Täydellinen kolmen suklaan hyydykekakku

Täydellinen kolmen suklaan hyydykekakku

Kolmen suklaan hyydykekakku on muodostunut nykyään jo lähes klassikoksi. Meillä sitä on tarjoiltu monissa juhlissa, viimeksi viikko sitten. Sitä ennen kakkua oli tarjolla tyttären syntymäpäivillä kesäkuussa. 

Kuitenkaan tätä uusinta reseptiä en ole vielä tänne blogiin päivittänyt. Nyt on hyvä aika sille, koska monissa perheissä on alkanut nuoren lukuloma lukiosta tai viimeisten tenttien suorittaminen muussa koulussa ja on aika pohtia kevään valmistujaisia. 

Tämä suklaakakku sopii erinomaisesti niin äitienpäivään kuin valmistujaisjuhliinkin. Oikeastaan tämä kakku sopii tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Koristelussa voi käyttää omaa mielikuvitusta sekä juhlahetken koristelumahdollisuuksia. Minä itse pidän kovasti valuvasta suklaasta sekä tuoreista marjoista, joten jos niitä on saatavilla, niin niitä yleensä käytän tämän kakun koristeluun.

Viimeisimmissä juhlissa – reilu viikko sitten – käytin koristeluun joululta jääneen suklaarasian kohvehteja sekä erilaisia suklaahippuja. Kiva kakku tuli myös suklaalla koristeltuna, joten koristelussa olet todellakin vapaa käyttämään erilaisia tarjolla olevia raaka-aineita. 

triple chocolate cheesecake

Kolmen suklaan juustokakku

Pohja

100 g voita

3 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta

2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

2 dl maitoa

Täyte 1

175 g tuorejuustoa

4 dl vispikermaa

200 g tummaa suklaata

1/2 dl kaakaojauhetta

1 dl tomusokeria

2 liivatetta

1/2 dl vettä

Täyte 2

175 g tuorejuustoa

4 dl vispikermaa

200g maitosuklaata

2 liivatetta

1/2 dl vettä

Täyte 3

175 g tuorejuustoa

4 dl vispikermaa

200g valkosuklaata

2 liivatetta

1/2 dl vettä

Sulata voi ja nosta sivuun jäähtymään hetkeksi. Mittaa kulhoon kaikki kuivat aineet ja sekoita. Riko kuivien aineiden joukkoon kananmunat ja lisää maito sekä hieman jäähtynyt voi. Sekoita koko taikina tasaiseksi. Pingota tai leikkaa leivinpaperi noin 26 cm vuoan pohjalle. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 15 minuutin ajan. Anna jäähtyä. Leikkaa tarvittaessa kakkupohjaa hieman veitsellä, jotta saat sopivan pohjakerroksen kakulle.

Esivalmistele irtopohjavuoan reuna tai säädettävä irtoreunus kevyesti öljyämällä ja tomusokeroimalla se. Nosta jäähtynyt kakkupohja tarjoiluastialle ja kiristä reunus pohjan ympärille. 

Laita kaikki liivatteet likoon likoon runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sulata suklaat omissa kulhoissaan mikrossa tai liedellä vesihauteessa.

Valmista täyte 1. vatkaamalla tuorejuusto yhdessä tomusokerin ja kaakaojauheen kanssa. Kuumenna neste kiehuvaksi. Sulata täytteeseen tulevat liivatelehdet nesteen joukkoon. Sekoita niin, että liivate sulaa kokonaan kuuman nesteen joukkoon. Lisää liivateneste tuorejuuston joukkoon. Lisää lopuksi suklaa joukkoon ja vatkaa hyvin. Nostele lopuksi joukkoon 1/3 kermavaahdosta. Kun täyte on tasaista, lusikoi se pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta kakku jääkaappiin toisen täytteen valmistuksen ajaksi.

Valmista täyte 2. notkistamalla tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella vatkaten. Kuumenna neste ja sulata liivatteet nesteen joukkoon. Sekoita hyvin, jotta liivatteet sulavat kokonaan nesteen joukkoon. Kaada liivateseos tuorejuuston joukkoon, koko ajan hyvin vatkaten. Lisää sulatettu maitosuklaa joukkoon. Vatkaa hyvin. Lisää lopuksi 1/3 kermavaahdosta täytteen joukkoon ja sekoittele varovasti täyte tasaiseksi. Kaada täyte varovasti ensimmäisen täytteen päälle. Nosta kakku jääkaappiin.

Valmista täyte 3. notkistamalla tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella vatkaten. Kuumenna neste ja sulata liivatteet nesteen joukkoon. Sekoita hyvin, jotta liivatteet sulavat kokonaan nesteen joukkoon. Kaada liivateseos tuorejuuston joukkoon, koko ajan hyvin vatkaten. Lisää sulatettu valkosuklaa joukkoon. Vatkaa hyvin. Lisää lopuksi loput kermavaahdosta täytteen joukkoon ja sekoittele varovasti täyte tasaiseksi. Kaada täyte varovasti maitosuklaatäytteen päälle. 

Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljän tunnin ajaksi, mielellään yön yli. Näin myös maut tasoittuvat hyytymisen aikana. Poista reunus kakun ympäriltä varovasti.

Koristele kakku haluamallasi tavalla esimerkiksi suklaakarkeilla, marjoilla, kermapursotuksilla ja/tai vaikka suklaavalumilla. 

Jos haluat koristella kakun suklaavalumilla, niin kurkkaa silloin suklaaganacheen vinkit täältä.

