Joulukalenteri – Luukku 8: Suolakeksit parmesaaniraasteella

Nämä mureat ja herkulliset suolakeksit parmesaaniraasteella ovat mitä parhaimpia glögijuhlien tai pikkujoulujen herkkupöytään. Nämä sopivat herkuteltaviksi juustotarjottimelle ihan sellaisenaan tai jonkin juuston tai marmeladin kanssa yhdessä. 

Suolaisia naposteltavia ja glögin kanssa herkuteltavia pieniä purtavia on toivottu esimerkiksi Facebookin kyselyssä paljon. Tähän toiveeseen on nyt vastattu tässä joulukalenterin luukussa. 

Suolakeksit parmesaaniraasteella

(kaksi pellillistä)

4 dl vehnäjauhoja

80 g parmesaanijuustoa

1/2 tl suolaa

200 g kylmää voita

1 kananmuna

Mittaa leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon vehnäjauhot, parmesan-juusto sekä suola. Pyöräytä seos sekaisin niin, että se on tasaista murua. Paloittele voi pieneksi ja lisää joukkoon. Laita monitoimikone päälle ja pyöräytä seos tasaiseksi muruksi. Lisää murun joukkoon kananmuna ja työstä seos käsin tasaiseksi taikinaksi. 

Kauli jauhoitetulla leivinalustalla taikina ohueksi levyksi. Ota siitä muotilla haluamiasi kuvioita. Laita kuviot kahdelle uunipellille leivinpapereiden päälle. Nosta uunipellit kylmään noin kymmenen minuutin ajaksi. Lämmitä uuni sillä aikaa 175 asteiseksi ja paista suolakeksejä noin 12 minuutin ajan uunissa, kunnes ne saavat hieman väriä pintaan. 

Tarjoile makeiden hillojen tai maukkaiden juustojen kanssa juustotarjottimella! 

Vinkki! Jos sinulla ei ole käytössä monitoimikonetta, niin raasta juusto hienoksi raasteeksi. Mittaa kulhoon kylmä voi, vehnäjauhot, juustoraaste ja suola. Nypi taikina hienoksi muruksi ja lisää joukkoon kananmuna. Työstä seos tasaiseksi taikinaksi. Valmista keksit yllä olevan ohjeen mukaisesti. 

Ilman juustoa valmistettaviin suolakekseihin löydät reseptin Syötävät lahjat-kirjasta. Kirjoja on vielä muutamia jäljellä, vaikka tämän vuoden joulukysyntä on yllättänyt minut. Jos haluat ostaa Syötävät lahjat-kirjan (joulutarjous 20 €+postimaksut) joulupukin konttiin tai vaikka suoraan omaan kirjahyllyyn, niin laita viestiä [email protected].  

*****

Olethan katsonut aikaisemmat tämän vuoden joulukalenterin jo tähän mennessä avatut luukut? 

Jos et, niin avautuneet joulukalenterin luukut löydät täältä

Pysy mukana myös Facebookissa ja Instagramissa!  

Kommentoi

  1. Näitähän voisinkin tehdä uuden vuoden istujaisiin. Kiitos reseptistä!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Sopisi siihenkin ajankohtaan todella hyvin!

  2. Nimetön says:

    Tein näitä gluteenittomina, maku on loistava,mutta jäivät pehmeiksi. Jätän yöksi tuohon tarjottimelle siinä toivossa,että hiukan kuivuisivat ja rapeutuisivat. Nyt ovat niin pehmeitä, että hajoavat jo melkein käteen ottaessa. En tiedä mikä meni vikaan…Tuija

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ongelmana voi olla sinulla juuri tuo käyttämäsi gluteeniton jauhoseos, joka aiheuttaa pikkuleivissä ja kekseissä yleensä sen, että keksit ovat liian murenevia. En nyt osaa sanoa miten reseptiä pitäisi muuttaa, jotta saisit gluteenittomaan ruokavalioon sopiviksi. Nämä ovat muutenkin kyllä enemmän mureita pikkuleipiä, ei niinkään rapeita/kovia. Vehnäjauhoilla tehdessä keksit pysyvät oikein hyvin kasassa, mutta ovat kuitenkin herkullisen mureita.

  3. Nimetön says:

    Olen nyt pitänyt niitä tarjottimella, liinan alla pari päivää ja pysyvät koossa paremmin. Maku on loistava!!Tuija

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Ihana juttu Tuija!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close