maanantai 29. tammikuuta 2018

Laskiaisen banoffee-pulla
Jatketaan edellisen gluteenittoman laskiaispullareseptin jälkeen vielä laskiaistunnelmissa. Pohdin viime viikolla pullia leipoessani, mikä olisi herkullinen, hieman erilainen ja kuitenkin laskiaisen leikkimielisyyteen sopiva laskiaispullan täyte. No, nykyäänhän on tapana tuunailla ja yhdistellä erilaisia reseptejä, joten päätin tällä kertaa yhdistää laskiaispullan ja banoffeen. Voitte vaan arvata miten hyvää siitä tuli. 

Kurkkaa alta vaihekuvat banoffee-laskiaispullan täyttämiseen ja herkuttele laskiaispullalla jo nyt tammikuussa! 

Jos haluat banoffee-pullista laktoosittomia, niin valmista karamellisoitu kondensoitu maito itse tämän reseptin mukaisesti.  

Laskiaisen Banoffee-pulla


Täyte 
banaania
karamellisoitua kondensoitua maitoa
kermavaahtoa

(tomusokeria)

Leivo pullat valitsemasi reseptin mukaisesti. Leikkaa jäähtyneistä  pullista "hattu" pois. Koverra alemmasta pullasta hieman pullaa pois. Viipaloi banaani ja täytä koverrettu pulla banaanisiivuilla. Laita keskelle pullaa suuri lusikallinen kondensoitua maitoa eli kinuskia. Pursota kerma kinuskin ympärille. Nosta "pullahattu" täytteen päälle. Voit halutessasi ripotella pullan päälle vielä tomusokeria lumihunnuksi. 


Vinkki! Yhdestä banaanista riittää noin kolmeen laskiaispullaan, pullan koosta riippuen. Yhdestä purkillisesta karamellisoitua kondensoitua maitoa (397 g) riittää noin 15 pullaan. Koska tuunaus ja yhdistely on muodissa, niin kurkkaa joulutortun ja laskiaispullan yhdistelmä täältä


*****

Mikä on sinusta paras täyte laskiaispulliin? Onko se perinteisempi hillo- tai mantelimassatäyte? Vai yhdistätkö uudempia makuja perinteiseen laskiaispullaan? 

Jätä oma kommenttisi tämän reseptin kommenttilaatikkoon! 

Herkullista alkanutta viikko sinulle! 
6 kommenttia:

 1. Ai että, tätä täytynee kokeilla...

  VastaaPoista
 2. Mantelimassalla. Tänä vuonna jouduin tyytymään hilloon, kun kaupoissa massa loppunut. Enkä huomannut tätä reseptiä ajoissa��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi! Onneksi laskiaispullat ovat myös hillolla hyviä.

   Poista
 3. Oi, pidän tästä suuresti. Hienosti kirjoitettu.:)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...