Syntisen hyvät suklaamuffinssit

Oi, nämä muffinssit. Nämä ovat herkkua, joiden takia voisin tehdä pidemmänkin reissun saadakseni näitä. Onneksi nyt ei tarvitse kuin mennä keittiöön ja leipoa, sillä resepti näihin löytyy tästä postauksesta. Makuraadilta nämä saivat arvosanaksi 6/5, joten sekin kertonee, että tätä reseptiä kannattaa kokeilla ja reseptistä kannattaa kertoa myös kavereille. Uskoisin näiden menevän kaupaksi myös erilaisissa myyjäisissä tai juhlapöydissä.

Nämä eivät sisällä mitään muuta kuin tavallisia – aitoja ja oikeita – raaka-aineita. Näiden takia ei tarvitse etsiä erikoistuotteita tai mitään sen kummempaa kuin mitä tavallisista kaupoista löytyy. Suklaana voit käyttää omaa lempisuklaata, jolloin resepti on vieläkin henkilökohtaisempi. Minä käytin maitosuklaahippuja, mutta rouhittu suklaalevy ajaa aivan saman asian. 

Nämä ovat muuten myös siitä hyviä, että et tarvitse taikinan valmistamiseen muuta kuin kulhon, mitat sekä sekoitusvälineen. Paistamiseen suosittelen muffinssipeltiä sekä -vuokia, mutta myös vahvoilla muffinssivuoilla pärjäät myös oikein hyvin. 

Katso resepti, leivo ja kerro oma mielipiteesi! Lukisin mielelläni, mitä sinä ja mahdollisesti muut herkuttelijat näistä pitivät! 

Syntisen hyvät suklaamuffinssit

(12-14 kpl)

4 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

1/2 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

1/3 tl suolaa

2 kananmunaa

2 dl kermaa

100 g kermaviiliä

1 dl ruokaöljyä

2 dl suklaarouhetta tai -hippuja

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa, suklaata lukuunottamatta. Lisää joukkoon kananmunat, kerma, kermaviili, ruokaöljy. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää joukkoon rouhittu suklaa tai suklaahiput ja nostele ne lastalla sekaisin. Jaa taikina muffinssipellin koloissa oleviin paperisiin muffinssivuokiin. Taikinalla tulee noin 12-14 muffinssia, riippuen muffinssivuokien koosta. 

Paista muffinsseja ensin 200 asteessa noin viiden minuutin ajan ja laske sen jälkeen lämpötilaa 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 10-15 minuutin ajan. Tarkista kypsyys puisella cocktailtikulla. Muffinssit ovat kypsiä, kun muffinssin keskelle työnnettyyn tikkuun ei jää märkää taikinaa kiinni. Vahdi muffinssien kypsymistä paiston aikana, ettet ylipaista niitä. 

Vinkki! Voit lisätä taikinaan ensin noin 3/4 suklaasta ja ripotella loput suklaat muffinssien päälle ennen paistamista. Näin suklaat jäävät kauniisti näkyviin, eikä kaikki suklaat ole vain valmiiden muffinssien sisällä. 

Vinkki! Säilytä nämä muffinssit esimerkiksi pakastepussissa tai kannellisessa rasiassa. Nämä vain paranevat odotellessaan seuraavaan päivään! 

Aina, kun puhutaan suklaamuffinsseista, vie ajatukseni minut vuoteen 1996, jolloin asuin kesän Amerikassa. Asuintalon lähikaupassa oli myynnissä mitä parhaimpia suklaahippumuffinsseja, joita kävin osatamassa ja joita ihailin ihan silmillänikin useasti. Nuo hetket taisivatkin olla ensikoketukseni näihin herkkuihin. Toki olimme kotonakin varmasti tehneet muffinsseja, mutta ei meillä ollut muffinssipeltejä, vaan muffinssit levisivät paistossa, joten ainakaan ulkonäkö ei ollut samanlainen. Myöskään kaupat tai kahvilat eivät myyneet Suomessa silloin samaan tapaan suuria amerikkalaisia muffinsseja, kun mitä nykyään on tarjolla. Amerikassa muffinssitkin olivat jo silloin huomattavasti kookkaampia ja kauniimpia! 

