Mansikkainen marenkikakku Roosa nauha-päivän kunniaksi

Tiesitko, että tänään (12.10.2018) vietetään Roosa nauha-päivää? 

Olen tässä viime vuosina suunnitellut pinkin reseptin aina Roosa nauha-päivän kunniaksi. Tänään järjestetään pinkkejä tapahtumia ympäri Suomen. Olen nähnyt jo monta pinkkiä tapahtumaa tälle päivälle omalla lähiseuduilla. Näillä tapahtumilla tuodaan esiin rintasyöpätietoutta ja kerätään varoja syöpätutkimusta varten. Eilen silmiini osui Facebookissa teksti ”Älä jaa sydämiä, vaan jaa tietoa!”. Tämä tiedon jakaminen onkin todellakin tärkeää, koska mitä aikaisemmin rintasyöpä huomataan, sitä paremmin se on yleensä hoidettavissa. Niinpä minäkin kehoitan katsomaan ohjeet rintojen tutkimiseen Ylen sivuilta

Tänä päivänä löydät blogista reseptin tähän herkulliseen mansikkaiseen pinkkiin pavlovaan. Samalla, kun kurkkaat tämän reseptin, niin kurkkaa myös Roosa nauha-kampanjan nettisivut

Roosa pavlova

Roosa nauha-päivän marenkikakku

Marenki

3 valkuaista

1 dl sokeria

1/2 dl tomusokeria

1 tl perunajauhoja

(elintarvikeväriä)

Täyte

3 keltuaista

2 dl maitoa

1 dl sokeria

1 vaniljatanko

2 liivatelehteä

4 dl vispikermaa

250 g tuoreita mansikoita

(suklaata koristeisiin)

Erottele valkuaiset keltuaisista ja laita valkuaiset vatkauskulhoon. Ole tarkka, ettei keltuista pääse valkuaisten joukkoon. Laita kone päälle ja lisää sokeri vähitellen joukkoon. Vatkaa seos vahvaksi vaahdoksi. Sekoita tomusokeri ja perunajauho keskenään ja siivilöi seos vaahdon joukkoon, kääntele lastalla sekaisin ja lisää elintarvikeväri joukkoon. Lusikoi pinkki marenki uunipellille leivinpaperin päälle ja muotoile lusikoilla keskelle kuoppa ja nosta reunat lusikoilla korkealle. 

Paista 120 asteessa noin 1 1/2 tunnin ajan. Laita sen jälkeen uuni pois päältä ja jätä uunin luukku hieman raolleen. Jos marenki ottaa väriä paiston aikana, voit laittaa marengin päälle leivinpaperin. Anna marengin jäähtyä uunissa. 

Valmista täyte mittaamalla kattilaan keltuaiset, maito ja sokeri. Leikkaa vaniljatanko pitkittäin puoliksi ja vedä veitsellä siemenet tangon keskeltä. Lisää sekä vaniljasiemenet sekä puolikkaat tangot kattilaan. Laita liivatteet likoon kylmään veteen noin viiden minuutin ajaksi. Kuumenna vaniljaseosta niin, että se sakenee. Nosta vaniljaseoksesta pois vaniljatangon palat ja lisää kuuman seoksen joukkoon ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita ja anna seoksen jäähtyä. 

Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon jäähtynyt vaniljakiisseli. Anna vaniljavaahdon jäähtyä hetken aikaa jääkaapissa. Siivuta reilut puolet mansikoista. Lisää marengin pohjalle hieman mansikkahilloa. Lusikoi päälle kerros vaniljavaahtoa ja mansikan siivuja. Tee vielä toinen samanlainen kerros ja lisää lopuksi mansikan siivujen päälle vaniljavaahtoa. 

Sulata pari palaa valkosuklaata ja maitosuklaata ja koristele kakku suklaalla. Pilko kakun päälle vielä mansikoita. Marenkikakku on parhaimmillaan samana päivä herkuteltuna. 

Vinkki! Jos haluat saada marenkiin mansikkaista makua, niin voit käyttää myös mansikkaista makutomusokeria tavallisen tomusokerin sijaan.

Laita sinäkin oma kortesi pinkkiin kekoon! 

Viedään Roosa nauha-päivän sanomaa ja tärkeää tietoa eteenpäin sekä tuetaan syöpätutkimusta ostamalla kauppareissulla Anna Puun suunnittelema tämän vuoden roosa nauha tai lahjoittamalla nestissä Roosa nauha-keräykseen rahaa!

Kommentoi

  1. Led kasvivalaisin says:

    Ihanan näköinen kaakku, pitää huomenna tehdä itsekkin.

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Toivottavasti maistuu. Marenkikakku kannattaa aina syödä nopeasti pois, koska marenki vettyy aika nopeasti täytteen kosteudesta.

  2. Nimetön says:

    Ostin roosa nauha tuotteita ja osallistui pukeudu pinkkiin päivään.
    Leipomaan kerkiän huommenna ja kakku menee testiin.
    T:Tytti

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Mahtavaa, että olet ottanut osaa tähän tärkeään päivään <3 Arvostan!

  3. Kaura says:

    Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    1. Kaura says:

      Kaunis kakku. <3 Tärkeä päivä, ja erittäin tärkeä asia tämä, Roosa-nauhan aion hankkia.

    2. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos! Olen samaa mieltä, että kyseessä on hyvin tärkeä päivä. Roosa nauhan hankintaa kannatan ehdottomasti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close