Joulukalenteri – Luukku 23: Gluteeniton maustekakku

Tästä kalenteriluukusta paljastui nyt gluteeniton maustekakku. Tämä kakku noudattaa aika pitkälle perinteisen arabialaisen maustekakun reseptiä, mutta gluteenittomilla raaka-aineilla valmistettuna. Gluteenittomana kakku on hieman murenevampaa kuin tavallinen maustekakku. Maku on kuitenkin todella hyvä, joten pieni mureneminen ei häiritse yhtään. 

Kurkkaa resepti alta ja leivo itsellesi tai gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle ystävällesi jouluinen gluteeniton maustekakku. 

Kaikki blogin gluteenittomat leivonnaiset löytyvät täältä. Erittyisruokavalioiden leivonnaiset löytyvät täältä. Munattomat ja maidottomat reseptit löytyvät vegaanisten reseptien kanssa täältä, joten nyt on valinnan varaa myös erityisruokavaliota noudattaville. 

Gluteeniton maustekakku

200 g voita

3 dl sokeria

3 kananmunaa

2 dl kermaa

4 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta*)

1 dl mantelijauhetta

3 rkl kaakaojauhetta

3 tl vaniljasokeria

1 tl kanelia

1/2 tl jauhettua neilikkaa

1/2 tl muskottipähkinää

1/2 tl ruokasoodaa

1/2 tl leivinjauhetta

Kuorrute

50 g voita

3 rkl kahvia

2 rkl kaakaojauhetta

noin 4 dl tomusokeria

Vatkaa kulhossa pehmeä voi ja sokeri keskenään vaaleaksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen, koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lämmitä kerma huoneenlämpöiseksi. Sekoita kaikki loput kuivat aineet keskenään. Lisää voivaahdon joukkoon vuorotellen kermaa ja kuivia aineita. Sekoita hyvin nuolijalla. 

Voitele vuoka tarkasti voilla, tarvittaessa korppujauhota gluteenittomilla korppujauholla. Kaada taikina reilun kahden litran vetoiseen vuokaan. Paista 175 asteessa noin 60 minuutin ajan, tai kunnes kakku on kypsä. Voit kokeilla kakun kypsyyttä cocktailtikulla. Paina cocktaitikku kakun sisään ja nosta pois. Jos tikkuun tarttuu märkää taikinaa, jatka paistamista vielä noin viiden minuutin ajan ja testaa uudestaan. Jos tikkuun ei tartu märkää taikinaa, niin kakku on valmis. Anna kakun jäähtyä muutaman minuutin ajan ja kumoa se tarjoilulautaselle. 

Valmista kuorrute sulattamalla voi. Sekoita voisulan joukkoon kuuma kahvi sekä kaakaojauhe. Lisäile tomusokeria vähitellen, koko ajan sekoittaen, kunnes kuorrute on sopivaa levitettäväksi kakun päälle. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Jos kuorrute jämähtää levityksen aikana, voit lämmittää sitä hieman mikrossa. Koristele gluteenittomilla strösseleillä ja muilla gluteenittomilla koristeilla. 

*) Käytin leipomiseen Semperin FinMix-gluteenitonta jauhoseosta. 

Vinkki! Jos haluat paksun kuorrutekerroksen, niin voit vaikka tuplata kuorrutteen määrän. Suosittelen, on se nimittäin niin hyvää! 

Kurkkaa joulukuulumiset myös Instagramin ja Facebookin puolelta! 

Huomenna on jo jouluaatto!  



Leivonta- ja koristelukurssien lahjakortit ovat myynnissä aattoon asti. Lahjakortti lähetetään sähköpostilla, joten vielä huomennakin ennätät sen hyvällä tuurilla saamaan. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close