perjantai 21. joulukuuta 2018

Joulukalenteri - Luukku 21: Piparkakut vohveliraudalla
Piparkakut vohveliraudalla - Pitihän sitä leikitellä näin joulun kunniaksi hieman piparkakkutaikinalla. Siivoilin nimittäin kaappeja tuossa jonkin aikaa sitten ja siirsin kaksi perinteisempää vohvelirautaa hieman peremmälle kaappiin. Meillä paistetaan todella harvoin vohveleita näillä perinteisillä raudoilla, mutta raudat olivat kuitenkin paraatipaikalla. No, tietysti heti samana iltana tuli mieleen kokeilla piparkakkujen paistamista vohveliraudalla, samalla kun pohdin muutamiin kalenteriluukkuihin sisältöjä. 

Seuraavana aamuna tuumasta toimeen ja hyviähän niistä tuli. Nyt ei enää tarvitse välttämättä uunia pipareiden paistamiseen, vaan saa paistettua piparkakut myös vohveliraudalla. Lisäksi vohveliraudalla saa piparkakkuihin kivan kuvion tuosta vohveliraudan kuvioinnista.

Näistä ei uskoisi päällisinpuolin, että ovat piparkakkuja vaan vaikuttavat enemmän juurikin vohveleita. Kuitenkin jäähdyttyään ovat ihanan rapeita ja paksuja piparkakkuja. Näitä voisi tehdä yhdellä raudalla useita samalla kertaa. Minä halusin kaikkiin piparkakkuihin tuon keskikuvioinnin. Ilman sitä, näitä olisi saanut varmasti mahdutettua ainakin kolme piparkakkua yhdelle raudalle samalla kertaa. 

Suosittelen kokeilemaan vohvelirautaa eri tavoin, jos haluat hieman leikitellä taikinoilla ja mauilla. Olen törmännyt netissä aikaisemmin pullataikinan ja voitaikinan paistamiseen vohveliraudalla. Nyt tuli testattua tuo piparkakkutaikina. Kurkkaa alta kuvalliset ohjeet. 

Piparkakut vohveliraudalla


 Tarvikkeet
vohvelirauta
piparkakkutaikinaa
Leikkaa piparkakkutaikina noin 3 cm x 3cm paloiksi. Voit muotoilla kulmia pyöreämmäksi, jotta valmis piparkakku leviää hieman kukan muotoon. 
Laita piparkakkutaikinat kuumalle vohvelipannulle ja paina kansi kiinni. Paista piparkakut kypsiksi. 

Minä paistoin vohveliraudan keskimmäisellä teholla piparkakkuja noin 90 sekunnin ajan. Paistoaika voi vaihdella paistotehon ja raudan mukaisesti.
Ota valmiiksi paistuneet piparkakut varovasti pois raudalta ja anna niiden jäähtyä tasaisella alustalla. Paista kaikki piparkakut samaan tapaan. 

Jäähtymisen jälkeen piparkakut ovat valmiita syötäviksi! 


*****


Olethan katsonut aikaisemmat tämän vuoden joulukalenterin jo tähän mennessä avatut luukut? 

Jos et, niin avautuneet joulukalenterin luukut löydät täältä

Pysy mukana myös Facebookissa ja Instagramissa!  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...