Omenainen Sharlotka ja muut blogin omenaherkut

Sharlotkan historia vie rajan yli Venäjälle. Sharlotka valmistetaan  omenasta ja sokerikakkupohjaa muistuttavasta kakkutaikinasta. Tähän herkkuun onkin hyvä käyttää kaikki puutarhan juuri nyt kypsyvät omenat. Kakkupohja maustetaan vaniljalla ja omenat kanelilla. Voit käyttää vaniljana vaniljauutetta tai vaniljasokeria. Kakkupalan voi herkutella löysän vaniljaisen kermavaahdon, vaniljajäätelön tai vaikka vaniljakastikkeen kanssa. Kaikki nämä sopivat erinomaisesti tämän kakun kanssa. 

Jos ihmettelet, että reseptiin ei tule leivinjauhetta, niin syy on se, että sitä ei tarvita, kun sokeri-kananmunavaahdon vatkaa todella hyvin. Kakku on ilmava ja kevyt myös ilman leivinjauhetta. Koristele kakku tomusokerihunnulla ja tarjoile tuoreeltaan. Kurkkaa resepti alta!  

Omenainen Sharlotka

800 g omenoita

2 tl kanelia

5 kananmunaa

2 1/2 dl sokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja

3 tl vaniljasokeri (tai 1 tl vaniljauutetta)

(tomusokeria)

Kuori omenat ja poista niistä siemenkota omenan keskeltä esimerkiksi omenaporalla tai leikkaamalla veitsellä. Pilko omenat lohkoiksi tai siivuiksi. Voitele 26 cm irtopohjavuoan reunat öljyllä ja pingota pohjalle leivinpaperi (pohjan ja reunan väliin). Levitä omenapalat vuoan pohjalle ja ripottele omenoiden päälle kanelia. 

Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja vaniljasokeri keskenään ja siivilöi jauhot vaahdon joukkoon. Nostele jauhot varovasti vaahdon joukkoon. Kaada kakkutaikina omenoiden päälle. 

Paista 175 asteessa noin 45-50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla, painamalla tikun keskelle kakkua. Nosta tikku ylös ja katso jääkö siihen märkää taikinaa. Jos tikkuun jää märkää taikinaa, paista kakkua noin viisi minuuttia ja tarkista tilanne uudestaan. Kakku on valmis, kun tikkuun ei jää märkää taikinaa. Nosta kakku jäähtymään. Kumoa jäähtynyt kakku tarjoiluastialle niin, että omenapinta jää kakun yläpinnaksi. 

Tarjoile kakku kermavaahdon, jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa!

Tässä alla vielä muutama vaihekuva

*****

Tässä alla on vielä muutama muu herkullinen omenaresepti, jotka löytyvät täältä blogista. 

Klikkaamalla alla olevia kuvia pääset suoraan reseptiin

Jos sinulla on ylimääräisiä omenoita tai kaipaat omenoita omaan keittiöösi, niin täällä voit kysellä omenoiden perään tai löytää omenille syöjiä. Myös monien eri kaupunkien ja kaupunginosien Facebookryhmissä voi kysellä tai tarjota omenoita. Lenkin varrella olen nähnyt pihoilla ”saa ottaa”-lappuja, jolloin omenat saa helposti ihan oman kodin läheltä. 

Kommentoi

  1. World of Animals, Inc says:

    This pastry looks absolutely delicious! I would love to try and make something like this some time soon! Thanks for the share, hope you have a fantastic weekend. Keep up the posts.

    World of Animals

  2. Milla says:

    Kiitos 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close