Makea raparperipaistos eli rhubarb crumble

Tämä makea raparperipaistos on kesän ihana jälkiruoka tai vaikka aurinkoisen päivän herkullinen välipala. Tässä maistuu kirpeä raparperi sekä makea kauramuru. Ulkonäkö ei tee tälle herkulle oikeutta, mutta maku on mitä parhain. 

Raparperipaistos on halpa ja helppo leivonnainen. Se valmistuu nopeasti ja on heti paistamisen jälkeen tarjottavissa. Raparperipaistos maistuu myös jäähtyneenä, mutta minun mielestäni tämä on ihan parhaimmillaan siinä vaiheessa, kun jäätelö sulaa mukavasti kastikkeeksi raparperipaistoksen päälle. 

Kurkkaa resepti alta ja valmista tämä herkku vaikka heti tänään, hieman pilvisempänä kesäpäivänä. 

Raparperipaistos

Täyte

300 g raparperia

3 rkl fariinisokeria

3/4 dl sokeria

Murukerros

50 g voita

1 1/2 dl isoja kaurahiutaleita

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl sokeria

2 rkl fariinisokeria

Huutele raparperit ja pilko ne pieneksi. Laita raparperit kulhoon ja sekoita joukkoon fariinisokeri sekä sokeri. Kaada seos pieneen piirakka- tai paistovuokaan. 

Valmista päälle murukerros nyppimällä huoneenlämpöinen voi, kaurahiutaleet, sokeri, fariinisokeri sekä vehnäjauhot kulhossa muromaiseksi seokseksi. Kaada seos parpaperien päälle ja paista paistosta 175 asteessa noin 30 minuuttia. 

Tarjoile raparperipaistos vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa lämpimänä tai hieman jäähtyneenä. 

Vinkki! Käyttämäni vuoka on noin 20 cm x 10 cm. 

Kurkkaa myös nämä muruherkut blogista: 

Kommentoi

  1. Aikku says:

    Kiitti tästä ohjeesta.Meillä näyttää tuota raparperia olevan ihan älyttömästi.Mitähän niille tekis,että voisko mehustaa kun pakkasesta ei tule niitä niin paljoa käytettyä talvisin.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hienoa! Voisihan raparperista tosiaan tehdä raparperimehua tai -siirappia. Tee piirakoita ja laita pakastimeen. On sitten valmiina talvella, kun tekee makeaa mieli.

  2. Nimetön says:

    Ihan loistavaa, että löysin tämän ohjeen pitkällisen etsimisen jälkeen! Olen joskus vuosia sitten tehnyt tämäntyyyppisellä ohjeella, sen nimi silloin oli maailman paras raparperipiirakka! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiva juttu, että resepti innosti sinut leipomaan! Mahtava, jos toi vuosien takaisia muistoja mieleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close