Joulukalenteri – Luukku 16: Joulupöydän jälkiruoka – Vihreä kuula-pannacotta

Jouluaaton jälkiruokaresepti tuli toiveena teiltä lukijoilta Facebook-ryhmän puolella. Pannacotta on herkullinen, mutta kuitenkin lempeän makuinen jälkiruoka tuhdin jouluruoan päälle. Tällä kertaa halusin pannacottaan jouluista makua ja väriä – tällä kertaa vihreistä kuulista. 

Miltä kuulostaakaan vaniljainen pannacotta virheä kuula-kerroksella?

 Vihreät kuulat ovat nousseet monen perheen joulusuosikeiksi ja niitä on käytetty joululeivonnassa monella eri tapaa. Täältä blogistani löydätkin joulutortut vihreillä kuulilla. Tuo resepti on viime vuodelta. Vihreitä kuulia voi erinomaisesti käyttää täytekakuissa, piirakoissa ja monessa muussa leivonnassa. Vihreät kuulat antavat makeaa päärynäistä makua leivokseen sekä toki myös kaunista väriä. 

Pannacotta vihreäkuula-kiilteellä

(noin 4-6 annosta)

Pannacotta

6 dl maitoa

2 dl kermaa

1 dl sokeria

1 tl vaniljatahnaa

5 liivatelehteä

Kiille

5 vihreää kuulaa

1/2 dl vettä

(vihreää elintarvikeväriä)

Mittaa maito, kerma, sokeri ja vaniljatahna kattilaan. Laita liivatteet likoon kylmään veteen noin viiden minuutin ajaksi. Kuumenna kattilassa olevaa seosta kiehuvaksi, koko ajan sekoittaen. Kun seos kiehuu, ota kattila pois liedeltä. Ota liivatelehdet pois vedestä ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Lisää liivatelehdet maitoseoksen joukkoon ja sekoita hyvin. Kun liivatteet ovat sulaneet, kaada seos annosmaljoihin ja nosta jääkaappiin hyytymään. 

Valmista kiille hyytyneiden pannacottien päälle. Pilko vihreät kuulat pieniksi paloiksi. Mittaa vesi ja vihreä kuula-muru pieneen kattilaan. Kuumenna seosta sekoitellen, niin että kuulat sulavat tasaiseksi. Lisää halutessasi hieman vihreää elintarvikeväriä joukkoon. Lusikoi lämmin kiille kerros annoksen päälle, yksi kerrallaan. Pyöräytä annosta niin, että kiille levittyy tasaisesti annoksen päälle. Tee näin kaikille annoksille. 

Koristele halutessasi rosmariinin oksilla ja punaisilla marjoilla tai marjakoristeilla. 

*****

Olethan katsonut aikaisemmat tämän vuoden joulukalenterin jo tähän mennessä avatut luukut? 

Jos et, niin avautuneet joulukalenterin luukut löydät täältä

Pysy mukana myös Facebookissa ja Instagramissa!  

Kommentoi

  1. Unknown says:

    Voiko vaniljatahnan korvata muulla vaniljalla?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Voit varmasti käyttää vaikka aitoa vaniljatankoa, jonka puolitat pystysuunnassa ja raavit simenet pois. Laita siemenet ja tangon palaset kiehumaan kattilaan. Kun seos on kiehunut, ota tangon palaset pois. Näin saat hyvän vaniljaisen mauan pannacottaan.

  2. Nimetön says:

    Hei! Voiko tämän tehdä 2 päivää ennen tarjoilua?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hei, Voit varmasti tehdä. Suojaa vaan hyvin ja pidä kylmässä.

  3. Saara says:

    Voiko liivatteita laittaa suoraan maitoseokseen? Olen tottunut lisäämään ne pieneen määrään nestettä

    1. Hei! Tässä tosiaan liivatteet sulatetaan tuohon kuumaan nesteeseen. Nesteen määrä on vaan suurempi, kun tässä hyydytetään vaahdottamatonta nestettä. Erilaisissa mousseissa sulatetaan sitten pienempään määrään.

  4. Vilma says:

    Hei, mitä maitoa ja kermaa tähän kannattaa käyttää?:)

    1. Kannattaa valita mahdollisimman rasvaisia versioita eli kuohu- tai vispikermaa ja vähintäänkin kevytmaitoa, mielellään täysmaitoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close