Itsetehdyt myslipatukat

Näin vuoden alussa, ehkä pidemmänkin loman jälkeen on hyvä kertailla pieniä välipalaherkkuja. Niinpä päätin valmistaa myslipatukoita ja jakaa reseptin myös täällä. 

Nämä patukat ovat helppoja ottaa evääksi hiihtoreissulle, pulkkamäkeen tai vaikka kouluun ja työpaikalle. Myslipatukan kanssa voi herkutella kuumaa mehua, glögiä tai kahvia ja nauttia samalla lumisista talvipäivistä ulkona tai sisällä!

Kurkkaa resepti ja valmista nämä myslipatukat vaikka nuorison kanssa yhdessä! 

Itsetehdyt myslipatukat 

 (12-14 patukkaa)

230 g kaurahiutaleita

100 g mantelia tai pähkinöitä

120 g vaahterasiirappia tai hunajaa

60 g ruokosokeria

90 g voita

¼ tl suolaa

1 dl tummaa suklaata

2 tl kanelia

Mittaa kaurahiutaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Pilko valitsemasi pähkinät tai mantelit ja paahda 175 asteisessa uunissa noin viiden minuutin ajan. Kuumenna kattilassa vaahterasiirappi tai hunaja sekä ruokosokeri, voi ja suola niin, että seoksesta tulee tasaista.

Kaada paahdettu kaurahiutaleseos kulhoon ja kaada päälle voi-hunajaseos. Sekoita hyvin. Rouhi suklaa tai käytä suklaanappeja. Ripottele 25 x 20 cm vuoan pohjalle yksi kolmas osa suklaasta, levitä puolet myslimassasta suklaan päälle. Ripottele vieläyksi kolmas osa suklaasta päälle ja lopuksi loput myslimassasta ja siihen päälle vielä suklaata. Painele seos tiukaksi levyksi vuokaan. Anna jäähtyä. 

Leikkaa levy haluamasi kokoisiksi patukoiksi myslilevyn jäähdyttyä. 

Vinkki! Voit vaihdella myslipatukoiden ”sattumia” makusi mukaan. Voit käyttää myös kuivattuja hedelmiä ja marjoja. Myös rusinat sopivat myslipatukoihin oikein hyvin. 

Kommentoi

  1. Ritva says:

    Onpas hieno! 🙂

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close