Joulukalenteri – Luukku 23: Helppo seitsemän minuutin kakku – jouluisilla mauilla

Seitsemän minuutin kakku on varmasti tuttu monelle innokkaalle kotileipurille. Kakku on helppo valmistaa, kun kaikki ainekset vain mitataan kulhoon ja vatkataan seitsemän minuutin ajan. Tämän jälkeen taikina siirretään kakkuvuokaan ja paistetaan uunissa. Tällä kertaa halusin seitsemän minuutin kakkuun jouluisia makuja ja sen sainkin toiveeni helposti toteutettua fariinisokerilla ja piparkakkumausteella. 

Piparkakkumausteen sijaan voit toki käyttää mausteesta löytyviä makuja neilikkaa, inkivääriä, kanelia ja pomeranssikuorta juuri siinä suhteessa kuin itse haluaa ne kakusta löytyvän. Minä tyydyin tällä kertaa valmiiseen piparkakkusekoitukseen, koska halusin tästä jouluaatonaaton kakusta niin helpon kuin mahdollista.

Kurkkaa helppo resepti tästä alta ja leivo kakku vaikka jouluviemisiksi tai omaan joulujuhlapöytään.

Seitsemän minuutin joulukakku

5 munaa

2 dl kidesokeria

2 dl fariinisokeria

250 g voita

3 dl vehnäjauhoja

2 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

3 tl piparkakkumaustetta

3 tl vaniljasokeria

(tomusokeria)

Mittaa kaikki ainekset vatkauskulhoon. Voin on hyvä olla huoneenlämpöistä, ei sulatettua. Vatkaa aineksia seitsemän minuutin ajan monitoimikoneella tai sähkövatkaimella. 

Jos käytät silikonivuokaa, niin huuhtele vuoka kylmällä vedellä ja kaada taikina kosteaan vuokaan. Jos käytät perinteistä kahvikakkuvuokaa, niin voitele vuoka kevyesti ja tarvittaessa korppujauhota. 

Kaada seos noin 2 1/2 litran vuokaan. Paista silikonivuoassa kakkua 150 asteessa noin 70 minuutin ajan. Tavallisessa vuoassa kakun voi paistaa 175 asteessa noin 50-60 minuutin ajan. Tarkista kakun kypsyys esimerkiksi puisella cocktailtikulla. Jos kakkuun painettuun tikkuun jää märkää taikinaa, ei kakku ole vielä kypsä. Jatka silloin paistamista noin viiden minuutin jaksoissa, kunnes tikku jää kuivaksi. 

Nosta kakku jäähtymään ja kumoa se tarjoiluastialle hieman jäähtyneenä. Ripottele halutessasi päälle tomusokeria. 

Vinkki! Paistoaika on viitteellinen, joten muista seurata kakun kypsymistä paiston aikana.

Nyt ollaan jo kutkuttavan lähellä aattoa! 

Nautitaan joulusta! 




Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close