Muistathan jättää kommenttisi, kun kokeilet tätä reseptiä! Innolla jään odottamaan teidän lukijoiden mielipiteitä reseptistä! 

Kommentoi

  1. Kanelitytön kakkuparatiisi says:

    Juurikin niistä aidoista ja tavallisista raaka-aineista ne parhaat leivonnaiset syntyykin 🙂 Ihan mielettömän herkullisen ja houkuttelevan näköisiä! ♥

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Tavallisilla raaka-aineilla herkulliseen lopputulokseen 🙂 Näin juuri, aina ei tarvitse kikkailla!

  2. Nimetön says:

    Olivat mahdottoman hyviä ja helppoja tehdä .Kiitos ohjeesta.
    T:Tytti

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Oi, ihanaa! Kiva, kun jätit tänne kommentin!

  3. Saara says:

    Hei, kerrankin tuli kauniisti kohoavia muffinsseja. Lisäsimme vajaan desin jauhoja, koska taikina tuntui liian löysältä. Maku oli hyvä.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Löysästä taikinasta tulee usein juuri ne mehevät muffinssit 🙂 Hyvä, että maistui myös jauhoja lisäämällä.

  4. Nimetön says:

    Tämä kuulostaa kovin samantyyppiseltä reseptiltä kuin amerikkalainen suklaakakkusi, tuleeko näistä samalla tavalla meheviä ja kosteita etenkin päivän seistyään? Yleensä muffinssit jäävät helposti kuiviksi. Mulla on silikonisia muffinssivuokia, vaikuttaakohan niiden käyttö jotenkin paistoaikaan? Joka tapauksessa pakko laittaa nämä kokeiluun! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hyvin havaittu 🙂 Tämä on hyvin saman tyyppinen kuin tuo kakkuresepti. Ehkä juuri sen vuoksi, että se on minun suosikki suklaakakkuni. Silikonivuoat on aina oma juttunsa. Niissä paistoajat voivat vaihdella. Suosittelen vahtimaan paiston aikana ja kokeilemaan "tikkutestillä" kypsyyttä. Nämä vain paranevat odotellessaan seuraavaan päivään. Suosittelen kokeilemaan!

  5. Unknown says:

    Mulla ei löytynyt kaapista kaikkea tarvittavaa. Korvasin kermaviilin ja kerman siis soijajugurtilla ja mantelimaidolla, sekä tein gluteenittomana nämä. Onnistui silti 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mahtava lukea, että myös näillä tuotteilla onnistuu! Näin saa nämä herkut sopimaan myös gluteenittomaan ruokavalioon.

  6. Laitoin koko purkin kermaviiliä. Jännä nähdä mitä tulee. Taikina maistui tosi hyvältä. Näitä tarjoillaan tyttären 10v synttäreillä huomenna.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Varmasti tulee hyvä noinkin!

  7. Katri says:

    Mauton ja kumipallomainen.

    1. Hei! Voin kuinka harmi. Mikäköhän tuossa on voinut mennä vikaan? Ei näiden pitäisi olla mauttomia eikä ”kumipallomaisia”. Päinvastoin, nämä pitäisi olla meheviä ja maukkaita. Kuten tuolla yllä kirjoitin, nämä sain todella hyvät arvostelut makuraadilta. Korvasitko jonkin raaka-aineen kenties jollakin muulla kuin mitä ainesosalistassa sanotaan? Huomasithan muuten, että taikinaa ei vatkata, vaan se vain sekoitetaan? Käytithän leivonnassa kaakaojauhetta, etkä kaakaojuomajauhetta? Nämä nyt ensimmäisenä tulee mieleen asioina, jotka voivat vaikuttaa makuun ja lopputulokseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close