Joulukalenteri – Luukku 22: Suklaajäädyke eli suklaasemifreddo

Suklaajäädyke eli suklaasemifreddo on herkullinen jälkiruoka vaikka nyt jouluaaton ruokapöytään. Tämä oli niin herkullista, että ajattelin tehdä tämän herkun vielä aatoksi uudestaan. Tällä raikkaalla jäädyke- tai lähes jäätelökakulla voi herkutella erinomaisesti raskaan jouluruoan jälkeen.

Semifreddo on nimensä mukaan puolijäinen jälkiruokajäädyke. Kuvasin herkun ihan jäisenä, mutta toki parhaimmillaan se on nimensä mukaisesti hieman sulaneena. 

Olen muutamia kertoja aikaisemmin valmistanut jäädykettä, mutta nyt olen ehdottomasti sitä mieltä, että jäädykkeitä pitäisi tehdä huomattavasti useammin. Ne sopivat erinomaisesti sekä kesään että talveen, joten jäädykkeitä voi valmistaa erinomaisesti vuoden ympäro. Jos haluat marjaisemman jäädykkeen reseptin, niin löydät sen täältä


Suklaasemifreddo

Suklaajäädyke

(noin 8-10 henkilölle)

200 g maitosuklaata

4 kananmunaa

3/4 dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

4 dl vispikermaa

Sulata suklaa. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi. Lisää joukkoon suklaa koko ajan vatkaten. Lisää suklaaseoksen joukkoon valkuaisvaahto ja nostele seos hyvin sekaisin. Vatkaa vielä kerma vaahdoksi ja sekoita lopuksi kerma edelliseen seokseen. Nostele massa hyvin sekaisin. Kaada massa silikoniseen kakkuvuokaan (noin 1,7 litraa). Nosta vuoka pakastimeen.

Irrota jäinen kakku vuoasta tarjoiluasialle. Koristele kakku haluamallasi tavalla tai tarjoile sellaisenaan. Minä käytin tähän suklaasuihketta, jolla saa kivan mattapinnan kakkuun. Olisin halunnut pinnasta oikein tumman ruskean, mutta ikäväkseni huomasin tuon tumman ruskean suklaasuihkeen olevan ennemminkin harmaa. 

Anna semifreddon olla hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua, jotta sen lämpötila on parhaimmillaan. Semifreddo saa olla hieman sulanutta tarjoiltaessa. 

Vinkki! Voit tehdä kakut oikein hyvin myös muihin kakkuvuokiin. Tällöin kasta vuokaa hetki lämpimässä vedessä, ennen jäädykkeen kumoamista vuoasta. Näin saan jäädykkeen putoamaan mukavasti kylmästä vuoasta. 

*****

Olethan katsonut aikaisemmat tämän vuoden joulukalenterin jo tähän mennessä avatut luukut? 

Jos et, niin avautuneet joulukalenterin luukut löydät täältä

Pysy mukana myös Facebookissa ja Instagramissa!  



Kommentoi

  1. Emman äiti says:

    Nyt täytyi tulla erikseen kommentoimaan, että oli älyttömän hyvää. Kaikki meni, vaikka tein isomman annoksen ja väkeä oli vähemmän.

    Eeva

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihanaa, että teilläkin tykättiin. Meillä tämä oli myös joulupöydässä ja minä olen ihastunut tähän jäädykkeeseen täysin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close