Uunissa paistettavat vaniljadonitsit ja mehukuorrute

Tänään vietetään naistenpäivää! Halusin tehdä naistenpäivään sopivan herkkureseptin tänne blogiin. Tämä resepti on vieläpä nopea ja helppo, joten näillä donitseilla voit yllättää tänään oman perheen ihanat naiset! 

 Naistenpäivän tarkoitus on ollut kautta aikojen nostaa esille naisia ja heidän suorituksia. Naistenpäivä on kansainvälinen päivä, joten sitä juhlistetaan ympäri maailmaa. Jos haluat tutustua lisää kansainvälisen naistenpäivän sisältöön, niin lue täältä kansainvälisestä naistenpäivästä ja tämän vuoden teemasta.  

Kurkkaa alta tämä herkullinen ja suussa sulava donitsiresepti! Yllätä oma perhe tai vaikka ystäväsi näillä herkuilla. Donitsien kuorrutus sai maun ja hennon vaaleanpunaisen sävyn mehutiivisteestä. Kannattaa kokeilla tuota kuorrutetta myös muihin leivonnaisiin. 

Vaniljadonitsit mehukuorrutteella

(noin 8-10 kpl)

Donitsitaikina

2 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

1/2 tl suolaa

30 g voita

1 kananmuna

1 dl maitoa

Kuorrute

3 1/2 rkl laimentamatonta tiivistemehua*)

noin 2 1/2 dl tomusokeria

(strösseleitä, sokerikoristeita)

Sekoita kaikki donitsitaikinan kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetken aikaa. Sekoita voin joukkoon maito ja kananmuna. Lisää nesteet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.  

Lusikoi taikina pursotuspussiin ja pursota donitsitaikina donitsipellin koloihin. Paista donitseja 175 asteessa noin 10 minuutin ajan tai kunnes donitsit ovat kypsiä. Anna donitsien jäähtyä ennen kuorrutteen valmistamista ja donitsien kuorruttamista. 

Valmista kuorrute mittaamalla mehu kulhoon ja sekoittamalla sen joukkoon tomusokeria. Lisäile tomusokeria niin, että saat kuorrutteesta paksua, mutta kuitenkin levittyvää. Voit upottaa donitsien yläosan kuorrutteeseen tai pursottaa kuorrutteen donitsien päälle, niin kuin minä tein. Koristele donitsit kuorrutteen levittämisen jälkeen vielä nonparelleilla tai muilla sokerikoristeilla. 

Anna kuorrutteen jähmettyä donitsien päälle ennen tarjoilua! 

Vinkki! Minun donitsipellissäni oli vain kuuden donitsin kohdat, joten paiston donitsit kahdessa erässä. 

Vinkki! Jos kuorrute on liian paksua, lisää muutama tippa nestettä sen joukkoon. Jos taas kuorrute vaikuttaa liian löysältä lisää hieman tomusokeria. 

*)Minä käytin mehuna Mehukatti-tiivistettä.  

Ihanaa naistenpäivää kaikille lukijoille! Yllättäkää lähipiirinne naisia ihanilla yllätyksillä ja arvostakaa jokaista ihmistä ympärillänne! 



Kommentoi

  1. Kanelitytön kakkuparatiisi says:

    Herkullinen idea tehdä mehutiivisteestä tuo kuorrute! Ja ihanan näköisiä donitseja! ♥

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Oli kyllä hyvän makuinen. Makea toki, mutta hyvä ja kaunis väriltään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close