Täydelliset suklaahippukeksit pähkinöillä

Täydelliset suklaahippukeksit pähkinöillä

Kirjoitin jo aikaisemmin blogipostauksen New Yorkin leipomoista. Kerroin siinä ihanista kekseistä, joita pääsin maistelemaan Levain Bakeryssä. Nuo keksit olivat hyvin meheviä ja täyteläisiä. Suomeen tultuamme lähdin metsästämään ensin netistä, minkälaisia reseptejä netistä löytyisi näihin kuuluisiin kekseihin. Reseptejä ja kokeiluja oli monia. Netistä oli myös helppo huomata, että nämä keksit ovat saaneet ihmiset todellakin leipomaan kotona. Näiden tietojen pohjalta loin tämän alla olevan reseptin. Ihan samojahan nämä ei ole, mutta nämä keksit auttaa superhyvin keksihimoon!

Vaikka New York Cityssä asuu paljon ihmisiä, jää moni ihminen ilman näitä keksejä. Levain bakerystä lähetetään maanlaajuisesti keksejä asiakkaille, mutta me ulkomailla asuvat jäämme ilman. Keksien kuljetus Amerikassa voi viedä kuitenkin pari päivää, joten tilauskekseillä ei taltuteta äkillistä keksihimoa nopeasti. Lisäksi mielestäni niin tuon leipomon kuin myös nämä itse leivotut keksit ovat parhaimmillaan juuri paistopäivänä. Mehevyys on tallella ja maku tällöin superhyvä. 

Nyt olen jo sen verran näitä hehkuttanut, että sinun on varmasti pakko kokeilla näitä keksejä. Mehevyyden salaisuus on siinä, että nämä ovat isokokoisia ja niitä paistetaan sama aika kuin pienempiäkin keksejä. Tällöin keksin keskiosa jää pehmeäksi ja meheväksi. Lisäksi keksit sisältävät runsaasti sattumia. Alkuperäisissä Levain Bakeryn kekseissä on käytetty suklaata ja saksanpähkinää. Minä käytin kuitenkin suklaata ja pähkinäsekoitusta, jossa oli saksanpähkinän lisäksi myös hasselpähkinöitä ja cashewpähkinöitä. Toimi täydellisesti näinkin! 

Kurkkaa nyt resepti tästä alta, leivo ja jätä kommenttisi reseptistä ja kekseistä tuonne kommenttikenttään. Nämä keksit valmistuvat todella nopeasti, joten leivo ne jo tänään ystävälle!

suklaahippukeksit

Täydelliset suklaahippukeksit pähkinöillä

250 g voita

 2 dl ruokosokeria

1 dl sokeria

2 kananmunaa

6 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

1/2 tl suolaa

noin 200 g pähkinöitä

noin 200 g suklaata

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit keskenään muutamien minuuttien ajan. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan, voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola keskenään ja lisää ne edellisiin. Sekoita taikinasta tasainen. Pilko pähkinät sopivan kokoisiksi sattumiksi, samoin suklaa. Lisää pähkinät ja suklaa taikinan joukkoon. Sekoita lastalla ja jaa taikina noin kahdeksaan osaan. Suositelen 8-12 osaan, riippuen kuinka suuria keksejä haluat tehdä.  

Pyörittele taikinapalat palloiksi ja nosta neljä keksipalloa yhdelle uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 11-13 minuutin ajan. 

Tähän sanon, että paista mielummin liian vähän aikaa kuin liian kauan, joten vahdi paistoa! Herkuttele uunituoreilla kekseille, mutta anna keksien jäähtyä hetki paistamisen jälkeen… jos vain maltat!  

Vinkki! Muista, että paistoaika on aina viitteellinen. Siihen vaikuttaa oman uunisi lämpötilat ja tehot. Paista vaikka ensin kokeeksi yksi keksi, jotta löydät näille kekseille täydellisen paistoajan.

Lisävinkki! Keksit voivat jäädä paistossa paksuiksi kuten alla olevasta kuvasta näet, mutta älä huoli. Ne ovat sitä maistuvampia! 

Vinkki! Voit tehdä kekseistä myös pienempiä, jolloin saat niitä useamman. Tarkkaile silloin paistoaikaa, että et paista pienempiä keksejä liian kypsiksi. 

suklaiset cookieskeksit

paras keksiresepti

herkulliset suklaahippukeksit

Ihanaa Ystävänpäivää 14.2.2019!

Rakkaudella leivotut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Pullahiiri © Copyright 2020. All rights reserved.
Close