Isänpäivän helppo suklaakakku

Nyt on aika suunnitella isänpäivän herkut, kortit ja itsetehdyt paketit. Tämän vuoden isänpäivää varten suunnittelin herkullisen suklaakakun, joka ei tarvitse täytteitä tai kostutusta. Kakku maistuu sellaisenaan todella herkulliselta. 

Lisäksi isänpäivän helppo suklaakakku valmistuu nopeasti. Toki kakun jäähtymiselle pitää varata hieman aikaa. Kakkupohjan paistamisen ja kuorruttamisen välissä voi vaikka askarrella isälle kivan kortin. Makean kortti-idean isänäiväkorttia varten löydät täältä

Tässä suklaakakussa sekä kakkupohja että kuorrute sisältävät herkullista suklaata. Suklaa maistuukin kakussa jokaisella suupalalla. Käytin koristeluun vielä runsaasti erilaisia suklaakarkkeja ja suklaakeksejä. Voit koristella kakun ihan niin runsaasti kuin itse haluat. Toki voit halutessasi jättää koristeet vähemmällekin ja vaikka kirjoittaa onnittelutekstin kakun päälle sulatetulla valkosuklaalla. 

Kakun kuorrutteena toimii monipuolinen suklaaganache. Suklaaganachen monista käyttöominaisuuksista löydät lisätietoja täältä. Sen verran kerron jo tässä vaiheessa, että voit tehdä ganachella myös makeita suklaatryffeleitä tai käyttää sitä jälkiruokien kastikkeena, kerman ja suklaan määrästä riippuen. 

Isänpäivän helppo suklaakakku

Pohja

5 kananmunaa

2 1/2 dl sokeria

200 g voita

200 g maitosuklaata

2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

Suklaa ganache – kuorrute

150 g (noin 1 1/2 dl) kermaa

150 g tummaa suklaata

(suklaakarkkeja ja -keksejä)

Vatkaa kananmunat ja sokeri keskenään paksuksi vaahdoksi. Kun kananmunat ovat vatkautumassa, niin mittaa voi kattilaa yhdessä suklaan kanssa. Kuumenna keskiteholla niin, että suklaa ja voi sulaa. Lisää vaahdon joukkoon hieman jäähtynyt suklaa-voiseos. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne edellisten joukkoon. Nostele taikina sekaisin. 

Pingota noin 26 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Laita leivinpaperi irtopohvavuoan pohjan päälle. Paina reunus paikoilleen ja leivinpaperi pingottuu reunan ja pohjan väliin. Voitele vuoan reuna hyvin ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkupohjaa 175 asteessa noin 45 minuutin ajan. Kokeile kakkupohjan kypsyyttä puisella cocktailtikulla. Jos tikkuun ei jää märkää taikinaa, on kakkupohja kypsä. Jos tikkuun jää märkää taikinaa, niin jatka paistamista viiden minuutin jaksoissa aina välillä kypsyyttä testaten, kunnes tikkuun ei jää märkää taikinaa. Anna kypsän pohjan jäähtyä. 

Kumoa jäähtynyt kakkupohja ritilälle tai suoraan tarjoilulautaselle. Valmista kuorrute kuumentamalla kuorrutteen kerma kattilassa lähes kiehuvaksi. Pilko suklaa kulhoon ja kaada kuuma kerma suklaan päälle. Anna suklaan sulaa hetki ja sekoita lusikalla. Jos suklaa ei sula kokonaan, niin voit kuumentaa suklaaseosta vähän kerrallaan mikrossa.

Kaada suklaakuorrute kakun päälle ja levitä veitsellä. Anna kuorrutteen valua hieman reunoille ja pyöräytä veitsellä ympäri, jotta saat mahdollisimman tasaisen pinnan koko kakkuun. Jos kakku on suoraan tarjoiluastialla, niin siisti aluslautanen ylimääräisestä suklaasta. Jos taas kakku ritilän päällä, niin nosta kakku hetkeksi jääkaappiin. Siirrä noin puolentunnin kuluttua kakku tarjoiluastialle. Koristele kakku suklaakoristein, haluamallasi tavalla. 

Kommentoi

  1. mustakissa says:

    Kiitos, tämä ratkaisikin mietteet, millainen isänpäiväkakku pöydästä tänä vuonna löytyy:)

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihana juttu! Tämä on hyvin herkullista ja kuitenkin helppo tehdä. Tämä suklaakakku säilyy myös aika hyvin huoneenlämmössä. Toki pidemmiksi ajoiksi kannattaa laittaa jääkaappiin säilöön.

  2. Leena-muori says:

    Tosi ihanaa kakkua! Tämä on varma valinta aina, jos ei muuta keksi. Kiitos ohjeesta! ��

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihana lukea kommenttisi, että tämä resepti on jäänyt sinulle käyttöön. Tämä on helppoa ja hyvää!

  3. Sundaysunday says:

    Hei, taas vakiokysymykseni eli miten pakastus? Ajattelin jos leipoisi pohjan etukäteen pakkaseen ja kuorruttaisi sulatuksen jälkeen juhlia varten. Luuletko että onnistuisi?

    1. Luulen, että pakastaminen onnistuu oikein hyvin tämän kakun osalta. Juuri noin kuten sanoit, eli sulatus ja sen jälkeen kuorrute päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close