Vinkki! Jos käytössäsi on matala irtopohjavuoka tai matala säädettävä irtoreunus, voit käyttää reunojen korotukseen leivontatarvikeliikkeissä myytävää reunakalvoa. 

kolmen suklaan hyydykekakku
Kolmen suklaan juustokakku

Tämän kakun seuraksi juhlapöydän kakkubuffettiin sopisi esimerkiksi 

Mustikka-vadelmakakku

vadelma-mustikkahyydykekakku 

Mansikka-vaniljakakku

mansikka-vaniljahyydykekakku  

Nämä molemmat kakut ovat raidallisia eli muodostuvat erilaisista makukerroksista. Kaikissa kakuissa maut sopivat erinomaisesti yhteen. Näitä kakkuja minulla on ollut tarjolla samassa juhlapöydässä kolmen suklaan juustokakun kanssa, joten voin niitä suositella. 

Jos kakkubuffettit kiinnostavat, niin käy lukemassa lisää eräästä valmistamastani kakkubuffetista. Tekstin löydät täältä.

Kommentoi

  1. Nimetön says:

    Heippa! Tämä meneekin testiin heti tilaisuuden tullen! 🙂 Onko tuo ekan täytteen suklaa myös maitosuklaata vai jotain muuta? Jos laittaisi tummaa tai fazerin 47% niin voisiko kaakaon jättää pois? Ihana koristelu muuten myös, pitänee treenailla nuo valumat ohjeellasi, jos ensi kakkuun jo onnistuisi. Viimeksi jäi tarjoilulautaselle suklaalätäkkö, mutta maku oli taivaallinen!

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kiitos huomiosta! Jostain syystä tuosta oli pudonnut "tummaa"-sana pois. Ei ensimmäinen kerros tummaa suklaata, toinen maitosuklaata ja kolmas valkosuklaata. Nyt se on lisätty tuonne tekstiinkin. Valumissa kannattaa huomioida, että kakku on kylmä ja suklaa tarpeeksi jäähtynyttä. Valumista voi kokeilla vaikka kulhon reunaan, jotta näkee miten valuma lähtee valumaan.

  2. Maibbi says:

    Missä lämpötilassa pohja on paistettu?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Hups, 175 asteessa. Kiitos huomiosta!

  3. Nimetön says:

    Hei, tuleeko jokaiseen kerrokseen 4dl vispikermaa?

    1. Pullahiiri/Taru says:

      Kyllä. Tämä on iso ja korkea kakku, joten riittää todella monelle herkuttelijalle.

    2. Hei, jos teen 20cm korkeaan kakkuvuokaan, kannattaako kakku tehdä 0,5 vai 0,75 kertaisena? Tavoitteena korkea juustokakku.

      1. Hei! Sanoisin, että nyt tuo riippuu todella siitä, kuinka korkean kakun haluat ja miten korkea vuoka tai reunakalvo sinulla on käytössäsi. Ehkä tekisin tuon 0,5 kertaisena. Jos teet 0,75 kertaisena, niin voit aina laittaa ylimääräiset täytteet jälkiruokakulhoihin tai silikonimuotteihin. Tämä kakku oli kyllä korkea ja tehty noin 26 cm vuokaan (tai irtoreunukseen), joten täytettä on runsaasti. Vinkkinä vielä sellainen, että kannattaa mitat vuoan halkaisija, koska välillä vuokien kooksi ilmoitetaan pohjan koko mitta reunoineen. Tällöin vuoka on yllätykseksi vielä pienempi kuin ilmoitettu halkaisija.

  4. Sari says:

    Kuinka iso kulho tarvitaan jos kaikki kermat (1,2l) vatkaa kerralla, kuten ohjeessa?

    1. Hei, Kannattaa kyllä varata suuri kulho. Itse käytän monitoimikoneen lähes 7 litran kulhoa. Pienempikin varmasti riittää, mutta tuo kuitenkin riippuu käytettävästä vatkaimesta.

  5. Susanna says:

    Moikka! Oletko koskaan kokeillut pakastaa valmiin kakun? (Koristeet tietenkin vasta juhlapäivänä) etsin suklaakakkua jonka valmistaa ennakkoon lapsen syntymäpäiville.

    1. Hyydykekakut ovat yleensä sellaisia, että ne voi hyvin pakastaa. Monissa leipomoissa hyydykekakut käytetään aina pakastimen kautta. En näe syytä, miksi tätä kakkua ei voisi pakastaa.

  6. Susanna says:

    Kiitos vastauksesta. vielä kysyn hölmöjä, pakastaisitko kakun tuossa vuuassaan vai sittenkun on hyytynyt ottaisitko vuuasta pois ja pakastaisit ilman sitä..toki sitten kun vähän hyhmettynyt pitää peittää kakku.

    1. Riippuu paljolti pakastimesta ja tilasta. Minä laittaisin ehkä reunakalvon vuokaan, jolloin vuoka on helppo irrottaa kakun ympäriltä jäisenä tai sulatettuna.

  7. Susanna A says:

    Hei, ihanan näköinen kakku. Kuinka monelle henkilölle tämä riittää?

    1. Tästä riittää kyllä suuremmallekin herkuttelijamäärällä. Sanoisin ehkä että reilut 20 henkilöä syö tästä kakusta, jos pöydässä on muutakin tarjottavaa.

  8. Riina says:

    Hei, osaatko sanoa kuinka korkea kakusta tuli?

    1. Hyvä kysymys. Tämä on aika korkea. En muista tarkalleen, mutta muistelen korkeuden olevan lähempänä yhdeksää senttimetriä. Moni on tehnyt tämän esimerkiksi kahteen pienempään vuokaan. Nyt joulunaikaan tein tästä myös pienemmän version, jos et kaipaa näin suurta kakkua. Löydät pienemmän reseptiversion kopioimalla tämän linkin https://pullahiiri.com/pieni-kolmen-suklaan-juustokakku/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close