Ihanan mureat ja makeat peukalokeksit/ thumbprint cookies

Nämä peukalokeksit ovat meillä aina sellainen herkku, että tarjoilulautanen tyhjenee alta aikayksikön. Keksit ovat mureita ja makeita. Ne on tehty murotaikinasta ja hillona käytin paistonkestävää mansikkamarmeladia. Nimi kekseihin tulee siitä, että hillokolo painetaan peukalolla. 

Kaiken herkun lisäksi keksit valmistuvat todella nopeasti ja helposti, joten valmsitamiseen menee alle 10 minuuttia ennen paistamista. Nämä keksit voit tehdä erinomaisesti vaikka yllätysvieraille, jos sinulla on noin 20 minuuttia aikaa. 

Katso resepti alta ja muuntele erimakuisilla hilloilla tai marmeladeilla omaan makuun sopivaksi. Meillä mansikka vie aina voiton! 

Peukalokeksit

Thumbprint cookies

200 g voita

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 1/2 dl tomusokeria

1 kananmuna

paistonkestävää hilloa tai marmeladia

Mittaa leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon kylmä pieneksi paloiteltu voi, vehnäjauhot, leivinjauhe sekä tomusokeri. Pyöräytä seos murumaiseksi. Lisää lopuksi joukkoon kananmuna ja pyöräytä vielä hetki sekaisin. Työstä taikinaa käsin niin, että saat taikinasta pallon. Jaa taikinapallo 24 osaan. Paika jokaiseen peukalolla syvä kolo ja täytä kolo hillolla tai marmeladilla. Paista keksejä 175 asteessa noin 12 minuutin ajan. 

Vinkki! Voit myös nyppiä keksitaikinan murumaiseksi käsin, jos konetta ei ole käytettävissä. 

Mikä on sinun lempipikkuleipäsi tai -keksisi? Jaa oma suosikkisi tämän reseptin kommenttilaatikossa! 

Kommentoi

  1. Kanelitytön kakkuparatiisi says:

    Ihanan näköisiä! ♥

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close