Ystävänpäivän pienet minimuffinssit

Nämä ystävänpäivän pienet minimuffinssit valmistuvat superhelposti ja maistuvat herkullisilta. Näissä on yhdistetty mokkapalojen kuorrute ja yhden kulhon suklaamuffinssit. Arvatakin saattaa, että tämä resepti on helppo. Tämän voi antaa nuorisolle ihan itsenäisesti leivottavaksi. Pakkaa nämä kauniisti pieniin sellofaanipusseihin ja ystävänpäivä lahja on valmis. 

Tämä muffinssiresepti on oma suosikkini varsinkin silloin, kun saan leivontakaverikseni lapsia. Eräs ystäväperheen lapsi on käynyt  meillä jo vuosia leipomassa. Hän on aina iloinen, kun saa viedä mukanaan herkkuja sisaruksille ja vanhemmille. Tässä reseptissä mitataan ja sekoitetaan ainekset keskenään, joten pienelläkin lapsella voi olla suuri rooli näitä muffinsseja leipoessa. Tärkeänä huomiona, että tämän reseptin muffinsseiden leipomiseen et tarvitse edes sähkövatkainta.

Jos sinulla ei ole minimuffinssipeltiä, niin voit tehdä nämä myös isommalla muffinssipellillä. Silloin määrä on vaan hieman vähäisempi ja paistoaika hieman pidempi. Muffinssien pieni koko on ihana esimerkiksi kahvipöydässä, koska nämä ovat sopivan pieniä suupaloja. Näiden lisäksi pystyy maistelemaan myös muita tarjolla olevia herkkuja, kun yksi minimuffinssi ei vielä täytä koko vatsaa. 

Kurkkaa resepti alta ja leivo nämä herkut omalle perheelle, ystäville tai vaikka ihan vaan itsellesi! 


Ystävänpäivän pienet minimuffinssit

(36 kpl minimuffinsseja)

Muffinssit

100 g voita

3 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta

2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

2 dl maitoa

Kuorrute

200 g voita

1/2 dl kaakaojauhetta

2 dl tomusokeria

3 tl vaniljasokeria

1/2 dl kahvia

1/2 dl vispikermaa

(nonparellit tai muut sokerikoristeet)

Sulata voi ja nosta se sivuun jäähtymään hetkeksi. Mittaa kulhoon kaikki pohjan kuivat aineet ja sekoita. Riko kuivien aineiden joukkoon kananmunat ja lisää maito. Lisää vielä jäähtynyt voi joukkoon ja sekoita nuolijalla tai lastalla koko massa tasaiseksi. Jaa paperiset muffinssivuoat muffinssipellin koloihin ja jaa muffinssimassa tasaisesti jokaiseen vuokaan, täyttäen noin 2/3 muffinssivuoasta. Voit tehdä nämä muffinssit kahdella paistokerralla, jolloin pärjäät oikein hyvin yhdellä minimuffinssipellillä. Paista muffinsseja noin 12-15 minuuttia 175 asteessa. Kun muffinssit ovat kypsiä, ota ne pois uunista ja anna niiden jäähtyä. 

Valmista kuorrute mittaamalla kulhoon huoneenlämpöinen voi, kaakaojauhe, tomusokeri, vaniljasokeri sekä kuuma kahvi. Vatkaa seos tasaiseksi. Lisää lopuksi kylmä vispikerma joukkoon (suoraan purkista). Vatkaa vielä kuorrute tasaiseksi. Lusikoi kuorrute pursotusterällä varustettuun pursotuspussiin ja pursota ruusukkeet kaikille muffinsseille. Koristele vielä nonparelleille tai vaikka sokerimassasta tehdyillä koristeilla. 

Säilytä valmiit muffinssit jääkaapissa, mutta ota ne huoneenlämpöön noin puolituntia ennen tarjoilua. 

Ihanaa leivontapäivää! 

Kommentoi

  1. Kanelitytön kakkuparatiisi says:

    Oi miten ihania pikkuherkkuja! ♥

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Nämä saivat kehuja kahvipöydässä sekä mausta että koosta. Mukava, kun monen sortin tarjoilupöydässä on pieniä annospaloja, niin jaksaa maistella montaa eri juttua.

      1. Lahja says:

        Teen just kohta iso veljen KAA noita😘

        1. Ihana juttu! Toivottavasti maistui 🙂

    2. Lahja says:

      Niin onkin 😍😘

  2. Moikka, eikö muffineita voi tehdä kokonaan ilman peltiä, eikö pienet paperivuoat pysy sitten itsestään kasassa? Mietin vain etten ehkä raaskisi peltiä ostaa mitä harvoin tulee käytettyä 🙂

  3. Kyllä voi tehdä, mutta siinä on usein ongelmana se, että muffinssit leviävät vuoassa. Jos peltiä ei ole käytössä, suosittelen silloin käyttämään hieman paksumpia paperisia muffinssivuokia tai sitten sisältä folioituja vuokia. Näin saa parhaimman lopputuloksen. Voit myös kokeilla laittaa pari ohuempaa paperista muffinssivuokaa päällekäin. Pelti siis tukee muffinsseja ja lopputuloksena on kauniisti kohonneet muffinssit.

  4. Minna says:

    Voiko kahvin korvata vaikka maidolla?
    Tai millä muulla?

    1. Voit varmasti korvata sen esimerkiksi kermalla tai vaikka jollain liköörillä. Voit keittää liköörin niin halutessasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close