Pienet uunissa paistetut omenajuustokakut

Tänä syksynä on netin leivontakeskusteluissa noussut suosikiksi ja suureksi puheenaiheeksi uuniomenajuustokakut. En yhtään ihmettele, sillä onhan omenajuustokakku vaan niin hyvää!

 Juustokakut tulee paistaa miedolla lämmöllä ja mielellään vielä vesihauteessa. Niiden paistaminen ja jäähtyminen kestää aika kauan, joten uunissa paistettavat juustokakut kannattaa valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä tai vaikka paria päivää aikaisemmin. Uunijuustokakku kannattaa jäähdyttää kunnolla ennen tarjoilua, koska myös sen koostumus on tällöin miellyttävämpi. Koska minä halusin taas tehdä jotain nopeaa ja helppoa omenoista, valmistin nämä minikokoiset uunissa paistettavat omenajuustokakut. Reseptin minijuustokakkuihin löydät tästä alta. Näissä juustokakuissa maistuu niin ihanasti syksyn sato – joka on nyt ihan parhaimmillaan! 

Tein juustokakkujen päälle uuden kokeiluni eli omenakinuskin. Tällä kertaa omenat eivät käyneet uunissa vaan pehmensin ne kattilassa kanelin, sokerin ja kerman kanssa. Niistä valmistui hyvin herkullinen omenakinuski, joka antaa täydellisen syysmaun näille kinuskisille omenajuustokakuille. 

Kurkkaa alta resepti ja ota satokauden herkut käyttöön! Jos haluat löytää muista blogin herkullisia omenaleivonnaisia, niin kurkkaa niitä täältä ja täältä. Voit myös hakea oikeasta yläkulmasta löytyvällä hakutoiminnolla. 

Uunissa paistetut omenajuustokakut

(12 kpl)

Pohja 

150 g digestive-keksejä

1/2 tl kanelia

25 g voita

1 rkl öljyä

Täyte

350 g maustamatonta tuorejuustoa*)

1 dl fariinisokeria

2 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

Omenakinuski

2 (n. 300 g) keskikokoista omenaa

2 rkl voita

1 tl kanelia

3/4 dl sokeria

1/2 dl kermaa

Valmista pohja murskaamalla digestive-keksit ja sekoittamalla keksimurskan joukkoon kanelia. Voit murskata keksit hienoksi muruksi joko leikkuuterällisellä monitoimikoneella tai pakastepussissa kaulimalla ne pieneksi muruksi. Sulata voi ja sekoita voisulan joukkoon öljy. Lisää rasva keksimurskan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. 

Laita muffinssipellin koloihin paperiset muffinssivuoat ja jaa keksimuru tasaisesti jokaiseen 12 muffinssivuokaan. Paina käsin tai lasin pohjalla murukerros tasaiseksi. 

Valmista täyte mittaamalla maustamaton tuorejuusto, fariinisokeri ja vaniljasokeri kulhoon. Vatkaa seos tasaiseksi täytemassaksi. Lisää joukkoon kananmunat ja vatkaa seos vielä niin, että kananmunat sekoittuvat tasaisesti täytteen joukkoon. Jaa täyte 12 muffinssivuokaan keksimurupohjan päälle. Paista muffinsseja 150 asteessa noin 20 minuutin ajan. Täyte saa olla pois otettaessa vielä hieman hyllyvää. 

Valmista omenoista omenakinuski kakkujen päälle. Huuhtele omenat ja poista niistä siemenkodat. Pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Mittaa kattilaan voi. Tähän tarkoitukseen toimii parhaiten pinnoitettu teflon-kattila. Kun voi on sulanut, lisää joukkoon omenat. Paista omenoita noin minuutin ajan ja lisää joukkoon kaneli ja sokeri. Jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää lopuksi kerma ja anna seoksen kiehua vielä hetki, niin että kinuski muuttuu hieman paksummaksi. Sekoittele välillä, mutta varo, ettet murskaa omenoita.



Kun omenakinuski on valmis, lusikoi se juustokakkujen päälle. Tarjoile juustokakut huoneenlämpöisinä esimerkiksi vaniljasokerilla makeutetun kermavaahdon kanssa. Säilytä juustokakut kylmässä, mutta muista nostaa ne hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen tarjoilua!  

*) Minä käytin laktoositonta Philadelphia-tuorejuustoa. Minun makuuni Philadelphia on hyvin pehmoinen ja kermainen tuorejuusto. 



Mistä omenaherkusta sinä pidät eniten? Syötkö omenan mielellään sellaisenaan vai leivotko sadosta jotain herkullista? 

Voit jättää omat omenaideasi tämän reseptin alapuolelle kommenttiosioon tai vaikka sähköpostilla minulle [email protected].

Kurkkaa syyssadon herkulliset leivontareseptit täältä

Kommentoi

  1. Kanelitytön kakkuparatiisi says:

    Vau! Toi omenakinuski on kyllä ihan huikee keksintö, se on varmasti täydellistä ♥ Ja muutenkin nää sekä näyttää että kuulostaa aivan ihanilta! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Minäkin olin innoissani, kun tuon keksin! On muuten hyvää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close