiluastialle, jotta tasaisin pinta on ylöspäin. Kaada valkoinen kuorrute kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi. Pursota värilliset kuorrutteet raitoina valkoisen pinnan päälle välittömästi. Marmoroi pinta vetämällä cocktailtikulla suoria viivoja tai erilaisia kuviointeja, jolloin kuorrutteen pinta marmoroituu. Anna kuorrutteen jähmettyä ennen kakun tarjoilua.

Vinkki! Voit käyttää kuorrutteen nesteenä myös muuta väritöntä nestettä kuin vettä. 

Tämä kakku syötiin meillä loppuun hetkessä, joten tämä on todella hyvää. Makuraati antoi tällä täydet pisteet. Vain muutama muru jäi lautaselle…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close