Vegaaniset vappumunkit

Vappu lähestyy ja vappumunkit ovat nyt hyvin ajankohtaisia kevätherkkuja. Täältä blogista löytyykin monenlaisia munkki- ja donitsireseptejä, mutta tällä kertaa halusin tehdä munkit vegaanisesti, jotta myös vegaanit voisivat herkutella näillä ihanilla leivonnaisilla. Tämä resepti ei vaadi mitään erikoiselintarvikkeita vaan kaikki raaka-aineet saat ihan omasta lähikaupastasi. Resepti on samalla täysin laktoositon, maidoton ja munaton, joten se sopii moneen eri ruokavalioon. Perinteinen munkkiresepti taipuu yllättävän helposti vegaaniseksi. 

Täytin osan munkeista mansikkahillolla, mutta nämä munkit voi jättää täyttämättä tai valita täytteeksi omaan makuun sopiva tahna tai hillo. Ihanan makea yllätys keskellä munkkia!

Vegaaniset vappumunkit

(noin 13-15 kpl)

Munkit

3 dl vettä

2 tl kuivahiivaa

1 dl sokeria

1/2 tl suolaa

(1-2 tl kardemummaa)

noin 8 dl vehnäjauhoja

100 g maidotonta margariinia

Öljyä paistamiseen

Päälle ja täytteeksi

sokeria

hilloa tai tahnaa

Lämmitä vesi noin +42 asteiseksi. Ripottele veden joukkoon hiiva sekä sokeri ja suola sekä halutessasi kardemumma. Sekoittele niin, että hiiva liukenee veteen. Lisäile vehnäjauhoja joukkoon ja alusta taikinasta kimmoisa. Lisää lopuksi taikinaan pehmeä margariini. Jatka alustamista niin, että saat tasaisen taikinan.

Laita taikina kulho lämpimään paikkaan ja nostata taikinaa noin puolen tunnin ajan. Pyörittele taikinasta noin 12-15 munkkipalloa ja anna taikinapallojen nousta noin puolituntia. 

Kuumenna paistoöljy 160-170 asteiseksi. Paista jokaista munkkia noin 2 minuuttia, jonka jälkeen käännä munkki ympäri ja paista samalla tavalla toinen puoli. Nosta valmis munkki öljystä talouspaperin päälle. Käytä apuna reikäkauhaa tai vaikka pientä siivilää, jotta saat ylimääräiset öljyt valutettua pois. Pyörittele hieman jäähtynyt munkki sokerissa ja halutessasi täytä munkki hillolla. 

Kurkkaa tarkemmat ohjeet munkkien paistamiseen täältä

Meillä rakastetaan kardemummaa ja niinpä laitoin itse myös näihin munkkeihin runsaasti kardemummaa. Kardemumman ystävien kannattaa lisäillä tuo pari teelusikallista kardemummaa taikinaan. Jos taas et pidä kardemummasta, niin voit jättää sen vaikka kokonaan pois. 

Muut vappureseptit löydät täältä

Erilaiset vegaaniset reseptit löydät täältä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close